My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Μπλόκ νηπιαγωγών σε αξιολόγηση

Συνέντευξη τύπου με την παρουσία του προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), Χαράλαμπου Κόκκινου, έδωσαν σήμερα Τρίτη 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου εκπρόσωποι του ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Κιλκίς.

Αλέξανδρος Γρόζος, Χαράλαμπος Κόκκινος και Γιάννης Καραίτης

Αλέξανδρος Γρόζος, Χαράλαμπος Κόκκινος και Γιάννης Καραίτης στη συνέντευξη τύπου

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Καραίτης κι ο γραμματέας του ΔΣ, Αλέξανδρος Γρόζος, αναφέρθηκαν στις κινητοποιήσεις των νηπιαγωγών και δασκάλων του Κιλκίς για το θέμα της αξιολόγησής τους, καθώς και σε άλλα «καυτά» θέματα που απασχολούν αυτόν τον καιρό την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως το πρόβλημα της θέρμανσης των σχολείων κ.α.

Οι τρεις συνδικαλιστές αναφέρθηκαν στη πρώτη νίκη του κλάδου που σημειώθηκε στο Κιλκίς σήμερα, με το μπλοκάρισμα από πλευράς νηπιαγωγών, του σεμιναρίου για την αξιολόγηση. Πράγματι, οι εκπαιδευτικοί απέκλεισαν τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το σεμινάριο, μ` αποτέλεσμα αυτό να ματαιωθεί!

«Ο σύλλογος του Κιλκίς απέδειξε σήμερα τον δυναμισμό του», υπογράμμισε για την κινητοποίηση ο πρόεδρος της ΔΟΕ, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν τάσσονται κατά της αξιολόγησης αλλά την θέλουν χωρίς να συνδέεται με την μισθολογική τους εξέλιξη και χωρίς να ισχύουν ποσοστώσεις στην βαθμολογική τους ανέλιξη.

Αναφερόμενος σε άλλα θέματα της Πρωτοβάθμιας, ο κ. Κόκκινος τόνισε ότι:

–        Από το 2010 που άρχισε να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική, οι εκπαιδευτικοί έχουν χάσει το 70% του εισοδήματός τους.

–        Η επιστημονική υποβάθμισή τους είναι πρωτοφανής, μετά την κατάργηση επί υπουργείας Διαμαντοπούλου του σχετικού νόμου, ο οποίος ίσχυε απ` το 1922.

–        Η αδιοριστία αυξάνει την ανεργία στον κλάδο, καθότι οι διορισμοί γίνονται μόνο μέσω ΕΣΠΑ

–        Ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου περνάει κρίση, ενώ τα κενά σε διδακτικό προσωπικό καλύπτονται με συμπτύξεις τμημάτων και συγχωνεύσεις σχολείων.

–        Τα χρήματα για πετρέλαιο θέρμανσης δίνονται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα ν` αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία σοβαρά προβλήματα.

–        Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι προβληματική, ενώ το εφάπαξ περικόπηκε δραματικά.

–        Υπάρχει έντονη ανησυχία για κινητικότητα και απολύσεις, στο μέλλον.

«Ζητάμε μια συνολική κοινωνική και εθνική ανάταση. Η επένδυση στη Παιδεία είναι απάντηση στη κρίση», κατέληξε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Να σημειωθεί ότι συγκέντρωση δασκάλων και νηπιαγωγών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, με τους εκπαιδευτικούς να καταθέτουν τις προτάσεις τους ειδικά για το θέμα της αξιολόγησης.

Για μεθαύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση των δασκάλων του Κιλκίς με στόχο τη ματαίωση του προγραμματισμένου σεμιναρίου για την αξιολόγηση, ενώ αντίστοιχη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη απ` τους συναδέλφους τους της Παιονίας.

Σχολιάστε