My Twitter Feed

22 Αύγουστος, 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δήμοι: Ξεκίνησαν οι 100 δόσεις -

Τρίτη, 22 Αύγουστος, 2017

Θύμα δολιοφθοράς η ΔΕΥΑΚ -

Τρίτη, 22 Αύγουστος, 2017

Πληρωμές Βιολογικής Γεωργίας -

Σάββατο, 19 Αύγουστος, 2017

Σκάνδαλο με ιατρικά επιθέματα -

Τετάρτη, 16 Αύγουστος, 2017

Διαιτητής Σουπερλίγκ, ο Αθαν. Σέζος -

Παρασκευή, 11 Αύγουστος, 2017

Νέα διοίκηση στην ΑΔΕΔΥ Κιλκίς -

Παρασκευή, 11 Αύγουστος, 2017

Επιστρέφονται οι πινακίδες -

Πέμπτη, 10 Αύγουστος, 2017

Κιλκίς: 9ο σε αμπελοκαλλιέργεια -

Πέμπτη, 10 Αύγουστος, 2017

KKE – KNE: Βιβλίο για το Σοσιαλισμό

Την παρουσίαση της νέας έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής: «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», θα πραγματοποιήσουν από κοινού οι Τομεακές Οργανώσεις Κιλκίς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Κήπου στο Κιλκίς, στις 7:30 μ.μ. Την παρουσίαση θα κάνει η Ειρήνη Χατζή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, η οποία απέδειξε στην πράξη ότι το μέλλον των λαών δεν είναι το σάπιο και βάρβαρο σύστημα του καπιταλισμού, αλλά ο σοσιαλισμός. Απέδειξε πως όταν οι λαοί θέλουν, μπορούν, όχι μόνο να ανατρέπουν τους εκμεταλλευτές τους, αλλά και γίνονται κυρίαρχοι της οικονομίας, να οικοδομούν ένα ανώτερο κοινωνικό σύστημα στο οποίο εξαλείφεται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και ικανοποιούνται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Γι’ αυτό και η επίθεση των αστικών επιτελείων, οι συκοφαντίες, τα ψέματα, οι διαστρεβλώσεις συνεχώς αυξάνονται, ειδικά μετά την περίοδο των ανατροπών στη Σοβιετική Ένωση και αλλού. Ο αντικομμουνισμός αποτελεί βασική ιδεολογία της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών–μελών της, όπως και η προσπάθεια εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό.

Στόχος τους είναι να συγκαλυφθούν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα που έζησαν και ζουν οι λαοί σε όλο τον κόσμο, η εκμετάλλευση, οι οικονομικές κρίσεις, η φτώχεια, οι πόλεμοι, η προσφυγιά. Να αποκρυφτεί η ανωτερότητα του σοσιαλισμού απέναντι στον καπιταλισμό. Επιδιώκουν να μην μαθευτεί ότι στα σοσιαλιστικά κράτη είχε εξαλειφθεί η ανεργία, ήταν εξασφαλισμένη η στέγαση, η διατροφή, η θέρμανση, οι εργαζόμενοι είχαν δωρεάν πρόσβαση στις δομές υγείας και πρόνοιας, ήταν εξασφαλισμένη η συνταξιοδότηση, η παιδεία ήταν δωρεάν μέχρι και την ολοκλήρωση του πανεπιστημίου, ήταν δυνατή η πρόσβαση σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα νήπια, η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές και άλλα αγαθά δεν αποτελούσαν εμπόρευμα και πολλά άλλα.

Κυρίως, όμως, θέλουν να συκοφαντήσουν και να βάλουν εμπόδια στους σύγχρονους ταξικούς αγώνες, στην αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή της εξουσίας του.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται, επίσης, και μπροστά στο 43ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη, στις 7:00 μ.μ., στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς και έχει κεντρικό σύνθημα: «Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μοναχό του… αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς».

Σχολιάστε