My Twitter Feed

22 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

«Μπορούμε στο Χωράφι»

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ παρουσιάζει το πρόγραμμα αξιοποίησης περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής προς όφελος κοινωφελών οργανώσεων

MPOROUME_logo-462x306Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, περίπου το 30% της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.

Η Ελλάδα, μια χώρα με μεγάλη αγροτική παραγωγή, δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, με αποτέλεσμα τόνοι ποιοτικά εξαιρετικών προϊόντων να μένουν ανεκμετάλλευτοι κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που 30% των Ελλήνων ζουν κάτω ή στο όριο της φτώχειας και η διατροφική ανασφάλεια έχει αυξηθεί σημαντικά.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, η διεθνώς αυξανόμενη τάση αξιοποίησης της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής υπέρ κοινωφελών σκοπών με την ονομασία «gleaning» να ξεκινήσει συστηματικά και οργανωμένα και στην Ελλάδα!

Βασικός στόχος του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο χωράφι» είναι η αξιοποίηση της περισσευούμενης αγροτικής παραγωγής υπέρ κοινωφελών φορέων της ίδιας γεωγραφικής περιοχής με τη συμβολή τοπικών εθελοντικών ομάδων, που βοηθούν στη συγκομιδή των προϊόντων.

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ συντονίζει την συλλογή και προσφορά προς τους κοινωφελείς φορείς διευκολύνοντας τον παραγωγό να προσφέρει αυτά που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί δυστυχώς να πουλήσει.

Ήδη, πολλοί παραγωγοί έχουν γίνει αρωγοί σε αυτήν την νέα προσπάθεια του ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα, προσφέροντας με χαρά εκατοντάδες τόνους τροφίμων σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Στόχος του ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι η μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα και η δημιουργία μιας καινούριας κοινωνικής κουλτούρας απέναντι στην προσφορά και την δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης σε εγχώριο και παγκόσμιο επίπεδο.

Λίγα λόγια για το ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινωφελή σκοπό σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012, ενώ ως πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Μάιο του 2011. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας των δωρητών τροφίμων και των φορέων – αποδεκτών, δημιουργώντας «γέφυρες» μεταξύ του εκάστοτε δωρητή και του πιο κατάλληλου αποδέκτη. Από το 2011, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ έχει δημιουργήσει εκατοντάδες «γέφυρες», κυρίως μόνιμου χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να προσφέρονται 2.500 μερίδες φαγητού κατά μέσο όρο την ημέρα, συνήθως εντός της ίδιας περιοχής.

Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ σε αριθμούς | Μάιος 2014

  • Μέσω του ΜΠΟΡΟΥΜΕ, προσφέρονται κατά μέσο όρο πάνω από 2.500 μερίδες φαγητού την ημέρα
  • Ως σήμερα έχουμε δικτυώσει πάνω από 1.000.000 μερίδες φαγητού 
  • Πάνω από 800 δυνητικοί κοινωφελείς φορείς-αποδέκτες (ιδρύματα, συσσίτια, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων) σε όλη την Ελλάδα
  • Πάνω από 150 εταιρείες εστίασης προσφέρουν φαγητό σε τακτική (καθημερινή ή εβδομαδιαία) βάση
  • 20 εθελοντές προσφέρουν την βοήθεια τους σε εβδομαδιαία βάση

Σχολιάστε