My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Κλειστά σύνορα και γι`Αφγανούς

Φόβοι ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον η διέλευση σε Αφγανούς από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, εκφράζονται τις τελευταίες ώρες, ενώ υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι η ΠΓΔΜ αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα της για τους εν λόγω πρόσφυγες, με τη δικαιολογία ότι δεν τους δέχεται η Σερβία. 

eidomeni-prosfygasΕνδεικτικό της κατάστασης είναι ότι χθες βράδυ είχαν εγκλωβισθεί στα σύνορα ΠΓΔΜ – Σερβίας 367 Αφγανοί, καθώς οι σερβικές αρχές δεν τους επέτρεπαν τη διέλευση. Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Νοεμβρίου η είσοδος επιτρεπόταν έως τώρα σε Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες Αφγανοί βρίσκονται εντός της χώρας περιμένοντας το πέρασμα προς την Ευρώπη, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν στα Κέντρα Μετεγκατάστασης σε Σχιστό και Διαβατά μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Πάντως, από χθες το απόγευμα, η διέλευση από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα γίνονταν με το «σταγονόμετρο» αφού από τις 4 μ.μ. μέχρι σήμερα το πρωί, είχε επιτραπεί η διέλευση σε μόλις 100 άτομα. Επιπλέον, οι πρόσφυγες μπορούν να περάσουν με το διαβατήριο ή με την ταυτότητά τους και όχι μόνο με το υπηρεσιακό σημείωμα που έχουν πάρει από τις ελληνικές αρχές.

Στο μεταξύ, στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής προσφύγων, στο ύψος της Ειδομένης, βρίσκονται περισσότερα από 1.000 άτομα ενώ άλλοι 3.000 άνθρωποι αναμένουν στο βενζινάδικο, στο Πολύκαστρο.

 

Σχολιάστε