My Twitter Feed

4 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Εκκρεμούν ακόμα οι αποζημιώσεις -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Στο νομό ο Τσίπρας τη Παρασκευή -

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, 2022

Ασαφής πάλι ο Τζιτζικώστας για μεταλλεία

tzitzikostas_IerissosΑφού τόνισε ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας δεν έχει αρμοδιότητα για την έγκριση ή όχι της επένδυσης,  υπογράμμισε ότι βασική  μέριμνα είναι “να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα στους περιβαλλοντικούς ελέγχους που προβλέπονται, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας”.

Έτσι απλά ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, περί του οποίου ο λόγος, αρνήθηκε γι` άλλη μια φορά να πάρει σαφή θέση για το θέμα των μεταλλείων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη στο μπλόκο των κατοίκων της Ιερισσού στη Χαλκιδική.

Ο περιφερειάρχης συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν σχετικά με τους λόγους των κινητοποιήσεών τους και την αντίθεσή τους στην επένδυση των μεταλλείων στις Σκουριές, ενώ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρατεινόμενη ένταση που επικρατεί στην περιοχή. Επίσης, έθεσαν υπόψη του το αίτημά τους για την καλύτερη αντιμετώπισή τους από την Ελληνική Αστυνομία.

Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα:

Επισκέφθηκα σήμερα το μπλόκο των κατοίκων στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, όπου είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί τους και να ενημερωθώ επιτόπου για τις θέσεις τους και τους λόγους της διαμαρτυρίας τους. Η Ιερισσός και η Βόρεια Χαλκιδική βιώνουν αυτό το διάστημα μία δύσκολη κατάσταση, που πλήττει την εικόνα της περιοχής και διαταράσσει την κοινωνική συνοχή, ενώ επιδρά αρνητικά στη θερινή τουριστική κίνηση, στην οποία στηρίζεται σημαντικά η τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θεωρήσαμε απαραίτητο να θέσουμε από την πρώτη στιγμή το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα ενημέρωσης, να διατυπωθούν οι απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να προωθηθεί ο κοινωνικός διάλογος. Αυτή τη στιγμή είναι απολύτως αναγκαίο να αποκλιμακωθεί η ένταση και να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η ομαλότητα στην περιοχή.

Από την πλευρά μας, μολονότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχουμε αρμοδιότητα για την έγκριση ή όχι της επένδυσης, βασική μας μέριμνα παραμένει, σε κάθε περίπτωση, να εξαντλήσουμε την αυστηρότητα στους περιβαλλοντικούς ελέγχους που προβλέπονται, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας

Σχόλια
One Response to “Ασαφής πάλι ο Τζιτζικώστας για μεταλλεία”
  1. Ο/Η Κωστας λέει:

    Ας ρωτησει τον Περιφερειαρχη Αν.Μακεδονιας-Θρακης κ. Γιαννακιδη για τη θεση του και τη σταση του για τα μεταλλεια. Ειναι ξεκαθαρο οτι ο Τζιτζικωστας δεν εχει το πολιτικο θαρρος να συγκρουστει με την κεντρικη πολιτικη γραμμη της κυβερνησης και του κομματος του. Ετσι ομως πουλαει την Κεντρικη Μακεδονια στους χρυσοθηρες και αυτο ειναι που μενει!

Σχολιάστε