My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Χωρίς παιδίατρο 3.000 παιδιά!

paidi-paidiatrosΧωρίς παιδίατρο έχουν μείνει από τις αρχές του 2013 οι μικροί ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο Γουμένισσας. Το άρθρο της Νικολέττας Μπούκα στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι αποκαλυπτικό. Διαβάστε το:

Τον τελευταίο χρόνο περίπου 3.000 παιδιά ηλικίας από 5 έως και 14 ετών, πλην των νηπίων, που κατοικούν στον διευρυμένο δήμο Παιονίας, είναι αναγκασμένα να μετακινούνται προς το νοσοκομείο Κιλκίς, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων ή και προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την ίδια στιγμή, η παθολογική κλινική υπολειτουργεί μετά τη συνταξιοδότηση ενός εκ των παθολόγων, με αποτέλεσμα να γίνονται αναγκαστικά εξιτήρια ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ταυτόχρονα, καταγράφεται αδυναμία κάλυψης όλων των εφημεριών του μήνα στη χειρουργική κλινική, καθώς έχουν απομείνει μόνο δύο χειρουργοί.

Τις καταγγελίες αυτές κάνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας, το οποίο ζητεί να σταματήσει η υποβάθμιση του νοσοκομείου και να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις. Παράλληλα, καλεί φορείς και πολίτες στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην υγεία. Επιπλέον, προγραμματίζει μαζική πορεία με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων της περιοχής πριν από την ανακοίνωση των μέτρων του υπουργείου Υγείας στις 6 Δεκεμβρίου.

“Το μικροβιολογικό και το ακτινολογικό εργαστήριο εξυπηρετούν καθημερινώς πολύ κόσμο. Λόγω ύπαρξης μόνο ενός ακτινολόγου, δεν καλύπτονται οι περισσότερες εφημερίες του μήνα, με αποτέλεσμα τα περιστατικά που χρήζουν ακτινολογικής εκτίμησης να αποστέλλονται στα πλησιέστερα ακτινολογικά εργαστήρια των εφημερευόντων νοσοκομείων. Δεν καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά από το ΕΚΑΒ στον δήμο Παιονίας, παρά μόνο στον δήμο Κιλκίς, όπως επίσης είναι ανεπαρκής η κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων από τους γενικούς γιατρούς”, τονίζουν οι εργαζόμενοι και συμπληρώνουν ότι δεν καλύπτεται η 24ωρη βάρδια του ΕΚΑΒ εξαιτίας της έλλειψης τραυματιοφορέα.

Επίσης, ζητούν κάλυψη μίας θέσης επικουρικού καρδιολόγου και προκήρυξη νέας θέσης μόνιμου, πρόσληψη γυναικολόγου για καθημερινή κάλυψη πρωινών ιατρείων, πρόσληψη ακτινολόγου και μικροβιολόγου για καθημερινή και 24ωρη κάλυψη του νοσοκομείου με εργαστηριακές εξετάσεις και διορισμό ορθοπεδικού.

Σχολιάστε