My Twitter Feed

23 Οκτωβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Κιλκίς -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Γιορτάζει την απελευθέρωση -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ιός: Μεγαλώνει η ανησυχία -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Απάντηση Θωμαΐδη σε μειοψηφία -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Προσφορά τεστ από το Δήμο Παιονίας -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ποιους αφορούν οι μειώσεις τελών -

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Επίσκεψη Λοβέρδου σε Ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

“Καλπασμός” με 46 νέα κρούσματα -

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Δικηγόροι vs Σισμανίδη για Μέγαρο

Με μια σκληρή ανακοίνωση η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς (ΔΣΚ) απαντά σε αποδιδόμενες στον απερχόμενο δήμαρχο Κιλκίς, Δημήτρη Σισμανίδη, δηλώσεις γύρω από το …αιώνιο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου.

Τονίζοντας ότι “το Κιλκίς δεν έχει πολλά περιθώρια για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία”, ο ΔΣΚ υπογραμμίζει ότι “θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το περιεχόμενο της ήδη εξαγγελθείσης προσφυγής του κυρίου Σισμανίδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ενδεχόμενη απόφαση του Κράτους για ανέγερση δικαστικού μεγάρου σε συγκεκριμένο οικόπεδο του δήμου”, υπονοώντας το οικόπεδο Σαμαρά.

Αποδίδοντας στον κ. Σισμανίδη “ανακρίβειες, ψεύδη αλλά και εξυβριστικά, συκοφαντικά και προσβλητικά σχόλια για τους δικηγόρους”, ο ΔΣΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

“Με αφορμή τη δημόσια τοποθέτηση του απερχόμενου δημάρχου κυρίου Δημητρίου Σισμανίδη, για το θέμα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς, η οποία περιείχε ανακρίβειες, ψεύδη αλλά και εξυβριστικά, συκοφαντικά και προσβλητικά σχόλια για τους δικηγόρους, παραθέτουμε τα εξής:

Το Κιλκίς είναι η μοναδική πρωτεύουσα της χώρας που στερείται αξιοπρεπούς Δικαστικού Μεγάρου. Προφανώς, αυτό ΔΕΝ είναι τυχαίο. Διαχρονικά, οι όποιες προσπάθειες έγιναν, δεν βρήκαν ποτέ την ομόφωνη και ομόθυμη στήριξη των τοπικών παραγόντων, ούτε αντιμετωπίστηκαν με πνεύμα σύμπνοιας και ενότητας, όπως θα έπρεπε, αποδεικνύοντας ότι η μη ανέγερση δικαστικού μεγάρου, οφείλεται σε πολιτική ανεπάρκεια και όχι στη «ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ των δικηγόρων που χρόνια ταλανίζει την πόλη». Ο δε Δικηγορικός Σύλλογος στάθηκε πάντα αρωγός, με μοναδικό και αντικειμενικό στόχο τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων απονομής της δικαιοσύνης, χωρίς καμία σκοπιμότητα.

Οι δικηγόροι, ωστόσο, δεν φτιάχνουν δικαστικά μέγαρα, όπως άλλωστε οι δάσκαλοι δεν φτιάχνουν σχολεία, ούτε οι γιατροί νοσοκομεία.

Θα πρέπει, λοιπόν, για μία ακόμη φορά, από τη θέση μας να στηρίξουμε και να υποστηρίξουμε ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ: Ότι δηλαδή, η ύπαρξη ενός αξιοπρεπούς δικαστικού μεγάρου, όπου κι αν αυτό αποφασισθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να ανεγερθεί, αφορά όλους μας, όχι μόνο τον κλάδο των δικηγόρων, όπως θα έπρεπε να αναφέρονται για εμάς πρόσωπα που κατέχουν δημόσια αξιώματα, και όλοι έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αρωγοί.

Η απονομή της δικαιοσύνης σε αξιοπρεπή κτίρια, ασφαλή και προσβάσιμα σε όλους τους συμπολίτες μας, συνδέεται με το κύρος της απονομής της και αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της Πολιτείας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Το Κιλκίς δεν έχει πολλά περιθώρια για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία. Πρέπει όλοι, με πνεύμα και όρους λογικής και συναίνεσης να δώσουμε άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που, εδώ και δεκαετίες, ταλανίζει τους Κιλκισιώτες, που είναι οι τελικοί και αυστηροί κριτές όλων μας.

Βεβαίως, ότι θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το περιεχόμενο της ήδη εξαγγελθείσης προσφυγής του κυρίου Σισμανίδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας σε ενδεχόμενη απόφαση του Κράτους για ανέγερση δικαστικού μεγάρου σε συγκεκριμένο οικόπεδο του δήμου, κατά του αυτονόητου συμφέροντος των συμπολιτών του.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.”

Σχολιάστε