My Twitter Feed

3 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Στο νομό ο Τσίπρας τη Παρασκευή -

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

Εγγραφές σε τμήματα της Τέχνης

Ξεκινούν οι εγγραφές στο τμήμα ζωγραφικής των εφηβικών τμημάτων της Τέχνης,  με την καθοδήγηση της εξαίρετης εικαστικού της πόλης μας, Ζωή Τζήμητρα, που από τον Οκτώβριο 2022 εντάχθηκε στο εικαστικό δυναμικό των καλλιτεχνικών τμημάτων της Τέχνης και δημιούργησε παρέα με τα παιδιά  εικαστικά αριστουργήματα.

Η Ζωή για άλλη μια χρονιά θα δουλέψει με εφήβους έχοντας ως βασικό στόχο όχι μόνο τη γνώση αλλά και την ανάπτυξη της εικαστικής έκφρασης των παιδιών. Έτσι τα μαθήματα και αυτή τη χρονιά θα αποτελούνται από δύο διακριτά και ταυτόχρονα συνδυαζόμενα μέρη:

Αρχικά οι μαθητές θα προσεγγίσουν και θα εξασκηθούν στην προσωπογραφία. Κάθε παιδί καλείται να αποδώσει το δικό του πρόσωπο- που γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά- , με χρώμα και μολύβι ή κάρβουνο. Κατά αυτόν τον τρόπο θα εξασκηθεί στην απόδοση των αναλογιών των χαρακτηριστικών, του φωτός και της σκιάς, αλλά και των συναισθημάτων που πολύ εύκολα μπορεί να μεταφέρει με το συγκεκριμένο θέμα.

Στο δεύτερο μέρος των μαθημάτων, τα παιδιά θα εισαχθούν στο μαγικό κόσμο της ιστορίας της τέχνης στα έργα και τις τεχνοτροπίες μεγάλων ζωγράφων σύγχρονης τέχνης, παγκόσμιας εμβέλειας. Θα ακούσουν για τη δουλειά αλλά και θα δουν έργα του  Πικάσο, του Βαν Γκονγκ ή του Λιχνενσταιν και κατόπιν ως εργασία κατανόησης θα τροποποιήσουν το πορταίτο τους, του πρώτου μέρους, χρησιμοποιώντας τη γραφή, την πινελιά, του καλλιτέχνη που τους ενέπνευσε.

Παράλληλα με την παραπάνω ροή των μαθημάτων, τα παιδιά θα φιλοτεχνήσουν θεματικά έργα για τις εποχές των χρόνου, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, τα οποία και θα εκτεθούν σε ανάλογες χρονικές περιόδους στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της Τέχνης και θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Η Ζωή Τζήμητρα ζει και εργάζεται στο Κιλκίς. Σπούδασε Αρχιτέκτονας στη Θεσσαλονίκη με ειδίκευση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό και τη Δημόσια Διοίκηση. Είναι μέλος του ΣΚΕΤΒΕ, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής (Τέχνη Κιλκίς, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, έκθεση εικαστικών του Δήμου Κιλκίς για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, εκθέσεις εικαστικών του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Κιλκίς “Η πόλις”, έκθεση Ζωγραφικής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ετήσια έκθεση των μελών του ΣΚΕΤΒΕ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, έκθεση μινιατούρας 2020 με τον ΣΚΕΤΒΕ).

Συμμετείχε και απέσπασε το Γ’ βραβείο Ζωγραφικής στην Έκθεση/ Διαγωνισμό “Παράλληλοι Δρόμοι 2016” του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, ενώ στην αντίστοιχη έκθεση του Οκτώβρη του ’18 απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία σχεδίου.

Έχει φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο της ποιητικής συλλογής της Έλλη Φρεγγίδου “Δικαίωμα φωτός” , (Αθήνα, Εκδόσεις Κέδρος 2015).

Έχει επιμεληθεί των εσωτερικών χώρων και της ενδυμασίας στην ταινία “’Ολα είναι ταξίδι” του Θάνου Καρτζόγλου όπου μέρος έργων της δείχνεται στο decor.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη  6  Οκτωβρίου 2022, οι ώρες των μαθημάτων θα είναι 5 με 6.15, με πιθανότητα δημιουργίας και δεύτερου τμήματος 6.15 με 7.30, γεγονός που θα οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών.

Σεβόμενοι απόλυτα την εμπιστοσύνη σας αλλά και τη δημόσια υγεία, η Τέχνη επέλεξε, για τα τμήματα της ζωγραφικής, να εγκαταστήσει σύγχρονες συσκευές αποστείρωσης αέρα και επιφανειών, για την εξάλειψη
παθογόνων μικροοργανισμών (βακτηρίων, ιών, μυκήτων) και οσμών, με τη χρήση  υπεριώδους φωτός UVC και φωτοκαταλυτικής οξείδωσης PCO.

Η συσκευή αποτελεί την καλύτερη του είδους της σε πιστοποιημένη εταιρία στην Ελλάδα και τη  μοναδική στην Ευρώπη που παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες απολύμανσης – αποστείρωσης χώρων.

Έτσι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε μια υγειονομικά ασφαλή και αποστειρωμένη από βακτήρια, ιούς και μύκητες αίθουσα και  παιδιά και ενήλικες θα απολαμβάνουν τα εικαστικά ταξίδια.

Σε όλα τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την προστασία της υγείας εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων, όπως αυτές κάθε φορά θα δίνονται και πάντα σε σχέση με την πορεία της επιδημιολογικής κατάστασης στην πόλη και στη χώρα.

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: Από Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Τμήμα χορών 

Όμορφες παρέες γεννήθηκαν μέσα στα χρόνια στα τμήματα χορού της Τέχνης, παρουσίασαν τη δουλειά και το μεράκι τους σε πάρτυ και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και άλλες τόσες προσδοκούμε να γίνουν στην πορεία!

Συνεχίζουμε  να χορεύουμε  κερδίζοντας όχι μόνο την εμπειρία γοητευτικών χορών αλλά  και   μιας   άριστης φυσικής δραστηριότητας.

Παρούσα η Τέχνη  για άλλη μια χρονιά με τμήματα αργεντίνικου τάνγκο, σάλσας αλλά και τσα τσα, ρούμπα και μάμπο.

Το αργεντίνικο τάγκο πρωτοέφτασε στα Βαλκάνια και την ανατολή μέσα από τα γαλλόφωνα καμπαρέ και στέκια, και είναι ο χορός που σε  συνεπαίρνει με τον  ερωτισμό του, τις δυναμικές και ταχύτατες φιγούρες, την αισθησιακή κίνηση και τη μαγεία της λατινικής Αμερικής.

Η προέλευση της Salsa είναι από την Κούβα όπου αφρικανοί σκλάβοι χρησιμοποιούσαν το χορό και τη μουσική ως τρόπο έκφρασης των πολιτισμικών τους εθίμων. Με την μεταφορά των αφρικανών σκλάβων στην Αμερική από Ευρωπαίους, μεγάλο μέρος του εγχώριου πληθυσμού ήρθε σε επαφή με την μουσική των σκλάβων, η οποία έγινε πολύ δημοφιλής.

Για πολλούς  είναι η απόλυτη  πόρωση. Η μουσική …απερίγραπτη… σε αιχμαλωτίζει, σε κάνει να θέλεις να χορεύεις συνέχεια να εκφράζεσαι, να δημιουργείς, να αυτοσχεδιάζεις…

Η Ρούμπα αναπτύχθηκε στην περιοχή της Αβάνας και Ματανζάς στο τέλος του 19ου αιώνα. Επειδή ήταν ένας πολύ ενεργητικός αφρό-κουβανικός χορός, συχνά απαγορεύονταν ως επικίνδυνος στους σκλάβους που τον χόρευαν.

Το βέβαιο είναι ότι όλοι οι latin χοροί έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Καθένας έχει άλλα χαρακτηριστικά, άλλο στυλ, άλλη τεχνική, άλλη έκφραση.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη 6 με 9 το απόγευμα. Ειδικότερα 6 με 7 μαθήματα λάτιν, 7 με 8 μαθήματα σάλσα και 8 με 9 μαθήματα αργεντίνικου τάνγκο.

Και φυσικά ποιός άλλος παρά ο βιρτουόζος και επαγγελματίας χορευτής του Τάγκο, της salsa και των latin χορών, Κωνσταντίνος Πετρίδης,  θα σας μυήσει και θα σας παρασύρει στα μυστικά τους.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, καθηγητής χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε  στο Βρότσλαφ της Πολωνίας.
Σε ηλικία 10 ετών εισήχθη στην Κρατική Σχολή Χορού του Πόζναν, απ’ όπου και αποφοίτησε ως διπλωματούχος χορευτής και δάσκαλος χορού, μετά από σπουδές εννέα ετών. Προσελήφθη στην όπερα του Βρότσλαφ ως σολίστ, όπου και εργάστηκε δύο χρόνια, χορεύοντας κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο.
Εργάστηκε ως σολίστ για οκτώ χρόνια στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,
ενώ απασχολήθηκε και στην όπερα του Γκέλσεν Κίρχεν στη Γερμανία.
Από το 1994 διδάσκει ως καθηγητής χορού στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού “Εμμέλεια”.

Έχει διδάξει σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές, έχει χορογραφήσει για το Κ.Θ.Β.Ε., για μιούζικαλ και άλλες θεατρικές παραστάσεις όπως “Μποστ-Φαύστα”, “Γενικός γραμματέας” του Καπετανάκη, “Όπερα της πεντάρας”.
Το 1997 παίρνει χορογραφική διάκριση στο διαγωνισμό της Ραλλού Μάνου Δήμου Αθηναίων.
Συνεργάστηκε με τον G. Bregovic στην πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη το 1997, και χόρεψε γι’ αυτόν στο Άρχους της Δανίας το 1999 και στο Παλέρμο της Ιταλίας το 2000.
Συμμετείχε σε σειρά παραστάσεων που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χορεύοντας το ρόλο του “άνδρα” στην όπερα Κάρμεν του Μπιζέ, στο πλαίσιο των “Δημητρίων”.
Έχει χορέψει σε πολλά μπαλέτα, όπως: “Ιεροτελεστία της Άνοιξης” του Ι. Στραβίνσκι, “Εικαστικά παιχνίδια” του Ρ. Σούμαν, “Μάγκριτ” του Σ. Προκόφιεφ, “Ρωμιοσύνη” σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη και πολλά άλλα.

Μη χάσετε τη μοναδική εμπειρία να εκπαιδευτείτε διασκεσάζοντας από τον πρωτοχορευτή Κωνσταντίνο Πετρίδη!

Πληροφορίες για εγγραφές στα μαθήματα: Από Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και κάθε Τρίτη και Πέμπτη κατά τις ώρες 5 με 9 μ.μ. στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20), τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 – 24217 και 6946253961 ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πληροφορίες στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση texni-kilkis@hotmail.gr

Σχολιάστε