My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Η ΠΟΕΔΗΝ στο κυνήγι σοβάδων”

“Στο ίδιο έργο θεατές: Η ΠΟΕΔΗΝ στο κυνήγι των σοβάδων…”. Με τον εύγλωττο αυτό τίτλο η παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στην ομοσπονδία του κλάδου με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωσή της για πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο Κιλκίς. 

Κάνοντας λόγο για “απαξιωτικά και προσβλητικά σχόλια”, που φιλοτεχνούν μια “εικόνα ενός τριτοκοσμικού Νοσοκομείου με άθλιες υποδομές και συνθήκες εργασίας”, οι εκπρόσωποι της παράταξης στο ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Παναγιώτα Δώμα, Πασχάλης Μασούρας και Δημήτρης Τουρσίδης, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα εξής:

“Αλήθεια τι φταίει, τι μεσολάβησε, τι άλλαξε ώστε το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο μας να είναι ξανά πρώτο θέμα  στα  ΜΜΕ πανελληνίως αλλά και στον τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο, με αποτέλεσμα να φιγουράρει στα τηλεοπτικά δίκτυα η εικόνα ενός τριτοκοσμικού Νοσοκομείου με άθλιες υποδομές και συνθήκες εργασίας;

Δυστυχώς πολύ περισσότερο, μας θλίβουν τα απαξιωτικά και προσβλητικά σχόλια σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ενημερωτικές ειδησεογραφικές σελίδες, μετά το τελευταίο δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μια στρεβλή και ταυτόχρονα αποκρουστική εικόνα για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας, που στην ουσία αδικεί και αμαυρώνει την προσφορά των εργαζομένων και την ογδοντάχρονη ιστορία του Νοσοκομείου μας.

Πραγματικά, μας προκαλεί έκπληξη και είναι άξιο απορίας πως ένα Νοσοκομείο που με βάση την αξιολόγηση του Υπουργείου Υγείας το 2013, κατατάχθηκε μέσα στα πέντε καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας στην μεσαία κατηγορία (δυναμικότητας 100-250 κλινών με μοναδικό κριτήριο τα οικονομικά δεδομένα), ξαφνικά την τελευταία τριετία (τυχαίο γεγονός άραγε;) ξεκίνησε η ολοκληρωτική απαξίωση, υποβάθμιση με συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή του και πλέον να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;                                                                     

Είναι γεγονός και κοινά αποδεκτό πως  τα προβλήματα αυτά, υφίστανται εδώ και αρκετά χρόνια, και σε εποχές με πολλαπλάσιους προϋπολογισμούς, προβλήματα συσσωρευμένα που δυστυχώς δεν δόθηκαν οι ενδεδειγμένες λύσεις που θα βελτίωναν την εικόνα του.

Πραγματικά, θαυμάζουμε τα αντανακλαστικά της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ που ξεπερνώντας κάθε όριο αντικειμενικότητας ανακαλύπτει και στοχοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς.   

Διαπιστώνουμε πως το τελευταίο διάστημα, τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ασυνήθιστα πυκνές, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες, ότι σήμερα η Υγεία και οι Δημόσιες Δομές, βρίσκονται υπό  κατάρρευση, και τα Νοσοκομεία γκρεμίζονται.

Είναι όμως αυτή η πραγματική εικόνα; Υπήρχαν αντίστοιχα την προηγούμενη πενταετία, ανάλογα δελτία τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κιλκίς;Ας θέσουμε όμως κάποια ερωτήματα:

Που ήταν η ΠΟΕΔΗΝ το 2011, να εκδώσει πύρινα δελτία τύπου και ανακοινώσεις όταν με απόφαση του Υπουργείου Υγείας μειώθηκαν οι κλίνες από 250 σε 180 και στη συνέχεια με τον νέο οργανισμό σε 215 κλίνες;

Αλήθεια που ήταν η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ όταν το 2013 συγχωνεύτηκαν οι δύο Ορθοπεδικές κλινικές, ενώ υπήρχε πρόθεση για κλείσιμο νοσοκομείων στο νομό μας και οι εργαζόμενοι ήταν σε κινητοποιήσεις;

Που ήταν η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ όταν μείωναν τους προϋπολογισμούς των δυο νοσοκομείων του νομού μας;

Αλήθεια όταν οι συνάδελφοί μας οδηγούνταν το 2014 στη διαθεσιμότητα, προφανώς δεν γνώριζε που βρισκόταν το Νοσοκομείο του Κιλκίς.

Κάθε προσπάθειά μας να βρούμε έστω και μία ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που να καταδικάζειτην μεθόδευση και της υποβάθμισης των Νοσοκομείων του Νομού μας κατά συνέπεια το κλείσιμο τους την περίοδο 2011-2014,πραγματικά έπεσε στο κενό.Σας διαβεβαιώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε καμία μεθόδευση και πολύ περισσότερο τα μικροπολιτικά παιχνίδια της ΠΟΕΔΗΝ, εν αγνοία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο μας. Είμαστε αντίθετοι και διαχωρίζουμε τη θέση μας για ακόμη μια φορά για εν αγνοία μας δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ πού δεν φέρουν την υπογραφή μας.

Αντιθέτως η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών θα αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινάστο Νοσοκομείο μας και με σύμμαχο την τοπική κοινωνία θα επιδιώξουμε να δοθούν οι λύσεις που πρέπει.Δυστυχώς ο νομός Κιλκίς απώλεσε τα προηγούμενα χρόνια μια σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο  και λειτουργικό Νοσοκομείο που θα παρείχε υψηλή ποιότητα φροντίδας και υπηρεσίες στους πολίτες του νομού μας. Όταν σε όλη την Ελλάδα την δεκαετία του 1990 ξεκινούσε η ανοικοδόμηση νέων νοσοκομείων από τον δημόσιο οργανισμό κατασκευής νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ο νομός Κιλκίς έθετε άλλες προτεραιότητες (κατασκευή άλλων κτηρίων)και αρκέστηκε στην προσθήκη της τρίτης πτέρυγας με αποτέλεσμα σήμερα, η σημαντικότερη δομή της πόλης να αντιμετωπίζει σοβαρά κτηριακά προβλήματα.

Η υιοθέτηση της άποψης ότι αυτό οφείλεται στη κοντινή απόσταση από το νομό Θεσσαλονίκης και πως δεν ήταν απαραίτητη η κατασκευή νέου νοσοκομείου, μας βρίσκει αντίθετους, ενώ σχεδόν σεόλους τους κοντινούς  νομούς κατασκευάστηκαν νέα νοσοκομεία ( Σερρών, Κατερίνης, Βέροιας, Γιαννιτσά).

Όλα τα παραπάνω συνοψίζονται σε ένα ερώτημα και μια απάντηση χωρίς περιστροφές: υπάρχει πρόθεση να δημιουργηθεί ένα καινούργιο Νοσοκομείο ολοκληρωμένο και ως οφείλει να υπάρχει στο νομό Κιλκίς;

Η απάντηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογες δεσμεύσεις άμεσες και έμπρακτες προς κάθε κατεύθυνση.Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου Νοσοκομείου στην πόλη μας και να πάψει πλέον να αποτελεί ανέφικτος στόχος. Προϋποθέτει βέβαια να στρατευτούν όλοι: τοπική κοινωνία, φορείς του νομού μας, και πολιτικοί παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές διαφορές προκειμένου να επιτευχθεί  ο στόχος που θα αποτελέσει την παρακαταθήκη για το μέλλον όλων μας.

Για ακόμη μια φορά η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στην λειτουργία και στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Κύριοι στόχοι μας είναι:

  • Επαρκής χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους
  • Προσλήψεις Ιατρών για την ασφαλή εφημέρευση των κλινικών
  • Λειτουργία Αξονικού Τομογράφου όλο το 24ωρο.
  • Νέο οργανισμό αναπτυξιακού χαρακτήρα (λειτουργία νέων κλινικών, οργάνωση ΜΕΘ, αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χωροταξική αναδιάταξη Παιδιατρικής – Μαιευτικής κλινικής).
  • Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων
  • Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι ένα κοινωνικό αγαθό για το οποίο θα αγωνιζόμαστε πάντα και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του.

Σας καλούμε να καταδικάσετε τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και να λάβετε ξεκάθαρη θέση γύρω από το ζήτημα της στοχοποίησης του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς.”

Σχολιάστε