My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ο Θόδωρος, ο Kρούγκμαν, η κρίση

Την περασμένη Παρασκευή 17 Απριλίου, ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρος Παραστατίδης, παρακολούθησε τη διάλεξη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση, με θέμα: “Europe: What next?”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με ομιλητή τον νομπελίστα καθηγητής Οικονομικών, Πωλ KρούγκμανDownloads.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πορεία και το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας υπό το πρίσμα της ύφεσης που έχουν προκαλέσει οι πολιτικές λιτότητας και αναφέρθηκε στο μίγμα πολιτικών που θα πρέπει να υιοθετηθεί ώστε να καταστεί βιώσιμο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με το συντονισμό του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα, ο Κιλκισιώτης βουλευτής έθεσε δύο ερωτήματα προς τον κ. Kρούγκμαν:

– Αν η αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά των εταίρων θα ήταν διαφορετική το 2010 σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση γινόταν με τον τρόπο που διεξάγεται σήμερα από την ελληνική Κυβέρνηση, καθώς όπως παραδέχτηκαν και οι αξιωματούχοι της Ευρώπης δεν είχαν θωρακισμένο επαρκώς το σύστημα διαχείρισης της Ευρωζώνης.

– Αν η Ελλάδα αποτέλεσε ή όχι για την Ε.Ε. το εξιλαστήριο θύμα και αν χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα εκφοβισμού και παραδειγματισμού για χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο κ. Kρούγκμαν,  απαντώντας στα ερωτήματα, τόνισε ιδιαίτερα ότι ήταν ανέκαθεν αρνητικός στον τρόπο που χειριζόταν οι Θεσμοί το ελληνικό ζήτημα και ταυτόχρονα καταδίκαζε την πολιτική επιλογή της λιτότητας ως λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας.

Σχολιάστε