My Twitter Feed

10 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σύσκεψη εργαζομένων για απεργία -

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2022

Νέα παράταξη στο Δήμο Παιονίας -

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου, 2022

Σχολεία: Οξυμένα τα προβλήματα -

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022

“Καμπανάκι” πάλι από τον κορονοϊό -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Γιορτή με εκθαμβωτική λάμψη -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Αβέβαιο μέλλον για εργαζόμενους -

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Τα ιερά κειμήλια στο Κ. Θεοδωράκι -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Νεκρή 67χρονη σε “καραμπόλα” -

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, 2022

Σύσκεψη εργαζομένων για απεργία

Σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας που έχει προκηρυχτεί για στις 9 Νοέμβρη, πραγματοποιούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις 17:00μμ, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. σωματεία και φορείς του Κιλκίς και της Κ. Μακεδονίας.

Τη σύσκεψη διοργανώνουν, το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων-Ποτών Κ.Μακεδονίας, το Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Κ.Μακεδονίας, το Κλαδικό Σωματείο Τύπου-Χάρτου Κ. Μακεδονίας, η Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς(ΟΓΕ).

Στη σχετική πρόσκληση-κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

“Οι εργαζόμενοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο του Κιλκίς για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε πείρα, να οργανώσουμε την απεργιακή απάντησή μας στις 9 Νοέμβρη, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει εμάς και τις οικογένειές μας στην ενεργειακή φτώχεια και τους μισθούς πείνας.

Κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass.

Κάλεσμα οργάνωσης της πάλης μας. Γιατί η απληρωσιά, η εποχική εργασία, τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα στον νομό μας, οι μαζικές απολύσεις συναδέλφων, όπως αυτές στην Alumil και την Pyramis, δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος κι όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της αναμονής, των ψεύτικών ελπίδων, που μόνο αποτέλεσμα θα έχει το να κερδίσουν κι άλλο χρόνο τα αφεντικά, να εξαπολύσουν νέα, ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματά μας.

Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης στους επαγγελματίες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τους υπέρογκους λογαριασμούς , την αναδουλειά και τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες που από τη μία βιώνουν τις τεράστιες αυξήσεις τους κόστους παραγωγής και από την άλλη τις χαμηλές τιμές με τις οποίες οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι αγοράζουν τα προϊόντα τους.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

Είναι ώρα, να οργανώσουμε την πάλη ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει καθημερινά τις ζωές μας. Για αυξήσεις στους μισθούς, για αγαθά-είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα και ρεύμα φθηνά για τον λαό!

Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε:

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.

  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.

  • Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.

  • Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας

Σχολιάστε