My Twitter Feed

28 Νοέμβριος, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δ. Κιλκίς: Νέος στόλος 25 οχημάτων -

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2020

Σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2020

Αφημένοι στο έλεος του κορονοϊού -

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2020

Επίθεση διοικητή ΓΝΚ σε γιατρούς! -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

Αχνοφέγγει λίγο φως στο τούνελ! -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

ΓΝΚ: Νοσοκομείο σε αποσύνθεση! -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

Θλιβερή η υγειονομική περίθαλψη -

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος, 2020

Ο «Θεός» δεν είναι πια μαζί μας -

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2020

Αποκαθήλωση Μακεδονομάχων

Του Απόστολου Λυκεσά.


Επικίνδυνη βλακεία ή αδίστακτη σκοπιμότητα; Από τον Βάλτο των Γιαννιτσών και τους Μακεδονομάχους μέχρι τον δυσώδη βάλτο της «ενημέρωσης» και τους σύγχρονους «μακεδονομάχους» η απόσταση μπορεί να είναι πολύ μακρινή αλλά… και τα σκυλιά γαβγίζουν το φεγγάρι. Χθες, οι οικείοι «μακεδονομάχοι» εντόπισαν προσπάθεια αποκαθήλωσης των… προγόνων τους.

Διότι, ναι, τα fake news δίνουν τη θέση τους στην ανοιχτή και ανηλεή προπαγάνδα η οποία μαίνεται στη Θεσσαλονίκη, με κατασκευασμένες ειδήσεις να πλημμυρίζουν τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι οποίες δημοσιεύουν άκριτα ό,τι αναρτά οιοσδήποτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εκ των υστέρων διαψεύσεις χάνονται μέσα στο πέλαγος της ασάφειας, επιτείνοντας τις οξυμμένες ήδη καταστάσεις, ενώ η λογική και τα στοιχειώδη της δημοσιογραφικής λειτουργίας, έστω, χάνονται μέσα στα ρυπαρά σύννεφα της συνωμοσιολογίας.

Τελευταίο – μέχρι στιγμής – κρούσμα η «ανακάλυψη» κάποιου «δαιμόνιου ερευνητή», ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποκαθήλωσε αγάλματα Μακεδονομάχων. Ποιο το ατράνταχτο στοιχείο; Οτι ένα άγαλμα και προτομές μακεδονομάχων βρίσκονται στην αυλή του δημοτικού εργοταξίου στην περιοχή των Σφαγείων.

Προσκομίζονται και οι φωτογραφίες για να αποδειχθεί ότι έχουμε «ξήλωμα αγαλμάτων και επιγραφών από όλη την Ελλάδα, που σχετίζονται με τη Μακεδονία και τον Μακεδονικό Αγώνα»!

Εννοείται ότι κάτι τέτοιο έχει τόση σχέση με την αλήθεια όση ο «ρεπόρτερ» με τους μακεδονομάχους, αφού τα γλυπτά βρίσκονται εκεί περίπου έναν χρόνο, προερχόμενα από την πλατεία Μακεδονομάχων, η οποία βρίσκεται στην οδό Αγίας Σοφίας απέναντι από τον Ι.Ν. Παναγίας Αχειροποιήτου και έχουν αποσπαστεί προσωρινά λόγω του εργοταξίου του Μετρό.

Τι να κάνει και η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ελλη Χρυσίδου, βγήκε να δώσει εξηγήσεις για την «ανίερη» πράξη προστασίας των υπαίθριων γλυπτών. «Για να επανατοποθετηθούν χρειάζεται να γίνει μια σειρά πραγμάτων, γεγονός που καθιστά δύσκολη την προσωρινή τους τοποθέτηση σε άλλο χώρο», εξηγεί και ύστερα τονίζει: «Δεν μπορώ να παίζω παιχνίδια με τους “Μακεδονομάχους”, δεν το έκανα ποτέ και ούτε θα το κάνω».

Μάλλον ματαίως προσπαθεί η κ. Χρυσίδου να δώσει εξηγήσεις. Εδώ δεν δίστασαν στιγμή να «σκοτώσουν» διαδηλώτρια στο Πισοδέρι, θα σταματούσαν σε μια απλή παραποίηση αλήθειας για υπαίθρια γλυπτά;

Βουβοί

Εν τω μεταξύ, εξαιρετικά… εύγλωττη και, δυστυχώς, διόλου δυσερμήνευτη, αλλά αρκούντως απογοητευτική, αποδεικνύεται τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα η σιωπή δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης -που εξέδιδαν μέχρι προχθές ανακοινώσεις για «ψύλλου πήδημα»-, αλλά και προσωπικοτήτων του δημοτικού συμβουλίου που κάρφωναν τις πύρινες ανακοινώσεις τους στον προσωπικό «τοίχο» τους τού facebook.

Καθώς οι δρόμοι της πόλης έχουν παραδοθεί στα χέρια μερικών εκατοντάδων ακροδεξιών και φασιστών, ούτε μία λέξη καταδίκης δεν έχει ακουστεί και η απουσία τους είναι εκκωφαντική, με φωτεινή εξαίρεση τη διοίκηση του δήμου και την Ανοιχτή Πόλη.

Τα δηλητηριώδη βέλη με τις ανήκουστες κατηγορίες περί «προδοτών» εκτοξεύονται προσωπικά, μαζί με ευθείες απειλές, εναντίον ενός ανθρώπου που τον ξέρουν καλά όλοι τους και μέχρι χθες τον ανέφεραν ως εξαιρετικό δείγμα πολίτη που και τη δημοκρατία υπερασπίστηκε, όταν έπρεπε, και τη θέση του στο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» τίμησε με ξεχωριστό τρόπο.

Διότι κανένας δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν ξέρει τη συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα, τη σεμνότητα του χαρακτήρα του ανθρώπου στον μέχρι τώρα βίο του. Εκτός και όλα αυτά έχουν καλυφθεί από τις κραυγές των… γηπέδων, οπότε τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι δείχνουν.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε