My Twitter Feed

17 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο “Μπάλλος” χόρεψε τον Γαλλικό! -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

“Μπάλλος” και στη μπάλα του ν. Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Συνέχεια μεγάλης διασποράς του ιού -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε οκτώ οικισμούς -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Χειροτονία του νέου μητροπολίτη -

Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

«η πόλις» με 3ήμερο φεστιβάλ κόμικς -

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Ερώτηση ΚΚΕ για υποστελέχωση ΓΝΚ -

Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Πνίγηκε στο νερό το Λειψύδριο! -

Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου, 2021

Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του ΛΕΚ

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί γονείς,

Εκ μέρους του Δ.Σ. σας ευχαριστώ που είστε κοντά μας μια τόσο ξεχωριστή ημέρα για μας.

23 Μαΐου 2012, ημέρα δικαίωσης κόπων, στόχων, προσδοκιών, οραμάτων, ημέρα σταθμός, ημέρα που όλο το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς περίμενε 20 χρόνια.

19 Μαρτίου 1993, το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς κάνει δειλά την παρουσία του στα λιμνάζοντα τότε πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Μάιος 2012, 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πολιτιστική ζωή του τόπου και αδιάκοπης προσπάθειας για τη διατήρηση και διάσωση του λαϊκού μας πολιτισμού, έχοντας πάντοτε σα γνώμονα το βαθύτατο σεβασμό σ’ αυτόν.

Άλλωστε ο σεβασμός και η προσήλωση στις παραδόσεις αποτελούν το κύριο γνώρισμα των πολιτισμένων λαών. Όσο περισσότερο εξελίσσονται οικονομικά και πνευματικά οι λαοί, τόσο πιο επιτακτικά νιώθουν την ανάγκη να αγκαλιάσουν με στοργή το παρελθόν τους. Η επιστροφή στις ρίζες είναι σήμερα ένα σύνθημα παγκόσμιο που αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση.

Ακόμη και καθεστώτα που προήλθαν από ριζικές κοινωνικές ανατροπές διαφυλάσσουν με ευλάβεια ό,τι σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου τους.

Τη σημασία λοιπόν της εθνικής μας παράδοσης αλλά και γοητεία που αυτή ασκεί, νιώθουμε και υπηρετούμε επί 20 χρόνια όλα τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Κιλκίς. Αναγνώριση δε, της πολυετούς μας δράσης αλλά και της καταξίωσής μας ήταν και η βράβευσή μας από το πνευματικότερο καθίδρυμα της Ελλάδας, την ακαδημία Αθηνών. Τιμή που ελάχιστοι σύλλογοι έχουν καταξιωθεί. 20 χρόνια λοιπόν δουλειάς, προσπάθειας, προσφοράς αλλά και 20 χρόνια προσφυγικής περιπλάνησης του Δ.Σ. από οικοδομή σε οικοδομή. 20 χρόνια περιπλάνησης των χορευτικών μας τμημάτων από σχολείο σε σχολείο.

Οι κρούσεις μας στου τοπικούς άρχοντες πάρα πολλές. Το αίτημα; Η παραχώρηση ενός οικήματος ή ενός οικοπέδου προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση των γραφείων του Δ.Σ., να φιλοξενηθεί η ιματιοθήκη μας, να υπάρχουν ιδιάιτερα διαμορφωμένες αίθουσες διδασκαλίας του χορού και κυρίως, να υπάρχει ένας χώρος για έκθεση παραδοσιακών λαϊκών φορεσιών, χώρος επισκέψιμος και ανοικτός στο κοινό, κόσμημα για την πόλη αλλά και τον Νομό μας, μιας και πουθενά στο Νομό δεν υπάρχει κάτι ανάλογο.

Δυστυχώς όμως δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον και ανταπόκριση για τις προτάσεις μας από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Οι ελπίδες λοιπόν για απόκτηση μόνιμης στέγης για μας, είχαν σβήσει, ώσπου έρχεται μια μέρα ως «Μάννα εξ ουρανού» η πρόταση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Εμμανουήλ για την παραχώρηση ενός ορόφου στο κτήριο της Μητροπόλεώς μας.

Η πρόταση φυσικά έγινε αμέσως αποδεκτή από το Δ.Σ. και παρόλο που υπήρξαν ελάχιστα χρήματα στο αποθεματικό μας, ξεκινήσαμε αμέσως την προσπάθεια της ανακαίνισης.

Αυτή τη στιγμή το υπόλοιπο του ταμείου μας είναι μηδενικό και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Αλλά εμείς, Δ.Σ., δάσκαλοι, γονείς, χορευτές, σα μια γροθιά, δίνουμε την υπόσχεση ότι θα παλέψουμε προκειμένου να μη χάσουμε την ευκαιρία που μας έδωσε ο Σεβαστός μας Μητροπολίτης μετά από 20 χρόνια.

Οφείλω να ομολογήσω εδώ ότι από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στον τόπο μας, μας αγκάλιασε με πολλή αγάπη.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Τα χιλιάδες μέλη της μεγάλης οικογένειας του Λυκείου των Ελληνίδων όπου κι αν βρίσκονται, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα αξιώματα και αν αποκτήσουν δεν ξεχνούν ποτέ το Λύκειο Ελληνίδων.

Έτσι λοιπόν και ο Σεβασμιότατος δεν ξεχνά ποτέ ότι πριν από χρόνια υπήρξε χορευτής του καταξιωμένου Λυκείου Ελληνίδων Σύρου.

Διαβάστε την ομιλία της προέδρου του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς που εκφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου κτηρίου του συλλόγου:

Σεβαστέ μας πατέρα, το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς σας ευγνωμονεί και σας υπόσχεται ότι αυτή η προσφορά σας θα αποτελέσει για εμάς το εφαλτήριο που θα μας δώσει ώθηση για μεγαλύτερες αναζητήσεις και προσπάθειες.

Επίσης, εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαριστώ θερμά το μητροπολιτικό Συμβούλιο καθώς και το σεβαστό πατέρα Επιφάνιο για όλες τις προσπάθειες που έκανε προκειμένου να ευοδωθεί η παραχώρηση του κτηρίου.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι αυτές τις δύσκολές στιγμές που ζει η χώρα μας και που βιώνουμε καθημερινά όλοι οι Έλληνες, οφείλουμε ως άτομα και φορείς προσαρμοστούμε. Να συνεχίζουμε τη λειτουργία μας με περίσκεψη, προγραμματισμό και πίστη στην αποστολή μας.

Τα εγκαίνια των νέων μας εγκαταστάσεων καταδεικνύουν ότι προέχει η βούληση πάνω από όλα και η αξιοποίηση των ευκαιριών και δυνατοτήτων. Οι οικονομικοί πόροι βρίσκονται. Ό,τι βλέπετε σήμερα δεν είχε καμιά χρηματοδότηση από πουθενά. Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς τα κατάφερε μόνο του. Θα συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερη διάθεση για το Κιλκίς και την Ελλάδα.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την πορεία του Λ.Ε.Κ. Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε νέες πτυχές της παράδοσης και του πολιτισμού μας, γιατί ο κόσμος αλλάζει, προκύπτουν νέες προκλήσεις και χρειάζονται νέες εμπνεύσεις.

Σας ευχαριστώ.

Σχολιάστε