My Twitter Feed

14 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η ανταπόδοση της αλληλεγγύης! -

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, 2022

Για την ψυχική Υγεία στο Ν. Κιλκίς -

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2022

Σιωνίδης: Δικαίωση σε προσφυγικό -

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2022

Σύσκεψη εργαζομένων για απεργία -

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2022

Νέα παράταξη στο Δήμο Παιονίας -

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022

Σχολεία: Οξυμένα τα προβλήματα -

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

“Καμπανάκι” πάλι από τον κορονοϊό -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γιορτή με εκθαμβωτική λάμψη -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Η ανταπόδοση της αλληλεγγύης!

(Βίντεο) Κάθε δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Κιλκίς είναι από μόνη της μια εξαιρετική πράξη, πόσο μάλλον όταν περιέχει έναν εμφανή συμβολισμό για ένα υπέρτατο αγαθό της ταραγμένης εποχής μας, την αλληλεγγύη. 

Μπορεί να κάνει λόγο κανείς, λοιπόν, για τον θρίαμβο της αλληλεγγύης, στη περίπτωση αυτή που οργανώσεις οι οποίες σχετίζονται με προσφυγικούς πληθυσμούς δωρίζουν στο Νοσοκομείο μας ιατρικό υλικό ως συμβολική ανταπόδοση προς τη τοπική μας κοινωνία για την αλληλεγγύη που επέδειξε στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος.

Τη δωρεά κάνουν η Ahmadiyya Muslim Community Greece και η ΜΚΟ Humanity First Germany, κατόπιν συνεργασίας τους με την βουλεύτρια Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου ως α’ αντιπρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Βουλής.

Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της πόλης του Κιλκίς, με την κ. Αγαθοπούλου να τονίζει το μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος που σήκωσαν οι περιοχές του Κιλκίς και της Παιονίας, καθώς το σημαντικό ρόλο που επιτέλεσε το Νοσοκομείο Κιλκίς «ανταποκρινόμενο   με   τον   καλύτερο   δυνατό   τρόπο   στην  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασθενών προσφύγων και μεταναστών που διαβιούν σε δομές φιλοξενίας και σπίτια φιλοξενίας».

Όπως ανέφερε η κ. Αγαθοπούλου, “το καλοκαίρι του 2020 συναντήθηκα στο γραφείο μου με τον εκπρόσωπο της μουσουλμανικής κοινότητας Ahmadiyya Ελλάδος, Imam Atta-Ul Naseer, ο οποίος ήρθε στο γραφείο μου και με συνάντησε με τον θεσμικό μου ρόλο ως Α’ Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής ώστε να μας κοινοποιήσουν τη δράση τους στην Ελλάδα και να αναπτύξουμε κάποιες δράσεις συνεργασίας. Μας σύστησε την οργάνωσή τους, παρουσιάζοντας τη δράση τους σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα επικεντρώνοντας τη βοήθειά τους στους τοπικούς πληθυσμούς. Δήλωσε την πρόθεση τους για παροχή βοήθειας όπου είναι απαραίτητο, διότι τρέφουν μια ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα, λόγω της φιλοξενίας μεγάλου κύματος προσφύγων όλα τα προηγούμενα χρόνια”. […] “Λόγω της καταγωγής μου από μια περιοχή που σήκωσε μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης αποφασίσαμε αυτή η δωρεά να κατευθυνθεί προς την Παιδιατρική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Κιλκίς με μόνο γνώμονα ότι είναι οι κλινικές που επωμίστηκαν μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση των περιστατικών χωρίς να παραγνωρίζεται η συνολική προσφορά όλου του νοσοκομείου και του προσωπικού, που κατέβαλλε υπερπροσπάθεια σε καθημερινή βάση.”

Στη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Humanity First Germany, Athar Zubair,  ο πρότζεκτ μάνατζερ Samsideen  Iddrisu, κι ο πρόεδρος της Ahmadiyya Muslim Community Greece, Imam  Atta-Ul Naseer, τόνισαν ότι αναγνωρίζοντας τη τεράστια συμβολή του Νοσοκομείου και όλους όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, οι οργανώσεις που αντιπροσωπεύουν προσφέρθηκαν να δωρίσουν τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και την Παιδιατρική Κλινική.

Η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε σε όλες τις δομές υγείας του Νομού Κιλκίς και είχαν την ευκαιρία να δουν και να γνωρίσουν το προσωπικό των δομών και να τους ευχαριστήσουν για την προσφορά τους σε όλους τους ασθενείς. Όπως τόνισαν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η δράση τους κατευθύνεται προς όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανεξάρτητα αν είναι για την τοπική κοινωνία ή τους πρόσφυγες, σχεδιάζοντας μια πολυεπίπεδη δραστηριότητα, αναπτύσσοντας δράσεις υποστήριξης στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγεία και της διανομής φαγητού σε άπορους ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Τέλος, επισκέφθηκαν τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου όπου συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και ενημερώθηκαν για το φιλανθρωπικό έργο της προς όλους τους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.

Τόσο η βουλεύτρια Κιλκίς όσο και οι εκπρόσωποι της Ahmadiyya Muslim Community Greece και της Humanity First Germany δήλωσαν ότι, “θα επιδιώξουμε επιπλέον συνεργασία στο μέλλον, καθώς πάντα στο επίκεντρο είναι ο άνθρωπος και η αλληλεγγύη μεταξύ μας.”

Δείτε το βίντεο της GnomiWebTV από τη συνέντευξη: 

Σχολιάστε