My Twitter Feed

20 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΕΙ: Με συγκίνηση η τελετή ορκωμοσίας -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Νέα νίκη ΣΥΡΙΖΑ, 3η η ΔΑΚΕ -

Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

“Αγώνας με περισσότερο ζήλο” -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μηνύματα για τη γενοκτονία Ποντίων -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Εικόνες λεηλασίας στα λουτρά -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Καταδίκη συμπεριφορών σε κάλπη -

Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Μόνο η Ειρήνη στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Όλο το πρόγραμμα των Πολυκαστρινών -

Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Απάντηση Βεργίδη στη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε κι ο περιφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης. Μιλώντας για “πρωτοφανές αίσχος” και “ντροπή” της Ειδομένης, ο κ. Βεργίδης περιορίζεται σε αναφορές για επίλυση του Προσφυγικού, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι από ένα σημείο και μετά “οι τοπικοί φορείς παραγκωνίσθηκαν και πρωταγωνιστούν πλέον πρόσωπα με απευθείας σύνδεση με τα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και κυρίως με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής”.

hotspot1Χωρίς καμιά αναφορά στο υπό ίδρυση κέντρο φιλοξενίας του Χωρυγίου, ο αντιπεριφερειάρχης θεωρώντας ότι η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ είναι “το επίσημο ανώτερο Κομματικό Όργανο της κυβέρνησης στο Νομό”, τονίζει πως όταν αυτό “δεν έχει ενημέρωση και αγνοείται” τότε “είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα δοθεί ρόλος και βήμα σε άλλους αλλότριους πολιτικά φορείς”.

Η ανακοίνωση του κ. Βεργίδη:

Σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Κιλκίς του Σύριζα, που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, έχουμε να παρατηρήσουμε τα έξης:

Είναι θετικό το γεγονός ότι η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τον παραγκωνισμό της. Η διαδικασία του ¨κατεπείγοντος¨ συχνά διαστρεβλώνεται, προκαλώντας καταστάσεις εκτός ελέγχου νομιμότητας και δημιουργώντας ¨γκρίζες¨ ζώνες.

Η σαφής αναγνώριση του παραγκωνισμού, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναζητηθούν ¨εναλλακτικοί¨ ένοχοι. Οι αγνές προθέσεις των κομματικών μελών με την εθελοντική προσφορά, πλήττονται από αλαζονικές και ¨γκρίζες¨ κυβερνητικές επιλογές και όχι από τοπικές αλλότριες κομματικά μεθοδεύσεις. Αυτό, δυστυχώς, διδάσκει η ιστορία σε όλους εμάς με την μακρόχρονη πολιτική – κομματική ενασχόληση.

Ως Περιφερειακή Ενότητα εξ αρχής προσπαθήσαμε, ενώνοντας την φωνή και τη δράση μας με άλλους φορείς, να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες, της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης, που προέκυψε στη χώρα και πρώτα απ όλα στο νομό μας. Από το πρωτοφανές αίσχος της Ειδομένης φάνηκε ότι γύρω από την ανθρωπιστική κρίση, θα κινηθούν πολλά γκρίζα συμφέροντα, που τρέφονται απ αυτή και την διαιώνισή της. Αγωνιστήκαμε μαζί με φορείς και πολίτες για την κατάργηση της ντροπής της Ειδομένης και την ισομερή κατανομή των προσφύγων.

Δεχτήκαμε αδιαμαρτύρητα και με κατανόηση την ίδρυση των δυο κέντρων φιλοξενίας σε Χέρσο και Ν. Καβάλα εφαρμόζοντας το κατεπείγον και το ¨μη χείρον¨ σε σχέση με την Ειδομένη.

Από ένα σημείο και μετά, όμως, η διαχείριση του Προσφυγικού πέρασε σε άλλη φάση. Οι τοπικοί φορείς παραγκωνίσθηκαν και πρωταγωνιστούν πλέον πρόσωπα με απευθείας σύνδεση με τα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και κυρίως με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.  Ούτε η Περιφερειακή Ενότητα, ούτε οι δυο Δήμοι είχαν και έχουν επίσημη ενημέρωση από την επίσημη πολιτεία. Οι όποιες επιλογές γίνονται από κέντρα εκτός νομού με κονδύλια, την προέλευση των οποίων εμείς αγνοούμε παντελώς.

Όταν, εξάλλου, δεν έχει ενημέρωση και αγνοείται το επίσημο ανώτερο Κομματικό Όργανο της κυβέρνησης στο Νομό, είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα δοθεί ρόλος και βήμα σε άλλους αλλότριους πολιτικά φορείς. Ας μην ψέγει λοιπόν η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε την Περιφερειακή Ενότητα, ούτε τους Δήμους, ούτε τον Τοπικό Τύπο. Αλλού είναι το πρόβλημα και η πηγή του. Για την θεραπεία του, από την πλευρά  μας προσπαθούμε, αλλά μάλλον είναι ¨αλλουνού παπά Ευαγγέλιο¨…..

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό ζήτημα, δεν εξέλειπε. Απεναντίας, τα σημάδια για την εκ νέου όξυνσή του είναι, δυστυχώς, και πάλι ευκρινή.

Τα μόνα, επομένως, που δεν χρειάζονται σε αυτήν την δυσοίωνη προοπτική είναι η ένταση και η μετατόπιση ευθυνών μέσω της αναζήτησης ενόχων. Πιστεύουμε ότι απαιτείται νηφαλιότητα, υπευθυνότητα, χαμηλοί τόνοι και πνεύμα συνεννόησης και αλληλεγγύης για την αποφασιστική αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής.

Σοβαρά και υπεύθυνα.”

Σχολιάστε