My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

“Στο Κιλκίς δεν είμαστε λωτοφάγοι”

“Ο Γιώργος Γεωργαντάς θεωρεί το Κιλκίς ως χώρα των Λωτοφάγων”, τιτλοφορεί την απαντητική ανακοίνωσή της η ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ στις θέσεις που διατύπωσε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις για το ΤΕΙ Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα “έργα και ημέρες” των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το ΤΕΙ Κιλκίς, αντιπαραβάλλοντάς τα με όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια και υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση “είναι αυτή που βάζει το Κιλκίς στον χάρτη των πανεπιστημιουπόλεων”.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Η ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά για τη δήθεν “απαξίωση του ΤΕΙ Κιλκίς” δεν μας εκπλήσσει. Ο κ. Γεωργαντάς συστηματικά πιστεύει ότι ζούμε στην χώρα των Λωτοφάγων. Εμείς όμως και θυμόμαστε και γνωρίζουμε.

Θυμόμαστε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ άφησαν “προίκα” στο Κιλκίς ένα άδειο κτήριο – κουφάρι που είχε στοιχίσει υπέρογκα και το Τμήμα του ΤΕΙ στα ενοίκια.

Θυμόμαστε το περιβόητο “Σχέδιο Αθηνά” του 2013 βάσει του οποίου έκλεισαν ή απορροφήθηκαν 97 Τμήματα ΑΕΙ και ακυρώθηκε η προοπτική ανάπτυξης του ΤΕΙ στον τόπο μας.

Θυμόμαστε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε το Τμήμα του ΤΕΙ στις καινούργιες εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του με τον πλέον επίσημο τρόπο, παρουσία του Υπουργού και του ΓΓ του ΥΠΠΕΘ.

Θυμόμαστε τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην επίσκεψή του στο Κιλκίς για άμεση λειτουργία ενός Τμήματος με δικό του πρόγραμμα σπουδών, για την άμεση λειτουργία προγραμμάτων σπουδών διετούς τεχνολογικής εκπαίδευσης στο Κιλκίς και για νομοθέτηση λειτουργίας ενός δεύτερου Τμήματος στο Κιλκίς εντός των επομένων ετών.

Θυμόμαστε ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν δόθηκαν για 6 χρόνια νέες θέσεις καθηγητών ΑΕΙ και δεν αναπληρώνονταν όσοι συνταξιοδοτούνταν, ενώ επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν 1.000 νέες θέσεις και από 1/1/2019 αναπληρώνονται όσοι καθηγητές ΑΕΙ συνταξιοδοτούνται.

Θυμόμαστε ότι φέτος αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ΑΕΙ κατά 40%.

Θυμόμαστε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καταδίκαζαν τα ΤΕΙ, και πρωτίστως τα “μοναχικά” Τμήματα όπως αυτό της πόλης μας στην υπανάπτυξη.

Γνωρίζουμε πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που βάζει το Κιλκίς στον χάρτη των πανεπιστημιουπόλεων. 

Τελικά, οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του βουλευτή της Ν.Δ, αποτελούν τροφή για λωτοφάγους…”

 

Σχολιάστε