My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για ΧΑ από ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Τη σφοδρή διαμαρτυρία της για τη πρόσκληση της ΧΑ από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς στην επίσημη εκδήλωση για τον γιορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, εκφράζει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κιλκίς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Την Κυριακή 25 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν από την Αντιπεριφέρεια Κιλκίς εκδηλώσεις στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Ο χαρακτήρας αυτών των εκδηλώσεων εντάσσεται στα πλαίσια της λογικής της «εθνικής ενότητας» όπως προβάλλεται από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και σύσσωμα τα αστικά κόμματα. Όμως «εθνική ενότητα» την περίοδο της κατοχής δεν υπήρξε. Είναι γνωστό, ότι εκτός απ’ όσους εγκατέλειψαν τη χώρα εκείνα τα χρόνια, υπήρξαν και χιλιάδες δωσίλογοι, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Οι τελευταίοι, μάλιστα, πρωτοστάτησαν στην πορεία στο τρομοκρατικό όργιο σε βάρος του λαού μας, σε βάρος των αγωνιστών του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, που ήταν οι κύριοι αιμοδότες και καθοδηγητές της Εθνικής Αντίστασης.

Έτσι, η Αντιπεριφέρεια, δεν διστάζει, σ’ αυτές τις εκδηλώσεις να καλεί, μαζί με όλους τους βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις αντιστασιακές οργανώσεις, και τους εκπροσώπους του φασιστικού, ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Με αυτή της τη στάση, όχι μόνο ανέχεται την αντιδραστική ιδεολογία τους, αλλά τους αθωώνει κιόλας για την εγκληματική τους δράση.

Δεν μπορεί να ξεχνάνε ότι η Χρυσή Αυγή υμνεί το φασισμό, το Χίτλερ και το Μουσολίνι, ότι οι πολιτικοί τους πρόγονοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή.

Μ’ αυτή την έννοια δεν είναι δυνατό να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, όπου αυτοί που πολέμησαν τον κατακτητή και αυτοί που συνεργάστηκαν μαζί του, να συμμετέχουν σε κοινές εκδηλώσεις.

Η ευθύνη, για την ανοχή στο φασισμό και την εγκληματική του δράση, από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας είναι τεράστια.

Ο λαός μας χρειάζεται όχι μόνο να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και όλα τα αντίστοιχα μορφώματα, αλλά να βγάλει και τα συμπεράσματά του για τη στάση όλων των αστικών δυνάμεων που στα λόγια καταδικάζουν το φασισμό, αλλά στην πράξη τον ανέχονται.”

Σχολιάστε