My Twitter Feed

6 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μεγάλη νίκη της αντιπολίτευσης -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Και κρατική αρωγή για τις ζημιές” -

Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Ζητούνται άμεσα αποζημιώσεις -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Τι θα κάνουμε για αγροτικά -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

35 νέα κρούσματα κάθε μέρα -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Τι λένε για τις καταστροφές -

Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Aλλαγές συμβάσεων στην ALUMIL -

Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Για τη κεραία και την Εκπαίδευση

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς εξέδωσε ανακοίνωση για τα γενικότερα ζητήματα της Εκπαίδευσης, κάνοντας και ειδική αναφορά στο θέμα της κεραίας τηλεφωνία των Δεκαπέντε Μαρτύρων του Κιλκίς.

Η ανακοίνωση:

“Νέα μητέρα, νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί,

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη.

Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλα τα παιδιά μας να μορφώνονται, να αναπτύσσονται ολοκληρωμένα, να χαίρονται την παιδική και εφηβική τους ηλικία.

 Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η έναρξη της σχολικής χρονιάς φορτώνει τις οικογένειές μας με χιλιάδες αγωνίες για το παρόν και το μέλλον.

Γιατί και αυτή ξεκινάει…..

 • Με πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Αποτέλεσμα να συγχωνεύονται τμήματα, σχολεία να κλείνουν, η Ειδική Αγωγή να μπαίνει κι άλλο στο περιθώριο.
 • Η κρατική χρηματοδότηση των σχολείων παραμένει τραγικά μειωμένη. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση χαρίζει απλόχερα φόρους και ζεστό χρήμα σε εφοπλιστές, βιομήχανους.
 • Στο δρόμο των προηγούμενων προωθεί τα σχολεία-μπίζνες, που θα βγάζουν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς στο κυνήγι των χορηγιών, σχολειά πολλών ταχυτήτων που τα παιδιά θα μορφώνονται(;) ανάλογα με το πορτοφόλι των γονιών τους.
 • Με το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο το μετατρέπουν ακόμα περισσότερο σε εξεταστήριο.

Δεν διστάζουν όμως να φτάνουν στο σημείο να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία εκατοντάδων μαθητών για τα κέρδη των πολυεθνικών ομίλων, όπως μαρτυρά και η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλά σχολεία εντός του Κιλκίς. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνουν. Τέτοιες κεραίες έχουν τοποθετήσει και αλλού, κρυφά, μέσα σε μια νύχτα ή και καλυμμένα.

Κυβέρνηση, ΕΕ και επιχειρηματικοί όμιλοι στερούν από τα παιδιά μας ό,τι σήμερα δικαιούνται στη μόρφωση και στη ζωή. Στερούν επίσης και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας τους. Δεν το δεχόμαστε και θα μας βρουν απέναντί τους.

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς συμμεριζόμαστε την αγωνία και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην δίκαιη κινητοποίηση γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και κατοίκων του Κιλκίς, για την άμεση απομάκρυνση της εν λόγω κεραίας κινητής τηλεφωνίας.

Σας καλούμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και απαιτούμε:

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, Ελλήνων και μεταναστών
 • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών, με μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών.
 • 20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων.
 • Ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων γονέων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κλπ.
 • Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών – φοιτητών με τα ΜΜΜ.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας.
 • Παροχή ενός γεύματος σε όλους τους μαθητές από το κράτος.

Για σένα νέα μητέρα υπάρχει ένας σύλλογος της ΟΓΕ στο Κιλκίς, που παλεύει διαχρονικά για το δικαίωμα των παιδιών μας στην μόρφωση, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στη ΖΩΗ με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Έλα να μας γνωρίσεις και να αγωνιστούμε μαζί.”

Σχολιάστε