My Twitter Feed

8 Αυγούστου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μένουμε στα ίδια υψηλά επίπεδα -

Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2022

Πιστώσεις για νέους γεωργούς -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Πλημμυρίδα κόσμου για την Ελ. Βιτάλη -

Τρίτη, 2 Αυγούστου, 2022

Νεκρός 23χρονος από συμπλοκή -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

OMNES: Επιδότηση για Ουκρανούς -

Δευτέρα, 1 Αυγούστου, 2022

“Πλήττεται η Δημοκρατία μας” -

Παρασκευή, 29 Ιουλίου, 2022

Παντού σαρώνει πάλι ο κορονοϊός! -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ο Γ. Γεωργαντάς -

Τετάρτη, 27 Ιουλίου, 2022

Γεωργαντάς: Χάθηκε η αξιοπιστία

prosfyges-kataulismos3“Η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει απολεστεί”, τονίζει σε νέα δήλωσή του για τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, αναφερόμενος στη δήλωση Μουζάλα (23/12/2015) ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία άλλου κέντρου προσφύγων στο Κιλκίς πλην της Ειδομένης, “ενώ σήμερα αποκαλύπτεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μίσθωσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον συγκεκριμένο χώρο στη Νέα Καβάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο”.

georgantas-001Η δήλωση του κ. Γεωργαντά με τίτλο «για την αξιοπιστία ποιας Κυβέρνησης συζητούμε;» έχει ως εξής:

“Τέθηκε τελικά σε εφαρμογή από χθες η απόφαση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων- Μεταναστών στο Κιλκίς , στις περιοχές του Χέρσου και της Νέας Καβάλας.

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου τα δύο αυτά Κέντρα εντάσσονται στην απόφαση για τη δημιουργία camp  20.000 θέσεων στη Βόρειο Ελλάδα κοντά στην Ειδομένη. Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης από μόνη της δημιουργεί πολλά ερωτηματικά επειδή δεν διευκρινίζεται ποιοι θα φιλοξενηθούν σ’ αυτά τα Κέντρα καθώς δεν αναφέρεται αν θα υπάρχει διασύνδεσή τους με τα δύο relocationcenters (κέντρα μετεγκατάστασης) του Σχιστού και των Διαβατών. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένας σχεδιασμός και καμία διασφάλιση ότι στα Κέντρα αυτά θα φιλοξενηθούν ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ οι οποίοι θα βρίσκονται εν αναμονή της μετάβασής τους στην Κεντρική Ευρώπη.

Η έλλειψη αυτού του σχεδιασμού αλλά και η κατάσταση που βλέπουμε ότι έχει διαμορφωθεί μας ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί πέραν του μεγάλου αριθμού των προσφύγων, έχουν συγκεντρωθεί και συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στην Ειδομένη και προφανώς και στα Κέντρα φιλοξενίας και μεγάλος αριθμός παράτυπων μεταναστών. Για τους παράτυπους  αυτούς μετανάστες  δεν υπάρχει καμία περίπτωση να τους επιτραπεί η διέλευσή τους στην Κεντρική Ευρώπη και ως εκ τούτου δεν κατανοώ τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιείται το αναγκαίο φιλτράρισμα των ροών προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι δημοτικές αρχές του Κιλκίς δέχτηκαν, όπως οι ίδιες αναφέρουν στα δελτία τύπου που εξέδωσαν δεσμεύσεις από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας περί φυλάξεως των χώρων φιλοξενίας « για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα άναρχης μετακίνησης και κυκλοφορίας». Ειδικότερα δε στον Δήμο Παιονίας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι «το κέντρο φιλοξενίας θα είναι κλειστού τύπου» και  «ότι δεν θα υπάρχει δυνατότητα ανεξέλεγκτης εξόδου».

Ταυτόχρονα ο Δήμος Κιλκίς ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί «να καταστεί ένα απέραντο κέντρο φιλοξενίας προσωρινής προσφύγων με νέες εστίες σε Δροσάτο και Κεντρικό».

Είναι ευχή δική μου και φαντάζομαι όλων των Κιλκισιωτών οι  παραπάνω δεσμεύσεις της κυβέρνησης, αλλά και οι όροι που έθεσαν οι Δήμαρχοι να γίνουν  δεκτοί, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί  η φιλοξενία και η ροή των προσφύγων με τρόπο συντεταγμένο, ο οποίος θα διευκολύνει και τους ίδιους αλλά και δεν θα διαταράξει την ζωή  των μόνιμων κατοίκων.

Μία είναι η προϋπόθεση για να εκπληρωθούν  όλα αυτά και η προϋπόθεση αυτή δυστυχώς  έχει απωλεσθεί. Η Αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης δεν αποτελεί πια ζητούμενο καθώς κατά τον υπογράφοντα  έχει απωλεσθείκαι μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο  ακόμη και όταν δόθηκαν έγγραφες διαβεβαιώσεις. Όταν σε ερώτηση μου δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης κ. Ιωάννης Μουζάλας μου απαντούσε την 23/12/2015 ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία άλλου κέντρου προσφύγων στο Κιλκίς πλην της Ειδομένης και σήμερα αποκαλύπτεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μίσθωσε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον συγκεκριμένο χώρο στη Νέα Καβάλα από τον περασμένο Δεκέμβριο, για ποια αξιοπιστία δεσμεύσεων μπορούμε να μιλάμε;

Το συγκεκριμένο μεγάλο ζήτημα δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης. Ελπίζω πράγματι να διαψευστώ και να διαπιστωθεί  ότι η κυβέρνηση, έστω και μόνο σε αυτό το ζήτημα, τηρεί τις δεσμεύσεις και διατηρεί την αξιοπιστία της.”

Σχολιάστε