My Twitter Feed

23 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Ποιοι παίζουν για ψηφοδέλτιο

Μπορεί οι εκλογές να «επικυρώθηκαν» χθες Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, όμως η προετοιμασία γι` αυτές γίνεται εδώ και πολύ καιρό στο εσωτερικό των κομμάτων, με στόχο να μην πιαστούν «αδιάβαστα».

nd-001Έτσι και στη ΝΔ, οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και στο νομό Κιλκίς, με στόχο να συγκροτηθεί ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, προκειμένου να υπερασπιστεί η πρωτιά του κόμματος στο νομό.

Προς το παρόν, πάντως, το μόνο σίγουρο όνομα για τον συνδυασμό είναι ο νυν βουλευτής, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος έχοντας ως «αέρα στα πανιά» του και την ιδιότητα του υφυπουργού Παιδείας, δικαιούται να βλέπει μ` αισιοδοξία το προσωπικό του μέλλον.

Υπάρχει όμως κι ένας παράγοντας, ο οποίος εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε είδους εκλογική μάχη και δημιουργεί απρόβλεπτα δεδομένα, Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιώργο Συμπιλίδη, κύκλοι προσκείμενοι στον οποίον διαβεβαιώνουν για το ενδιαφέρον του γιατρού να είναι υποψήφιος.

Λέγεται, μάλιστα, ότι γι` αυτό και υποχώρησε απ` το παιχνίδι των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, ενώ το κρατάει «κιλκισιώτικο» (κατά το …«μανιάτικο») το γεγονός ότι στις προηγούμενες εκλογές αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή απ` το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό μας.

Ασφαλής πρόβλεψη για τη τελική στάση του γιατρού δεν μπορεί να γίνει, απ` ότι έδειξε η …προϊστορία. Πόσο, μάλλον, που ήδη έχουν εκδηλωθεί και πάλι αντιδράσεις σε κορυφαίο κομματικό επίπεδο, για μια πιθανή υποψηφιότητά του.

Το αυτό μπορεί να πει κανείς και για την περίπτωση του Βαγγέλη Μπαλάσκα. Ο ίδιος έχει δηλώσει σαφώς, αποχωρώντας απ` τον Δήμο Κιλκίς, ότι θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ. Θα είναι, όμως; Γιατί, τα εσωκομματικά μέτωπα εναντίον της υποψηφιότητάς του είναι ισχυρά και προβάλουν τις περιπέτειές του με τη Δικαιοσύνη, ως επιχείρημα για τον αποκλεισμό του.

Ένα άλλο όνομα που παίζει σοβαρά για τον συνδυασμό είναι αυτό του Κώστα Γιαννόπουλου. Το αποτέλεσμα των πρόσφατων περιφερειακών εκλογών στο νομό Κιλκίς, ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη, λειτουργεί ασφαλώς υπέρ του. Είναι άγνωστο, όμως, αν θα ενδώσει στο τηλεφώνημα το οποίο ήδη δέχτηκε. Ίσως αυτό να εξαρτηθεί απ` την τελική σύνθεση του συνδυασμού …και ο νοών νοείτω!

Μια υποψηφιότητα που μπορεί ίσως να θεωρηθεί «δεμένη» είναι αυτή του καρδιοχειρουργού, Νίκου Σαχπαζίδη. Νέος ηλικιακά αλλά και στην εν λόγω πολιτική «πιάτσα», κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Παύλου Τονικίδη και θεωρείται ότι μπορεί να προσδώσει την απαραίτητα αίσθηση ανανέωσης στον συνδυασμό.

Έχουμε επίσης τη ..συνήθη υποψηφιότητα του Θόδωρου Πασσαλίδη. Ακούραστος και αεικίνητος ο πρώην βουλευτής, θέτει τον εαυτό του πάντα στη διάθεση του κάθε αρχηγού και συνήθως αξιοποιείται. Θα γίνει το ίδιο κι αυτή τη φορά;

Το γυναικείο όνομα που αυτή τη φορά ακούγεται έντονα είναι της Καλλισθένης Πάκα, στενής συνεργάτιδας τα προηγούμενα χρόνια, του Β. Μπαλάσκα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι η μια υποψηφιότητα θ` αποκλείει την άλλη.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του Σούλη Καζαντζίδη. Ωστόσο, η στενή διαχρονικά σχέση του με τον κ. Συμπιλίδη θα λειτουργήσει απαγορευτικά για την είσοδό του στο ψηφοδέλτιο σε περίπτωση που κάνει κάτι τέτοιο ο γιατρός.

Κι η Παιονία; Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες δεν έχει εκδηλωθεί κάποιο έντονο ενδιαφέρον. Οι περιπτώσεις των Τραΐανού Τρέγκα και Αστέριου Τάτση, που ακούγονται, αφορούν περισσότερο την πιθανότητα «επιστράτευσης» απ` τον κομματικό μηχανισμό παρά μια εθελοντική συστράτευση.

Το μόνο βέβαιο με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό μας είναι ότι δεν θα κλειδώσει πριν την τελευταία μέρα της σχετικής προθεσμίας, που είναι η 7η Ιανουαρίου, τα` Αη-Γιαννιού. Χρόνια μας πολλά!

Γιάννης Καραγιαννίδης  

Σχολιάστε