My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Πλήγμα το κλείσιμο της SONOCO” -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σε σώμα η νέα ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΚΕ: Για αξονικό και θέματα υγείας -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Παππάς για τα νέα υδρόμετρα -

Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Πλήγμα το κλείσιμο της SONOCO”

Πλήγμα για το τόπο μας αποτελεί το κλείσιμο της SONOCO, τονίζει σε δήλωσή του ο Στέφανος Παραστατίδης, υπογραμμίζοντας ότι “το ελληνικό παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει άμεσα”, καθώς “το κυβερνητικό αφήγημα της ισχυρής Ελλάδας καταρρέει”.

Στη δήλωσή του, ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει τα εξής:

“Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του κλεισίματος των δύο εργοστασίων της SONOCO, στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, που οδηγεί στην ανεργία 90 οικογένειες αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τον τόπο μας.

Το κυβερνητικό αφήγημα της ισχυρής Ελλάδας καταρρέει, όταν συγκρούεται με την σκληρή πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης διαμορφώνεται ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που σε συνδυασμό το υψηλό ενεργειακό κόστος γίνεται εχθρικό προς κάθε παραγωγική επένδυση. Ένα περιβάλλον που όχι απλά δεν προσελκύει νέες επενδύσεις αλλά οδηγεί στην έξοδο και ήδη υφιστάμενες, όπως αποδεικνύει και η είδηση για οριστική διακοπή λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων της SONOCO.

Η πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί στην αποβιομηχάνιση και την περιφερειακή υποβάθμιση, εκτοξεύει την ανεργία, αυξάνει την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση και επιταχύνει την πληθυσμιακή συρρίκνωση της ελληνικής περιφέρειας.

Η οικονομική πολιτική του real estate, η επίπλαστη ευφορία και ο κυβερνητικός εφησυχασμός της αποτελούν τα συστατικά ενός εκρηκτικού κοκτέιλ που μεγεθύνει τα αδιέξοδα.

Οφείλουμε να κάνουμε ξανά πολιτική προτεραιότητα την περιφερειακή παραγωγική ανάπτυξη.”

Σχολιάστε