My Twitter Feed

24 Μαΐου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-16 και Κ-20 -

Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Ο Κεφαλογιάννης σε ΠΕ και Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Δημιουργίες πτυχιούχων και φοιτητών -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μετεό σταθμός στην Αξιούπολη -

Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κλειστά πάντα τα εργαστήρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Σήκω Ψυχή μου στα Ελευθέρια -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑΔΕΔΥ: Κάλεσμα για νέα απεργία -

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κασσελάκης: Υπέγραψε ομόνοια! -

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑΝΚΙ: Η εκδήλωση για το Leader

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων εφαρμογής LEADER στο νομό Κιλκίς, η Αναπτυξιακή Κιλκίς διοργάνωσε επετειακή εκδήλωση την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στο Συνεδριακό κέντρο Κιλκίς. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ο απολογισμός και η ενημέρωση για τα νέα δεδομένα του προγράμματος και της τοπικής ανάπτυξης.

Κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και Πρόεδρος της ΑΝΚΙ, Χρήστος Γκουντενούδης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αν όλοι οι τοπικοί φορείς καθώς και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική και το ρόλο της Αναπτυξιακής Κιλκίς, τότε μέσα από τη μέθοδο LEADER θα διαθέτουμε για τα επόμενα χρόνια ένα ακόμη πιο ισχυρό εργαλείο για να μπορέσουμε να φέρουμε το Κιλκίς και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης, εξασφαλίζοντας κοινωνική συνοχή και ευημερία σε όλους τους πολίτες.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής Ν. Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς, οι οποίοι εξήραν τη συμβολή του LEADER στην ανάπτυξη της υπαίθρου και τον καταλυτικό ρόλο των αναπτυξιακών εταιρειών.

Εισηγητές ήταν οι γενικοί διευθυντές των αναπτυξιακών εταιρειών Κιλκίς, Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, Παύλος Πασσαλίδης, Βασίλειος Παπαβασιλείου και Γεώργιος Αμανατίδης, οι οποίοι σκιαγράφησαν την εικοσάχρονη πορεία και εξέλιξη του LEADER και ειδικότερα τη δυναμική για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020.

Έδωσαν στοιχεία της αναγκαιότητας της αρχικής πιλοτικής εφαρμογής του (1992). Μίλησαν για την αποστολή, το διαρκές όραμα, τη μεθοδολογία, τις προτεραιότητες, τον τοπικό προγραμματισμό, τον απολογισμό, τις προστιθέμενες αξίες, το ανθρώπινο δυναμικό, τον νέο προγραμματισμό για την περίοδο 2014-2020 όπου το LEADER αποτελεί υπόδειγμα για όλα τα προγράμματα.

Ακολούθησε παρουσίαση καλών πρακτικών από επενδυτές που χρηματοδοτήθηκαν από το LEADER: Θεόφιλος Γεωργιάδης  – ΡΑΓΙΑΝ ΑΕ, Μονάδα παραδοσιακών ποντιακών τροφών (LEADER I), Χρήστος Αϊδαρίνης, Επισκέψιμο οινοποιείο στη Γουμένισσα (LEADER II), Σωτήρης Πατσιούρας, Ράντζο Κιλκίς (LEADER+) και Γρηγόρης Τηλικίδης, Παραγωγή υποστρώματος μανιταριών πλευρώτους, (Άξονας 4 – Προσέγγιση LEADER).

Στο φουαγιέ του Συνεδριακού κέντρου επιχειρήσεις που χρηματοδοτήθηκαν από το LΕADER προσέφεραν τα προϊόντα τους (ΑΡΤΟΖΑ, Δημητρίου Ελευθερία, ΕΑΣ Κιλκίς, Λαζαρίδης Ευάγγελος, ΡΑΓΙΑΝ ΑΕ, Σάμιος Ιωάννης, Χαρτοματσίδης Κωνσταντίνος).

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κιλκίς κ.κ. Χρήστος Ανθρακίδης και Παύλος Θωμαΐδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τσαντάκης, Πιπερίδης Ακης, ο Πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Καραθόδωρος, ο Δήμαρχος Λαγκαδά και Πρόεδρος της ΑΝΕΘ κ. Ιωάννης Αναστασιάδης ο Πρόεδρος της Α.Σ.Ο. Αξιούπολης κ. Ιωάννης Συμεωνίδης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς  Μητρόπολης Γουμένισσας πατερ Χριστόδουλος, μέτοχοι και μέλη του Δ.Σ. της ΑΝΚΙ, δημοτικοί σύμβουλοι, ο τ. βουλευτής κ. Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο πρ. βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, οι τ. Δήμαρχοι Αξιούπολης κ. Ιωάννης Πολυχρονίδης και Πικρολίμνης κ. Δημήτριος Σισμανίδης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, κομμάτων, ΜΜΕ, επενδυτές LEADER και ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα.

 Δελτίο τύπου της ΑΝΚΙ

Σχολιάστε