My Twitter Feed

28 Σεπτεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία με Πράσινο Σημείο -

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

“Η οργή να γίνει δύναμη αλλαγής” -

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Παρεμβάσεις στη ΔΕ Πικρολίμνης -

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Φωτιά σε δασική περιοχή του Φανού -

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Τρίτοι χειρότεροι στα εμβόλια! -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Διυλιστήρια νερού στο Δήμο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Οι κούκλες ξανάρχονται στο Κιλκίς -

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου, 2021

Ζεστάθηκαν οι σχέσεις τους! -

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ας κάνουν το σκατό παξιμάδι

Του Τάσου Παππά.


Ευρηματικό το σποτάκι της ΚΝΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να… εκκενώσει τα πανεπιστήμια. Το 112 με τον χαρακτηριστικό ήχο του έστειλε το μήνυμα εκκένωσης και υποχρέωσε περίπου 40.000 νεαρούς και νεαρές να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους. Δεν υπήρχε πρόταση για ασφαλή προορισμό, αλλά ας μην τα θέλουμε όλα. Αλλη μία επιτυχία του επιτελικού κράτους. Τα κατάφερε με τις πυρκαγιές αφού διώχνοντας τον κόσμο μέτρησε μόνο καμένα στρέμματα και σπίτια, τα καταφέρνει και τώρα αφού χαλαρώνει τον συνωστισμό που παρατηρούνταν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Τα στοιχεία που δίνει ο Χρήστος Κάτσικας στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» (28-8-2021) είναι συγκλονιστικά: «Στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών δεν έχουμε ούτε έναν εισακτέο, αν και προσφέρονταν 108 θέσεις. Φυσική Καβάλας με 11 επιτυχόντες σε 201 θέσεις, το Μαθηματικό Σάμου με 5 επιτυχόντες και 305 θέσεις, Επιστήμης και Διατροφής Λήμνου με 6 επιτυχόντες σε 106 θέσεις, Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Κοζάνης με 3 επιτυχόντες σε 185 θέσεις, Μαθηματικών Καστοριάς με 6 επιτυχόντες σε 144 θέσεις, Περιβάλλοντος Λάρισας με 6 επιτυχόντες σε 113 θέσεις, Μαθηματικών Ηρακλείου με 31 επιτυχόντες σε 168 θέσεις, Αρχιτεκτόνων Πάτρας με 37 επιτυχόντες σε 96 θέσεις, Περιβάλλοντος Μυτιλήνης με 5 επιτυχόντες σε 101 θέσεις, Γεωπονία Καλαμάτας 30 στους 152, Λογιστικό Κοζάνης 50 στις 301 προσφερόμενες θέσεις».

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός Παιδείας μπορούν να υπερηφανεύονται. Αλλωστε, ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε η κ. Κεραμέως πέρασαν από ελληνικά πανεπιστήμια, για τα οποία όμως έχουν γνώμη και δηλώνουν ότι θέλουν να τα αλλάξουν, δηλαδή να τα… ανασκολοπίσουν. Αναρωτιέμαι από πού παίρνουν τις πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμιά μας. Από τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας; Καλύτερα να ακούσουν τη συμβουλή που τους έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και να την καταργήσουν. Από τους καθηγητές και τους πρυτάνεις που ανήκουν στη Δεξιά;

Αυτοί απαντούν καταφατικά στο ερώτημα «πετάει ο γάιδαρος;». Από τις υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη; Τα έχουν χαρακτηρίσει εστίες διακίνησης ναρκωτικών και δράσης συμμοριών και γι’ αυτό ετοιμάζονται να τα στελεχώσουν με ένστολους που θα βάλουν τάξη. Μόνο για τη δημιουργία «σπουδαστικού της Ασφάλειας» δεν μας έχουν ακόμη προετοιμάσει. Υπομονή.

Θα γίνει αν χρειαστεί. Από τους ιδιοκτήτες των κολεγίων; Αυτοί τρίβουν τα χέρια τους γιατί περιμένουν να κερδίσουν από τη μεταρρυθμιστική πολιτική της κυβέρνησης. Απ’ όπου κι αν παίρνουν πληροφορίες, το αποτέλεσμα των επιλογών τους θα το νιώσουν στο πετσί τους οι φτωχές και οι μεσαίες οικογένειες, οι οποίες πρέπει να κάνουν το σκατό τους παξιμάδι για να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα χρήματα προκειμένου τα παιδιά τους να βρουν διεξόδους στην ιδιωτική εκπαίδευση την οποία φρόντισε η κυβέρνηση να αναβαθμίσει επαγγελματικά.

Για την είσοδο σε ιδιωτικό ίδρυμα δεν χρειάζεται να πιάσουν κάποια βάση εισαγωγής – αυτό είναι εμπόδιο για τα δημόσια. Αρκεί η οικογένεια να διαθέτει το ποσό για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του παιδιού της. Τώρα τι είδους σπουδές θα είναι αυτές και πού θα βρεθούν τα χρήματα για να τις καλύψουν είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια. Πτυχίο πάντως θα δίνουν, που θα είναι αναγνωρισμένο και ισότιμο με τα πτυχία των δημόσιων ΑΕΙ, και μια δουλίτσα κακά αμειβόμενη και με ατομική σύμβαση (υπάρχει ο νόμος Χατζηδάκη) ενδεχομένως θα βρουν οι απόφοιτοι. Οσο για τα χρέη που θα επωμιστούν οι οικογένειες; Ας πρόσεχαν. Κράτος της Δεξιάς είναι αυτό, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ανάγωγα

Παλιά λέγαμε ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις. Υπάρχουν, και μάλιστα πολλές. Λέγαμε επίσης ότι τον Αύγουστο δεν γίνονται δημοσκοπήσεις. Γίνονται εφόσον τις έχει ανάγκη η εξουσία.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε