My Twitter Feed

26 Μαΐου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ενδιαφέρον Γερμανών επενδυτών

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Κιλκίς πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Μαΐου η Γενική Πρόξενος της Γερμανίας, Σίβυλλα Μπέντικ, συνοδευόμενη από τον διευθυντή του παραρτήματος Βορείου Ελλάδας του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Γιώργο Θεοδωράκη.  

Την διπλωματική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Γιάννης Χατζηαποστόλου.

Η συζήτηση περιστράφηκε στις επενδυτικές προοπτικές που εμφανίζει ο Δήμος Κιλκίς, με συγκριτικό πλεονέκτημα τη γειτνίασή του με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και τη θέση του ως πύλη εισόδου και εξόδου στην βαλκανική ενδοχώρα.

Όπως τονίστηκε από την κ. Μπέντικ και τον κ. Θεοδωράκη, καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον από Γερμανούς επιχειρηματίες στην περιοχή του Κιλκίς στον τομέα της ενέργειας και στα logistics.

Ο Δήμος Κιλκίς και το Προξενείο της Γερμανίας συμφώνησαν και θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με σκοπό την περαιτέρω συνεργασία τους σε ζητήματα ανάπτυξης.

Σχολιάστε