My Twitter Feed

5 Δεκεμβρίου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Παραστατίδης για τα “κόκκινα δάνεια” -

Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι -

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

“X” του ΓΑΣΚ στο ντέρμπι παραμονής -

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Με μαθητές του Κιλκίς στη Βουλή -

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Χωρίς μεταφορές και θέρμανση -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ν. Αγιονέρι: Έργο αγροτικής οδοποιίας -

Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Βασίλης Βασιλικός: “Ζ” στους αγώνες μας -

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023

ΠεΚ: Σχεδιασμός ενόψει χειμώνα -

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΑλλάΖΩ: Συζήτηση για πρόγραμμα

Το πρωί της Κυριακής 27 Απριλίου η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..ΖΩ παρουσίασε και συζήτησε με δημότες το πρόγραμμα της παράταξης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

allazoΗ συζήτηση του προγράμματος διήρκεσε περίπου δυο ώρες, με πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις από το κοινό. Είναι αυτονόητο ότι το πρόγραμμα αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό που διαρκώς θα εμπλουτίζεται και θα αναδιαμορφώνεται.

Αμέσως μετά ακολούθησε παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Η επικεφαλής Ιωάννα Ρούσσου ενημέρωσε τους παριστάμενους για το δικαίωμά τους να εκφράσουν την τυχόν ένστασή τους ως προς κάποιον από τους υποψηφίους, ζητώντας όμως αυστηρή επιχειρηματολογία, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός της παράταξης.

Αυστηρή προτεραιότητα για το αλλά..ΖΩ αποτελεί η εξασφάλιση σε όλους τους δημότες καθαρού περιβάλλοντος και νερού. Ο Δήμος έχει την υποχρέωση να ενδιαφέρεται και να μεριμνεί για κάθε δημότη που αποδεδειγμένα αδυνατεί να έχει μια κοινωνικά αποδεκτή ποιότητα ζωής (Στέγαση, ΔΕΗ, νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εμβόλια, συγκοινωνίες).

allazo-kilkisΟι κύριοι άξονες του προγραμματικού σχεδιασμού είναι:

ü      Προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Αναβαθμίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό και την ποιότητα ζωής μας.

ü      Ολοκληρωμένη γεωργοκτηνοτροφική ανάπτυξη με ταυτόχρονη εξέλιξη της μεταποίησης των προϊόντων της.

ü      Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πλούτο συμβάλλοντας στον τουρισμό.

ü      Εξωστρέφεια της περιοχής βάσει των υπαρκτών υποδομών και της θέσης της.

ü      Βελτίωση της ποιότητας ζωής με πρωταρχικό τομέα το περιβάλλον.


10259001_733025993414919_1728011729083519901_oΟι αρχές και οι αξίες μας, που αύριο με εντολή των πολιτών θα διέπουν και τον Δήμο μας, είναι :

ü      Ο μόνος λόγος που κινητοποιεί τον πολίτη είναι η αγάπη για τον τόπο και όχι τα προσωπικά οφέλη.

ü      Ξεκινάμε με ΠΛΗΡΗ οικονομικό έλεγχο σε βάθος  σε κάθε υπηρεσία του Δήμου.

ü      Στην κατάλληλη θέση ο κατάλληλος άνθρωπος – Οι υπηρεσίες λειτουργούν με την ευθύνη των Διοικητικών προϊσταμένων τους. Καμία παρέμβαση και καθοδήγηση στην καθημερινή εργασίας τους από τους αιρετούς. Oι εκάστοτε αιρετοί επικοινωνούν με τον διοικητικό τομέα, μέσω των προϊσταμένων και των τμηματαρχών και δε δίνουν εντολές απευθείας στους δημοτικούς υπαλλήλους.

ü      Προτείνεται διαβούλευση για απόφαση ελαχιστοποίησης του αριθμού των αντιδημάρχων στους απολύτως απαραίτητους.

ü      Δεν υπάρχουν περιττά έξοδα, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα του δήμου για προσωπική χρήση, δεξιώσεις και ανούσια ταξίδια.

synedriako-kilkisü      Δεν υπάρχουν ρουσφιέτια και δοσοληψίες κάτω από το τραπέζι! Όποιες θέσεις δημιουργηθούν θα είναι αποδεδειγμένα απαραίτητες, με διαφανείς και δημόσιες διαδικασίες, κάνοντας ορθή χρήση της δυνατότητας του συμβούλου.

ü      Τα όρια του Δήμου Κιλκίς δεν τελειώνουν στην πόλη του Κιλκίς. Κάθε περιοχή είναι το ίδιο σημαντική, ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος…

ü      Υπάρχει οικονομική δυσπραγία στο Δήμο του Κιλκίς. Όμως προηγήθηκαν: προχειρότητα, κατασπατάληση, ύποπτες δοσοληψίες, ποινικά κολάσιμες πράξεις! Με στοιχειώδεις ενέργειες χρηστής διαχείρισης ο Δήμος μας θα αποδώσει για τον πολίτη.

ü      Είμαστε ενάντιοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου και θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση εργαζομένων αλλά και δημοτικών πόρων.

Η επικεφαλής Ιωάννα Ρούσσου κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση ως προς το σοβαρό θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των δημοτικών υπηρεσιών και της εκχώρησης των ανταποδοτικών τελών ως κέρδη σε ιδιώτες, με αφορμή τη σχετική νομοθεσία που πρόσφατα ψηφίστηκε.

Δελτίο τύπου από Αλλά…ζω

Σχολιάστε