My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

“Λουκέτο” στο Κέντρο Χέρσου

Αποχώρησαν από το Κέντρο Φιλοξενίας Χέρσου και οι τελευταίοι πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν ήδη σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης για προσωρινή διαμονή μέχρι να προωθηθούν σε νέα κέντρα.

prosfyges-xerso-metaforaΩς γνωστόν, στο πρώην στρατόπεδο «Μαζαράκη» είχαν μείνει ελάχιστοι πρόσφυγες, οι οποίοι αποχώρησαν χθες, για να υλοποιηθεί έτσι η κυβερνητική δέσμευση περί οριστικής κατάργησης του κέντρου φιλοξενίας Χέρσου πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

Με δήλωσή του, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σταδιακή αποσυμφόρηση και το κλείσιμο της εν λόγω προσφυγικής δομής, τονίζοντας:

«Η δημοτική αρχή Κιλκίς, συνεπής στις δεσμεύσεις της για την οριστική κατάργηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου, που ανελήφθησαν τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς όσο και στην τοπική κοινωνία του Χέρσου, ευχαριστεί την Τοπική Κοινότητα Χέρσου για την άψογη συνεργασία τους επί του προσφυγικού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει και στους κατοίκους του Χέρσου που με την υπομονή, ανοχή, και την αλληλεγγύη που επέδειξαν προς τους φιλοξενουμένους όλους αυτούς τους μήνες, έδωσαν μοναδικά μαθήματα αγάπης και ανθρωπιάς στην κοινωνία μας».

 

Σχολιάστε