My Twitter Feed

26 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΙΣΚ: Στήριξη σε αποχή γιατρών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς (ΙΣΚ) τονίζει με ανακοίνωσή του ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών γιατρών, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τις Ενώσεις τους, για αποχή από τα καθήκοντά τους στις 26, 27 και 28 Μαΐου και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτές.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται και τα εξής:

«Τα ιδιωτικά εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα, που εξυπηρετούν το 95% περίπου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καταρρέουν κάτω απ’ το δυσβάσταχτο μέτρο του clawback, το οποίο ζητούμε να καταργηθεί οριστικά.

Οι συσσωρευμένες οφειλές των γιατρών προς τον ΕΟΠΥΥ που προκύπτουν από το μέτρο του clawback  πρέπει να απομειωθούν άμεσα, όπως συνέβη και με άλλους κλάδους λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η παρούσα κατάσταση καταστρέφει τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια, στερεί από τον ασθενή αξιόπιστες υπηρεσίες και υποβαθμίζει δραματικά την υγεία του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του ΙΣΚ Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης συμμετείχε στη μεγάλη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 23/05/2022 μεταξύ του Προέδρου του ΠΙΣ και των Προέδρων όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με το Συντονιστικό Όργανο Φορέων ΠΦΥ των εργαστηριακών.

Σχολιάστε