My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Θέλουμε πίσω το Τμήμα του Κιλκίς!

tei-thessalonikis«Υπάρχει ρητή δέσμευσή μας να διεκδικήσουμε την επανένταξη των δύο Τμημάτων της Κατερίνης και του Κιλκίς στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθώς αποκόπτονται από τον παραγωγικό ιστό της πόλης», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης. Το ίδιο επίσης τονίζει και η διοίκηση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Ιδρύματος. 

Όσο για τον πρόεδρο του ΕΣΕΠ του ΑΤΕΙ-Θ, Δημοσθένη Σταμάτη, ανέφερε στο «agelioforos.gr» ότι βασικό αίτημα παραμένει η απόσυρση του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο “θα έχει μη αναστρέψιμα καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο για το ΑΤΕΙΘ όσο και για την ανώτατη εκπαίδευση συνολικά”.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι προχθές Τρίτη ανακοινώθηκε το οριστικό σχέδιο “Αθηνά”, το οποίο προβλέπει για το τμήμα ΤΕΙ του Κιλκίς μετονομασία του και διοικητική ένταξή του στο ΤΕΙ Σερρών (Κ. Μακεδονίας).

Κι ενώ η πρώτη αντίδραση για το ΤΕΙ Κιλκίς προήλθε απ` το “μητρικό” της Θεσσαλονίκης, εδώ στο νομό μας παρατηρείται “άκρα του τάφου σιωπή” από εμπλεκόμενους παράγοντες ή φορείς. Κανείς δεν βγήκε ακόμα να μας πει αν συμφωνεί ή όχι για τα προβλεπόμενα για το τμήμα της πόλης μας. Μονάχα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Π. Τονικίδης, αντέδρασε για την διοικητική μεταφορά του τμήματος απ` τη Θεσσαλονίκη στις Σέρρες – μια αντίδραση που εκδηλώθηκε πριν την επίσιμη ανακοίνωση του σχεδίου.

Λήξη της κατάληψης

«Πράσινο φως» για τον τερματισμό της κατάληψης στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης άναψε σήμερα Πέμπτη, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ιδρύματος, ενώ και οι καθηγητές αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους από την Τρίτη για να γίνουν οι εξετάσεις των φοιτητών.

Η διοίκηση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων εξέφρασε την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», οι οποίες διήρκεσαν 48 μέρες, είχαν θετικά αποτελέσματα στο μέτρο του δυνατού, καθώς το 90% του ΑΤΕΙ-Θ έχει διασωθεί. Παράλληλα, τόνισε πως θα συνεχιστούν οι αγώνες για την ένταξη και των δύο παραρτημάτων της Κατερίνης και του Κιλκίς στη δύναμη του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ. Οι διοικητικοί θα βρίσκονται σε επιφυλακή και για τα σχέδια της Τρόικας για 25.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Εξετάσεις των φοιτητών από την Τρίτη

Πρόγραμμα εξετάσεων ετοιμάζουν οι καθηγητές, ώστε να επανέλθουν στα αμφιθέατρα από την Τρίτη οι φοιτητές και να ολοκληρωθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου, η οποία διακόπηκε τον Φλεβάρη λόγω των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εξετάσεις των φοιτητών θα διεξαχθούν από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι και το τέλος του μήνα.

Σχολιάστε