My Twitter Feed

6 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

SOS παραγωγών από Γουμένισσα -

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Φραγγίδης: Διαλύουν το ΕΣΥ -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

ΔΕΥΑΚ: Συμβασιοποίηση έργων -

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ενθουσιώδης υποδοχή σε Τσίπρα -

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022

Στάση εργασίας για την Υγεία -

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022

“Όχι στο τερατούργημα για Υγεία” -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Διήμερο για τη βία κατά γυναικών -

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Αγαθοπούλου – Γκουντενούδης για ΙΚΑ Αξιούπολης

Τόσο η βουλευτής Κιλκίς  του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, όσο κι ο αντιπεριφερειάρχης, Χρ. Γκουντενούδης, θέτουν με παρεμβάσεις τους το θέμα της διακοπής λειτουργίας ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αξιούπολης και μετατροπή του σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με αναφορά της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, η κ. Αγαθοπούλου καταθέτει την επιστολή του Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αξιούπολης, με την οποία εκφράζει τους λόγους για τους οποίους η κοινωνία του Δήμου Παιονίας είναι αντίθετη στην πρόθεση της Κυβέρνησης «της διακοπής λειτουργίας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Αξιούπολης και τη μετατροπή του σε Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η επιστολή τονίζει ότι «η έκταση του Δήμου Παιονίας ανέρχεται σε 923,7 τ. χμ.» και « η ύπαρξη ενός και μόνο Υποκαταστήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο Ν. Κιλκίς θα έχει αναμφίβολα αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής». Επίσης τονίζει ότι « στις 01/08/2011 έλαβε χώρα ήδη μια συρρίκνωση όσον αφορά στα ΙΚΑ του Δήμου Παιονίας και συγκεκριμένα συγχωνεύτηκαν τα Παραρτήματα Πολυκάστρου και Γουμένισσας στο Υποκατάστημα της Αξιούπολης».

Ενημερώνει ότι «Ο Δήμος Παιονίας με έγγραφό του προς τη Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ μας παραχώρησε κτήριο ιδιοκτησίας του, συνολικής επιφάνειας 490τ.μ, προκειμένου να στεγαστεί η Υπηρεσία μας και να εκμηδενιστούν τα έξοδα ενοικίου».

Επισυνάπτει πίνακα χιλιομετρικών αποστάσεων πόλεων, χωριών, οικισμών κλπ του Ν. Κιλκίς από την πρωτεύουσα του Κιλκίς και ζητά να επανεξεταστεί το θέμα της λειτουργίας του Υποκαταστήματος Αξιούπολης ως Υποκατάστημα ΙΚΑ ΕΤΑΜ και όχι ως Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο κ. Γκουντενούδης

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Γκουντενούδης απέστειλε προς τον Διοικητή ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, την εξής επιστολή σχετικά με την κατάργηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης.

Κύριε Διοικητή,

     Με την από 23/2/2012 επιστολή μας, είχαμε επισημάνει τις δυσμενείς συνέπειες που συνεπάγεται μια πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης για τους μέχρι σήμερα συναλλασσόμενους με αυτό.

     Η πρόβλεψη της Διοίκησης του ΙΚΑ για υποβάθμιση του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης έρχεται ύστερα από πρόσφατη συγχώνευση των υποκαταστημάτων Αξιούπολης, Πολυκάστρου και Γουμένισσας, η οποία ήδη δημιούργησε προβλήματα στους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής.

     Κύριε Διοικητή,

     Η πληθυσμιακή προϋπόθεση για τη λειτουργία αυτόνομου Υποκαταστήματος ΙΚΑ/ΕΤΑΜ έχει πρακτική και χρήσιμη εφαρμογή σε περιοχές με συμπαγή πληθυσμό (π.χ. μεγάλες πόλεις). Δεν έχει καμία πρακτική αξία όμως για περιοχές με μικρότερο πληθυσμό και δυσανάλογα μεγάλες αποστάσεις. Η περιοχή του δήμου Παιονίας με τους ορεινούς όγκους και τα διάσπαρτα μικρά χωριά αποτελεί κλασσικό παράδειγμα τέτοιων δυσχερειών.

     Παρακαλούμε λοιπόν για την επανεξέταση των σχεδιασμών της Υπηρεσίας σας και τη διατήρηση του αυτόνομου ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης. Οι λόγοι που επικαλούμαστε σε καμιά περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με κριτήρια τοπικιστικά, αλλά μόνο με την πρόκριση της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

     Επισημαίνεται δε ότι η επίκληση λόγων οικονομίας από την Υπηρεσία σας, εν προκειμένω δεν ισχύουν, αφού αφ’ ενός έχει δρομολογηθεί η εγκατάσταση των Υπηρεσιών του ΙΚΑ/ΕΤΑΜ Αξιούπολης σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις και αφ’ ετέρου ο δήμος Παιονίας έχει προσφερθεί για δωρεάν παραχώρηση στέγης.

     Κύριε Διοικητή,

     Για όλους τους λόγους παρακαλούμε για την επανεξέταση των σχεδιασμών της Υπηρεσίας σας όσον αφορά την περιοχή μας. Σε κάθε περίπτωση η προϋπόθεση για ενεργό πληθυσμό 100-150 χιλ.κατοίκων αποκλείει από τη λειτουργία Υποκαταστήματος ΙΚΑ/ΕΤΑΜ ολόκληρο το νομό μας!”

Σχολιάστε