My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Από το Κιλκίς στο Μίτσιγκαν -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο -

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Μάλγαρης: “Παρών” για Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Μονάδα λυματολάσπης με 6,8 εκατ. -

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023

Για εκσυγχρονισμό της ύδρευσης -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Απαξίωση της Ειδικής Αγωγής -

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Εργασίες στη γέφυρα του Αξιού -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στο Κιλκίς -

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023

ΟΠΟΝΓΑ: Διαλύθηκε για προστασία εργαζομένων

oponga-kilkisΜ` αφορμή το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου πολλοί Κιλκισιώτες αναρωτιούνται για τον Οργανισμό Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς. Όμως ο εν λόγω Οργανισμός έπαψε να υφίσταται απ` τις αρχές του καλοκαιριού, καθότι μετά από 20 περίπου χρόνια λειτουργίας κρίθηκε πως έπρεπε να διαλυθεί προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι σ` αυτόν απ` την απειλή της διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Τη λύση αυτή πρότειναν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και έγινε αποδεκτή, με μετάταξη των εργαζομένων σε υπηρεσίες του δήμου. Έτσι ο τομέας του Πολιτισμού καλύπτεται πλέον με τον οργανισμό των παιδικών σταθμών, για τον οποίο προβλέπονται και πολιτιστικές δραστηριότητες, καθώς και με το Τμήμα Πολιτισμού.

Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί και άλλοι δήμοι της χώρας, με αποτέλεσμα ένας παραδοσιακά νευραλγικός τομέας για την Αυτοδιοίκηση να έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, παρ` όλη τη προσπάθεια αναπλήρωσης των δραστηριοτήτων του.

Ο ΟΠΟΝΓΑ Κιλκίς είχε ιδρυθεί επί δημαρχίας Τάσου Αμανατίδη στη δεκαετία του `90 και με πρώτη πρόεδρο την Νικολέτα Κορωνίδου. Κορυφαία δράση του θεωρείται η θεσμοθέτηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας, επί προεδρίας Χρήστου Σπίγκου και δημαρχίας Τάκη Τερζίδη, καθώς και η λειτουργία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας την ίδια περίοδο.

Σχόλια
One Response to “ΟΠΟΝΓΑ: Διαλύθηκε για προστασία εργαζομένων”
  1. Ο/Η ΑΝΑΠ-ΟΔΟΣ λέει:

    Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της παρούσας κυβέρνησης. Η εξαφάνιση των κοιτίδων πολιτισμού. Οι πολίτες να ενδιαφέρονται απλά για να βρίσκουν μία δουλειά οποιαδήποτε που θα τους εξασφαλίζει το απαραίτητο εισόδημα ώστε να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο φεουδάρχη, δηλαδή το κράτος. Τρανή απόδειξη η φίμωση του κρατικού ραδιοφώνου το οποίο μόνο όσοι ήταν ήδη εξερευνητές του μαγικού κόσμου της μουσικής και λάτρεις των πραγματικά ποιοτικών εκπομπών του αναζητούν μέσω διαδικτύου, ευτυχώς και από αυτή την ιστοσελίδα.Χάθηκε όμως η ευκαιρία για πολλούς άλλους οι οποίοι απλά συμπτωματικά θα μπορούσαν μέσω του ραδιοφώνου να γνωρίσουν αυτή την ποιότητα και να αρχίσουν να βάζουν ερωτηματικά για τον τρόπο ζωής τους. Γιατί όταν ο άνθρωπος μάθει την ποιότητα δύσκολα θα ανεχτεί τα σκουπίδια.Ενώ όταν μάθει να τρώει μόνο σκουπίδια μετά για ένα κομμάτι ψωμί κάνει τα πάντα. Ένα κόμμα στην βουλή δεν βρέθηκε να μας ενημερώσει επίσημα με ανακοίνωση τι θα γίνει με το τρίτο πρόγραμμα. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα; Tώρα που απολύθηκαν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ το κράτος οικονομικά αναστήθηκε;

Σχολιάστε