My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων

afisa-nireasΤο Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σκοπεύει να υλοποιήσει βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων με θέμα «Ο ρόλος των συναισθημάτων και του χρόνου στις ανθρώπινες σχέσεις» στο Κιλκίς.

Αγάπη, Απόρριψη, Απογοήτευση, Απώλεια, Ζήλεια, Θυμός, Θλίψη, Μοναξιά, Ντροπή, Φόβος…. Πρόκειται για συναισθήματα, που νιώθουμε καθημερινά στις σχέσεις μας με τους άλλους και τον εαυτό και μας «ταλαιπωρούν». Γιατί άραγε μας ταλαιπωρούν; Και τί ρόλο παίζει η διάσταση του χρόνου στη διαχείριση και την έκφραση αυτών των συναισθημάτων; Και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων;

Από την εμπειρία μας στις βιωματικές ομάδες (με γονείς, εκπαιδευτικούς, εφήβους, εθελοντές κ.ά.) που υλοποιούμε τα έντεκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης παρατηρούμε ότι το μυστικό της δύναμης των συναισθημάτων είναι ότι πηγάζουν από μέσα μας, αλλά αυτό είναι κάτι που αγνοούμε ή παραβλέπουμε αρκετά συχνά.

Για να βρούμε το κλειδί που ανοίγει την πόρτα του εσωτερικού μας εαυτού χρειάζεται να αποκτήσουμε δεξιότητες αναγνώρισης, διαχείρισης και έκφρασης των συναισθημάτων. Έτσι, θα έρθουμε σε επαφή με τον μυστικό κόσμο των συναισθημάτων, από όπου πηγάζει η ενέργεια που μας ωθεί να προχωρήσουμε στη ζωή, να εξελιχθούμε, να βελτιωθούμε, να πετύχουμε και να ευτυχήσουμε μέσα στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους .

Το εργαστήρι απευθύνεται σε κάθε ενήλικα ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας και ιδιότητας που θέλει να επικοινωνήσει με τον εαυτό του και με τους άλλους και να ξεκινήσει ένα ταξίδι γνωριμίας με τα συναισθήματα μέσα από το βιωματικό παιχνίδι. Έχει συνολική διάρκεια 12 ώρες, ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα και ώρα 18:30 με 20:30 στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 9, 16, 23, 30 Σεπτεμβρίου, 7 και 14 Οκτωβρίου 2013. Συντονίστριες του εργαστηρίου είναι η κα Έφη Τζούρα, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης και η κα Μαρία Χατζηγεωργιάδου, ψυχολόγος, στέλεχος πρόληψης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή –χωρίς οικονομική επιβάρυνση – στο τηλέφωνο 23410 75311 (πρωινές ώρες) και e-mail nireas@kpnireas.gr έως τις 6 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμό τους κι ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σχολιάστε