My Twitter Feed

8 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επεξεργασία λυματολάσπης 7,8 εκ. -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Νοσοκομειακοί: Μας εμπαίζουν -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Δήμος Κιλκίς: Γιορτές για όλους -

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Αντ` αυτου …Κολοτσιος

Ο Περικλής Κολότσιος θα είναι, όντως, ο αναπληρωτής του Β. Μπαλάσκα και θα ασκεί πλέον καθήκοντα Δημάρχου Κιλκίς μέχρι να τελεσιδικήσει οριστικά η υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο εκλεγμένος δήμαρχος Κιλκίς. Η διαδικασία ορισμού του αναπληρωτή του κ. Μπαλάσκα ολοκληρώθηκε πριν λίγο χωρίς εκπλήξεις. Η πλειοψηφούσα παράταξη εμφανίσηκε , όπως αναμένονταν, ενωμένη, ενώ απ` τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απουσίαζε ο ίδιος ο κ. Μπαλάσκας.

Η απουσία αυτή έκανε τον επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας, Δ. Τερζίδη, να κάνει λόγο για απαξίωση του αναπληρωτή δημάρχου, σε συνδιασμό με δήλωση του κ. Μπαλάσκα  ότι ο ίδιος “θα `ναι παρών θέλουν-δεν θέλουν κάποιοι”. Χαρακτηρίζοντας τη δήλωση αυτή αλαζονική, ο κ. Τερζίδης  και όλοι οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας αποχώρησαν απ` τη συνεδρίαση. Προηγουμένως, ο επικεφαλής της παράταξης τόνισε ότι η επιβολή αργίας σ` έναν δήμαρχο είναι το δυσμενέστερο μέτρο που μπορεί να ληφθεί σε βάρος του, κι ότι πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε περίπτωση τελεσίδικης απόφασης. Ευχήθηκε δε, να έχει ο Δήμος τα λιγότερα δυνατόν προβλήματα απ` αυτήν την εξέλιξη.

Απ` την συνεδρίαση, όμως, αποχώρησε κι η παράταξη του Ν. Αφεντουλίδη, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του για διάφορα διαδικαστικά θέματα. Ωστόσο, ευχήθηκε στον αναπληρωτη δήμαρχο να βάλει τη σφραγίδα του στη διοίκηση του Δήμου, ενώ στον τελόντα εν αργία κ. Μπαλάσκα να δώσει τον αγώνα του για ν` αποδείξει αν πράγματι έχει δίκαιο.

Απ` τη πλευρά του, ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Γ. Φαχουρίδης, παραμένοντας μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, τόνισε ότι ο κ. Μπαλάσκας θα `πρεπε να `ναι παρών για να ενημερώσει το Σώμα γιατί κατηγορείται και για να εξηγήσει τις θέσεις του. Παράλληλα έκανε κι αυτός λόγο γι` απαξίωση του αναπληρωτή δημάρχου και γι` αλαζονική στάση εκ μέρους του κ. Μπαλάσκα.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα κλήθηκαν κατ` αρχάς όλοι οι αντιδήμαρχοι να δηλώσουν αν επιθυμούν να οριστούν αυτοί αναπληρωτές. Κι όταν δήλωσαν ότι δεν δέχονται, ρωτήθηκαν απ` τη πρόεδρο, Κ. Πάκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης με τη σειρά που εκλέχτηκαν στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Κολότσιος ήταν ο πέμπτος στη σειρά και ο πρώτος που είπε το “μεγάλο ναι”! Στη συνέχεια ορίστηκε ως αναπληρωτής του κ. Κολότσιου, ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου, Κώστας Παπαδόπουλος.

Στη πρώτη δήλωσή του αμέσως μετά την υπογραφή των σχετικών πρακτικών, ο κ. Κολότσιος τόνισε ότι “σήμερα κλείνει ένας κύκλος που ταλαιπώρησε τη τοπική κοινωνία και ταυτόχρονα ανοίγει ένας άλλος για την αποκατάσταση του κ. Μπαλάσκα”. Ευχαριστώντας τον τελούντα σε αργία δήμαρχο για την εμπιστοσύνη και την φιλία με την οποία τον τιμά, ο κ. Κολότσιος υποσχέθηκε “να βγει η επιλογή δικαιωμένη” και “να διαψευστούν όσοι μιλούν γι` αναπληρωτή-μαριονέτα και αχυράνθρωπο”. Κι έκλεισε λέγοντας ότι “αρωγός στα έκτακτα καθήκοντά μου θα `ναι ο Β. Μπαλάσκας”.

Σχολιάστε