My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Φλωρίδης: Δεν πάω στους “58”

floridis-giorgos(Ηχητικό) «Το περιεχόμενο της πρόσκλησης από την Πρωτοβουλία των 58 είναι σε ευθεία σύγκρουση με το αίτημα της κοινωνίας», δήλωσε ο Γιώργος Φλωρίδης, απορρίπτοντας ταυτόχρονα την πρόσκληση να συμμετάσχει και ο ίδιος.

Μιλώντας στον vima fm, ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε ότι η Πρωτοβουλία των 58 ναι μεν έχει αγνά και καθαρά κίνητρα αλλά έρχεται σε «ευθεία σύγκρουση» όπως είπε, «με το αίτημα της κοινωνίας».

«Οι 58 – τουλάχιστον όσους ανθρώπους ξέρω από εκεί – είναι επιτυχημένοι άνθρωποι. Δηλαδή, ό,τι έκαναν στη ζωή τους το έκαναν καλά. Και πήραν μια πρωτοβουλία με κίνητρα αγνά, καθαρά. Θέλουν να ταράξουν το τέλμα και τη φοβερή πολυδιάσπαση στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αν και σπεύδω να πω ότι αυτός ο όρος με ενοχλεί. Ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτή την πρωτοβουλία των 58; Οτι το περιεχόμενο της πρόσκλησης είναι σε ευθεία σύγκρουση με το αίτημα της κοινωνίας. Δηλαδή, λένε οι 58 ότι μέσα από τα δύο παλιά σχήματα που πρέπει να ενωθούν, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, και ό,τι άλλο υπάρχει, διατηρώντας την κομματική τους δομή και στόχος είναι να πάνε να κάνουν μια εκλογική σύμπραξη, μπας και ξεγελάσουν κανέναν ψηφοφόρο. Δεν το λένε έτσι, αλλά η “Ελιά” που πάει να δημιουργηθεί δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας, που είναι να δημιουργηθεί το καινούργιο με τις προϋποθέσεις που συζητήσαμε νωρίτερα. Άρα, η πρότασή τους έχει πολιτικό κενό» σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας των 58: «Δεν θα πάω, για το λόγο που μόλις είπα. Δεν θέλω να συμμετέχω στην εκπομπή θολών μηνυμάτων».

Τέλος, υποστήριξε ότι πρέπει να φτιαχτεί κάτι καινούργιο, στο χώρο του κέντρου, αλλά «για την χώρα και όχι για την τακτοποίηση κάποιων, εμού συμπεριλαμβανομένου». «Το πολιτικό εκκρεμές αυτή τη στιγμή κινείται στα άκρα. Άρα λοιπόν χρειαζόμαστε την ευστάθεια μέσα από το πολιτικό κέντρο, χωρίς την κλασική του έννοια. Αυτό δεν μπορεί να προκύψει μέσα από το παλιό και το φθαρμένο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης.

paraskhnio.gr

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

 

Σχολιάστε