My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Πάνω από 70.000 κατέθεσαν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧ

pinakidesΕικόνες απίστευτης ταλαιπωρίας με ατελείωτες ουρές επικρατούν στις εφορίες και τις τράπεζες, με τους φορολογουμένους που σπεύδουν την τελευταία στιγμή να πληρώσουν φόρους και τέλη, να τακτοποιήσουν φορολογικές εκκρεμότητες ή να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους καθώς αδυνατούν να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας 2013.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στις εφορίες όλης της χώρας περισσότερες από 70.000 πινακίδες αυτοκινήτων, καταγράφοντας αύξηση περίπου 15% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Με την προθεσμία να λήγει κανονικά τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, τα ΙΧ που θα τεθούν φέτος σε ακινησία ίσως υπερβούν τα 80.000, ενώ πέρυσι είχαν κατατεθεί 76.370 πινακίδες.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για να διευκολύνει τους φορολογουμένους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πληρωμής, καθώς την τελευταία ημέρα του έτους εκπνέουν και οι προθεσμίες για την εξόφληση των δόσεων του φόρου εισοδήματος και των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Παράταση
Χθες το υπ. Οικονομικών έδωσε παράταση ενός μήνα (μέχρι 31 Ιανουαρίου 2013) για την εξόφληση της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010, η οποία έληγε κανονικά τη Δευτέρα. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει μόνο στην αρμόδια εφορία χωρίς προσαύξηση.

Μέχρι και χθες οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν τυπώσει τα ειδοποιητήρια για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, όμως μόνο ο ένας στους δύο τα πλήρωσε, με τις εισπράξεις να ανέρχονται περίπου στα 600 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό που περιμένει να βάλει στα ταμεία του το Δημόσιο από τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 φτάνει στο 1,2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει μέσω των τραπεζών, των ΕΛΤΑ, των ATM αλλά και μέσω web-banking. Οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα λάβουν το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα παρά μία απόδειξη καταβολής των τελών.

Ολοι οι φορολογούμενοι, ακόμα και αυτοί που δεν είναι πιστοποιημένοι στο σύστημα taxisnet, μπορούν να εκτυπώσουν το έντυπο τελών κυκλοφορίας, πληκτρολογώντας μόνο τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους στη σχετική ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ. Στα ειδοποιητήρια αναγράφεται ο κωδικός πληρωμής και ότι η προθεσμία για τα τέλη είναι η 31η Δεκεμβρίου 2012.

Οσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013, θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται από τη ΓΓΠΣ με διασταυρώσεις και θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το πρόστιμο μέσω taxisnet.

Ethnos.gr

Σχολιάστε