My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτα αστυνομία, μετά σχολεία -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

ΓΝΚ: Νοσοκομείο σε αποσύνθεση!

Το Νοσοκομείο του Κιλκίς βρίσκεται πια σε κατάσταση «αποσύνθεσης», καθώς το 10% του προσωπικού του, δηλαδή 60 άτομα από το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, είτε νοσηλεύεται εξαιτίας του κορωνοϊού, είτε είναι σε καραντίνα, αναφέρει το voria.gr.

Όπως τονίζει η ιστοσελίδα, οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά ασθενών με COVID που καθημερινά υποδέχεται το νοσοκομείο, ενώ οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό προκαλεί σοβαρές δυσκολίες και στη διακομιδή περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή είναι θετικοί στο σπίτι ή νοσηλεύονται εννέα γιατροί σε σύνολο 90 ειδικών και ειδικευόμενων. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε νοσηλευτές, τραυματιοφορείς και διοικητικό προσωπικό», ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, Θόδωρος Αποστολίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς εντός του νοσοκομείου, εξαιτίας της μετατροπής άλλων μονάδων σε κλινικές COVID.

«Έχει κλείσει η ορθοπεδική κι έχει γίνει τμήμα COVID θετικών, ενώ έχουν διαμορφωθεί άλλες δύο κλινικές μέσα στο νέο κτίριο για ύποπτα περιστατικά. Είναι, δηλαδή, τρεις κλινικές σε τρία διαφορετικά σημεία. Το θέμα είναι ότι ασθενείς μετακινούνται από τις κλινικές COVID, για να γίνουν ακτινογραφίες και αξονικές τομογραφίες, με αποτέλεσμα να γίνεται διασπορά. Όσο κι αν καθαρίζεται ο χώρος δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό. Επιπλέον, έχουμε πέντε παθολόγους που «πολεμούν» σε τρεις κλινικές για να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά», τόνισε ο κ. Αποστολίδης.

Διακομιδές χωρίς αναισθησιολόγους

Σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι έχουν νοσήσει δύο από τους συνολικά πέντε αναισθησιολόγους, την πλέον κρίσιμη ειδικότητα για τις διασωληνώσεις. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

«Έχουμε ήδη τρεις κλινικές με περιστατικά που δυνητικά θα χρειαστούν διασωλήνωση. Δεδομένου ότι δεν έχουμε ΜΕΘ κάνουμε διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία, όχι όμως με αναισθησιολόγους, αλλά με προσωπικό άλλων ειδικοτήτων. Δυστυχώς, δεν προετοιμαστήκαμε για το δεύτερο κύμα. Έχουμε 45 γιατρούς ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 88. Το νοσοκομείο λειτουργεί με το 50% του αναγκαίου προσωπικού εδώ και 12-13 χρόνια. Οπότε όποιος απουσιάζει λείπει πραγματικά», επισήμανε ο κ. Αποστολίδης.

Γεμάτες οι κλινικές

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Σοφία Καπαλτσίδου, ανέφερε στη Voria.gr ότι ο αριθμός των ανθρώπων που απουσιάζουν από τα καθήκοντά τους καθημερινά αυξομειώνεται. «Σήμερα επέστρεψαν άτομα που ήταν σε καραντίνα», επισήμανε και πρόσθεσε ότι κάποιοι κόλλησαν τον ιό από το συγγενικό τους περιβάλλον, είτε μπήκαν σε καραντίνα λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Η πρόεδρος τόνισε πως το προσωπικό καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να βοηθήσει τον κόσμο και στην προσπάθειά του αυτή έχει τη συμπαράσταση των τοπικών φορέων που συνδράμουν στην ενίσχυση του εξοπλισμού.

«Είναι μία πρωτόγνωρη και τραγική πανδημία. Εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο, αλλά καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά θετικά κρούσματα. Σήμερα μόνο έκανα πέντε αξονικές COVID. Οι κλινικές είναι γεμάτες, αν και ευτυχώς αυτήν την εβδομάδα η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη. Ευτυχώς διάφοροι φορείς μάς στέλνουν υλικά, γιατί όσα κι αν έχουμε ξοδεύονται. Μόνο σήμερα χρησιμοποίησα δέκα πράσινες στολές μίας χρήσης, χώρια τη μάσκα ειδικής προστασίας και τα σκουφάκια», δήλωσε και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα, τα οποία όμως βγήκαν στην επιφάνεια με την πανδημία.

Πηγή: voria.gr

Σχολιάστε