My Twitter Feed

25 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζει στα “κόκκινα” ο ιός -

Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2021

Μηνύματα για την Επανάσταση -

Τετάρτη, 24 Μαρτίου, 2021

Ολοταχώς προς τη Συνεταιριστική -

Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών -

Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021

Ιός: Μια από τις χειρότερες μέρες -

Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021

Όλοι οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -

Τρίτη, 23 Μαρτίου, 2021

Μεγάλη πτώση καπνοκαλλιέργειας -

Δευτέρα, 22 Μαρτίου, 2021

Απάντηση Ειρήνης στην ΕΑΣΥΝΚ -

Κυριακή, 21 Μαρτίου, 2021

Οι Έφεδροι Αξιωματικοί για το 1821

Από τον Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής Επανάστασης:

Η Μεγάλη Επανάσταση του 1821 και ο εννιάχρονος αδυσώπητος αγώνας για την ανεξαρτησία μας, ήταν μια πράξη παράτολμου θάρρους σ’ ένα δυσμενέστατο και εχθρικό διεθνές περιβάλλον. Ο ηρωισμός, η ανιδιοτέλεια και τέλος η αυτοθυσία των ηρώων κατόρθωσαν να υπερφαλαγγίσουν τις καταστρεπτικές αντίθετες συμπεριφορές και να αντιστρέψουν το ανθελληνικό κλίμα. «Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελοί, δεν εκάναμε την επανάσταση» λέει ο Κολοκοτρώνης. Η πατριωτική τρέλα και το σύνθημα: «Ελευθερία ή Θάνατος» θα κινητοποιήσουν το πρωτόγνωρο και εντυπωσιακό κίνημα του φιλελληνισμού και θα οδηγήσουν στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους στην Ευρώπη μετά από επανάσταση.

Η έλλειψη πειθαρχίας, η παραβίαση των ψηφισμένων νόμων και το ατομικό συμφέρον ζημίωσαν την επανάσταση. Γι’ αυτό ο Μακρυγιάννης θα γράψει απευθυνόμενος στις επόμενες γενιές: «Ένα πράμα μόνον με παρακίνησε κι εμένα να γράψω ότι τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι· όσοι αγωνιστήκαμεν, αναλόγως ο καθείς, έχομεν να ζήσομεν εδώ. Το λοιπόν δουλέψαμεν όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγει ούτε ο δυνατός «εγώ» ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς «εγώ»; Όταν αγωνιστεί μόνος του και φκιάσει ή χαλάσει, να λέγει «εγώ»· όταν όμως αγωνίζονται πολλοί και φκιάνουν, τότε να λένε «εμείς». Είμαστε εις το «εμείς» κι όχι εις το «εγώ». Και εις το εξής να μάθομεν γνώση, αν θέλομεν να φκιάσομεν χωριόν, να ζήσομεν όλοι μαζί».

Πάντα επίκαιρος ο Στρατηγός μάς υπενθυμίζει ότι: αν θέλουμε να έχουμε μια συνεχή και φωτεινή πορεία ως έθνος, απαραίτητη αναγκαιότητα είναι να καλλιεργήσουμε τα προτερήματα και όχι τα ελαττώματά μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους

Σχολιάστε