My Twitter Feed

14 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

“Ζητούμενο το αυτοτελές τμήμα” -

Τρίτη, 9 Απριλίου, 2024

Βολες Δραγανιδη σε Λαπορδα

Με ανακοίνωσή του, ο Χρ. Δραγανίδης επικρίνει τη Δημοτική Αρχή Παιονίας για τη στάση της στο θέμα των μεταλλείων. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της παράταξης “Παιόνων Πολιτεία” αναφέρει τα εξής:

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Παιονίας ζητήσαμε να ψηφιστεί απόφαση με την οποία να δηλώνεται σαφώς και κατηγορηματικά ότι είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε επένδυση στο Πάικο και σε ολόκληρη περιοχή του Δήμου μας, και να καθορίσει τη χρήση γης αποκλειστικά για αγροτουριστικές  υποδομές και έργα προστασίας και ανάδειξης του δασικού περιβάλλοντος.

    Στη συζήτηση η Δημοτική Αρχή αποκάλυψε τις προθέσεις της

–         ζήτησε εγγράφως να ενημερωθεί αν θα υπάρχει ανταποδοτικό όφελος για το Δήμο, συνεπώς θεωρεί θετικό και πραγματοποιήσιμη η επένδυσης  που αφόρα την εξόρυξη μόλυβδου και χαλκού

–         αρκέστηκε να θεωρήσει ότι δεν είναι βλαβερή η επένδυση αφού δεν υπάρχει εξόρυξη χρυσού αλλά μάλλον ωφέλιμη για τον τόπο

–         απόφυγε την έκδοση σαφούς και κατηγορηματική απόφαση ς του Δημοτικού Συμβουλίου  που να αντιτίθεται στην οποιαδήποτε τέτοια 

επένδυση

     Η δημοτική μας παράταξη κατέθεσε σχέδιο απόφασης και ζήτησε την ψήφισή του ,η οποία είναι η παρακάτω

  «     Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας ψήφισε ομόφωνα το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου 2012-14, μετά από μια διαδικασία  διαβούλευσης και την εργασία επιστημονικής ομάδας.  Με το σχέδιο αυτό καθορίστηκε και το αναπτυξιακό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα δρομολογηθούν τα έργα και οι μελέτες σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου.

     Για την περιοχή του Πάικου, επιλέχθηκε η ανάδειξη του εξαιρετικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής με αγροτουριστικά έργα και υποδομές ήπιας μορφής, όπως ακριβώς περιγράφονται στο σχέδιο, και καθορίστηκε η χρήση γής με αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια.

    Ωστόσο επειδή υπάρχει πρόθεση να αναπτυχθούν στο Πάικο επενδύσεις μη συμβατές με τη χρήση αυτή, όπως  μεταλλευτικές και 


τονίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι αντιτίθεται σοβαρά σε οποιαδήποτε τέτοια χρήση από πλευράς της πολιτείας και   δηλώσει ότι θα προασπίσει  με κάθε τρόπο, την αειφόρο ανάπτυξη  και το ανέγγιχτο φυσικό περιβάλλον το οποίο αποτελεί ανυπόστατο  κομμάτι της ζωής των κατοίκων του.»
εξορυκτικές αλλά και ενεργειακές,  το Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα απόφαση , επιθυμεί να

    Δυστυχώς η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή, ούτε καν διαβάστηκε από τον πρόεδρο-πράγμα παράτυπο- και ζητήθηκε απλά η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής  χωρίς σαφείς όρους λειτουργίας της.

      Μετά από αυτά  αναγκαστήκαμε να μην συμμετέχουμε στην επιτροπή αυτή διότι κρίνουμε ότι οι προθέσεις της Δημοτικής Αρχής δεν συμβαδίζει με το κοινό αίσθημα που επιβάλλει ξεκάθαρες και σαφείς αποφάσεις που σχετίζονται με την θωράκιση του Πάκου και του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου ,τις οποίες θα κληθεί να εφαρμόσει η επιτροπή αυτή.

           Αντίθετα η δημοτική μας παράταξη θα συμμετέχει στην Συντονιστική Επιτροπή δημοτών και φορέων που έχει συσταθεί και θα εκπροσωπείται από τον Αθανασιάδη Ανέστη –κάτοικο Αξιούπολης

Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε κι εμείς με όλες μας τις δυνάμεις στην  υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος, στην  

βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και στην αποτροπή της οποιασδήποτε προσπάθειας ανάθεσης μεταλλευτικών και εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην περιοχής μας.”

Δήλωση για έξοδα

“Τα έξοδα διοίκησης είναι δυσανάλογα με τα έργα που έχουν εκτελεστεί”, τονίζει για τον Δήμο Παιονίας ο κ. Δραγανίδης. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2012 υπάρχει πρόβλεψη για ποσό 714.000 ευρώ για αμοιβές αιρετών που αφορούν τις αντιμισθίες του δημάρχου, των αντιδημάρχων, των μισθών των συνεργάτες του δημάρχου, του διευθυντή του δήμου και του συνηγόρου

του δημότη ,των αποζημιώσεων του προέδρου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών επιτροπών, κλπ. Στο ποσό αυτό αν προσθέσει κανείς και τα έξοδα διοίκησης του ΝΠΔΔ κοινωνικής φροντίδας (παιδικοί σταθμοί-ΚΕΦΟ-ΚΑΠΗ κλπ),της Κοινωφελούς Επιχείρησης και της Δημοτικής Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης, τότε οι συνολικές δαπάνες φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

    Στον ετήσιο απολογισμό που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου στις 24 Ιανουαρίου τα συνολικά έργα έφτασαν το 1,5 εκατ. ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς τις αναλογίες των ποσών αντιλαμβάνεται ότι τα έξοδα διοίκησης είναι δυσανάλογα με τα έργα που έχουν εκτελεστεί και χρειάζεται να περιοριστούν  σε λογικά επίπεδα,    ώστε να παράγεται και ένα αξιόλογο έργο.

    Πολλές φορές ο δήμαρχος κ. Λαπόρδας, αναφέρεται στα κακώς κείμενα του κράτους μας, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όμως φαίνεται να ακολουθεί την ίδια πρακτική που οδήγησε στα γνωστά οικονομικά αποτελέσματα.  Ενώ σβήνει τα φώτα στους δημόσιους χώρους  και υποβαθμίζει την πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα του τόπου, ξοδεύει πολύ περισσότερα για διοικητικά έξοδα. Διότι,

2.  Χρησιμοποιεί το νόμο καταχρηστικά, διότι όρισε τις  μέγιστες αμοιβές και αντιμισθίες που ισχύουν για δήμους από 20 έως 100 χιλ κατοίκους, χωρίς να τις εκλογικεύει και να λαμβάνουν υπ όψιν τις οικονομικές δυνατότητες του δήμου.1.  Δημιούργησε πολλές θέσεις αμειβομένων αιρετών, χωρίς να χρειάζονται πραγματικά.

3.  Μεγάλο μέρος των  εξόδων αφορά αμοιβές και ασφάλιση ειδικών συνεργατών και του ειδικού γραμματέα του δήμου.

  Καλέσαμε κατ επανάληψη τον δήμαρχο να αλλάξει τον τρόπο που μέχρι τώρα λειτουργούσε η τοπική αυτοδιοίκηση εκτιμώντας τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη εποχή στο κράτος.

       Να αναλάβει καινοτόμες πρωτοβουλίες και θαρραλέες αποφάσεις περιορισμού των δαπανών ,αρχίζοντας από τα διοικητικά έξοδα και στη συνέχεια το κόστος λειτουργίας των υπηρεσιών, ώστε ο δημότης να πληρώνει λιγότερα για νερό, καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό..

         Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του Καλλικράτη που επιτρέπουν οικονομίες κλίμακος, με την συγχώνευση υπηρεσιών και τον ορθολογισμό των δαπανών.

        Να μην απαιτεί μόνο από τους δημότες και  τους συλλόγους να εφαρμόζουν τον εθελοντισμό, αλλά να τον εφαρμόζει και στη διοίκηση του δήμου.

      Δυστυχώς  οι αρχές αυτές δεν τηρήθηκαν, οπότε ήμασταν υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό 2012

          Επειδή πολλές φορές ο δήμαρχος μας κατηγορεί – όταν δεν συμφωνούμε- για λαϊκισμό και εύκολη αντιπολίτευση σε “πιασάρικα θέματα”,

καταθέσαμε τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν στη διοίκηση του δήμου¨

1. Θα περιορίζαμε- κατά περίπτωση και εκτός των δημοσίων υπαλλήλων – μέχρι το μισό τις αντιμισθίες των αιρετών

3.  Θα αξιοποιούσαμε ικανούς δημοτικούς υπαλλήλους που γνωρίζουν καλά το αντικείμενο και έχουν διοικητική ικανότητα2.  Θα τοποθετούσαμε πρόεδρο στα Νομικά Πρόσωπα Πρόνοιας την Κοινωφελής Επιχείρηση και την ΔΕΥΑ τους αντίστοιχους αντιδημάρχους

4.  Θα εφαρμόζαμε τον εθελοντισμό πρώτοι εμείς στη διοίκηση του δήμου

5.  Θα ξοδεύαμε περισσότερα για έξοδα διοίκησης των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων

 6. Θα μειώναμε δραστικά τα ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

      Με τις παραπάνω προτάσεις μας πιστεύουμε ότι δείξαμε τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η διοίκηση του δήμου .στο πολύ δύσκολα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα όλοι μας,  και με γνώμονα μόνο το συμφέρον των δημοτών και την εξυπηρέτηση των αναγκών

του.

Σχολιάστε