My Twitter Feed

3 Δεκεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ρεκόρ 7ημέρου στα κρούσματα! -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κλειστό τμήμα της 21ης Ιουνίου -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Οι επαφές Λυκουρέτζου σε Ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Βαρθολομαίος: Επίσκεψη στη ΠΕΚ -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Τους έπιασαν με 60 κιλά κάνναβη! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κρασιά ζυμωμένα με βραβεία! -

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Άσπρος: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο -

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

“Δρόμος-φάντασμα στα Κρούσια”

Τι γίνεται με το έργο Λιθότοπος – Ποντοκερασιά, αναρωτιούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παράταξης «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», Δ. Αγαθόπουλος, Λ. Αναστασιάδου και Αλ. Σεϊτανιώτης, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Κιλκίς της παράταξης «ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» Έφη Ναωροζίδου.

Υπογραμμίζοντας για το έργο ότι “χάθηκε η ένταξή του στα προγραμματιζόμενα έργα του 2021”, η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ανωτέρω σύμβουλοι, αναφέρει τα εξής:

“Εδώ και λίγο καιρό η Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ» και η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας της Παράταξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ασχοληθήκαμε με το διαδημοτικό έργο της σύνδεσης των δυο νομών, Κιλκίς και Σερρών με την κατασκευή του δρόμου που θα ενώνει το χωριό Ποντοκερασιά με το χωριό Λιθότοπο του Νομού Σερρών. Το αναπτυξιακό και τουριστικό ενδιαφέρον και το όφελος των δυο νομών από μια τέτοια εξέλιξη είναι αυταπόδεικτα και τα έχουμε αναδείξει με δημοσιεύματα στα τοπικά ΜΜΕ παλαιότερα.

Μετά τις επαφές που προγραμματίσαμε και πραγματοποιήσαμε με τους αντίστοιχους θεσμικούς παράγοντες, Αντιπεριφερειάρχη, Δασάρχη, κ.α. οι οποίοι ανταποκρίθηκαν και συνεργάστηκαν, ενημερωθήκαμε ότι η μελέτη κατασκευής του δρόμου υπάρχει από παλιά στο Δασαρχείο Κιλκίς, η οποία χρήζει επικαιροποίησης φυσικά, στην οποία όμως υπάρχει μια εκκρεμότητα όσον αφορά τη νομιμότητα στον χαρακτηρισμό του δρόμου. Είναι χαρακτηρισμένος επαρχιακός όπως ήταν από το 1951 ή είναι δασικός, όπως επιχειρήθηκε να γίνει επί δημαρχίας του κ. Μπαλάσκα και με ποιο τρόπο έγινε η αλλαγή στον χαρακτηρισμό του; Έχει νομιμοποίηση μία τέτοια αλλαγή στον χαρακτηρισμό του δρόμου ή ήταν μία αυθαιρεσία επί υπουργίας του κ. Κιλτίδη;

Εάν ο δρόμος νομιμοποιείται να είναι χαρακτηρισμένος ως δασικός, τότε μπορεί με μια επικαιροποίηση της μελέτης να κινηθεί η διαδικασία χρημοτοδότησής του έργου, αλλιώς, το μπαλάκι επιστρέφει στο Δήμο Κιλκίς ο οποίος θα πρέπει να κινηθεί αποτελεσματικά, να διορθώσει οποιαδήποτε παραδρομή ή παρατυπία για να δοθεί, επιτέλους, η δυνατότητα στο έργο να πραγματοποιηθεί και να τελεσφορήσει. Μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα, όταν αρχίσαμε να ερευνούμε το θέμα, είχαμε την πληροφορία ότι υπάρχει μελέτη για την κατασκευή του έργου, αλλά κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται αυτή. Μάλιστα, ενημερωθήκαμε ότι πρόσφατα υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον και από τον Δήμαρχο του Δήμου Κερκίνης και κλήθηκε σε σχετική σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού κ. Καραμανλή.

Η ολιγωρία όλων των διοικήσεων του Δήμου και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι χαρακτηριστική του γιατί αυτός ο τόπος δεν μπορεί να πάει μπροστά. Δεν προγραμματίζουμε και δεν διεκδικούμε τα αυτονόητα για την ανάπτυξη αυτού του τόπου και ειδικότερα για τον ορεινό όγκο των Κρουσσίων.

Επιβάλλεται ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς να κινηθούν άμεσα. Να ερευνήσουν την νομιμοποίηση του αποχαρακτηρισμού του δρόμου και ανάλογα να προβούν στην επικαιροποίηση της μελέτης, ούτως ώστε να μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο εντάσσοντας το στα επόμενα Περιφερειακά προγράμματα.

Καλούμε τον Δήμαρχο και κάθε άλλο αρμόδιο σε μια κοινή συνεύρεση για να έχουμε μια υπεύθυνη και εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για τις προθέσεις τους σχετικά με την πορεία του έργου.”

Σχολιάστε