My Twitter Feed

17 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Τι προβλέπει η β` φάση του ΤΕΒΑ -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

ΚΚΕ: Εκλογή νέας ΤΕ και γραμματέα -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Αγωγές από συνταξιούχους -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

30 «διμηνίτες» στο Δήμο Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Εκρήξεις σε άσκηση χωρίς προβλήματα -

Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος, 2019

Σιωνίδης: Νίκη από Γουμένισσα!

SONY DSC

Φανερά συγκινημένος από την αγάπη και τον ενθουσιασμό με το οποίο   τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Γουμένισσας ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας κ. Κώστας Σιωνίδης ανέβηκε στο βήμα χειροκροτώντας τους  υποψηφίους του συνδυασμού του και παρότρυνε μάλιστα τους παρευρισκόμενους να χειροκροτήσουν μαζί του τα άξια στελέχη της «Παιονίας της Προόδου».

«Είναι τιμή μου που στέκομαι εδώ μαζί σας» είπε στους συνεργάτες του.

Στράφηκε στους δημότες λέγοντας : Όπως είναι τιμή και χαρά που βρίσκομαι μπροστά σας, φίλες και φίλοι. Σας ευχαριστώ απ’την καρδιά μου. Ευχαριστώ για τη παρουσία σας και για τον ενθουσιασμό σας.

SONY DSCΗ ομιλία 

Αγαπητοί μου συνδημότες, θέλω να κρατήσετε αυτόν τον ενθουσιασμό, αυτήν την αισιοδοξία όχι μόνο για τις  τρεις επόμενες μέρες αλλά …για τα πέντε επόμενα χρόνια!

Γιατί για τα πέντε επόμενα χρόνια η Παιονία της Προόδου θα φέρει την Πρόοδο στη Δήμο μας!  Γιατί η Παιονία της Προόδου θα νικήσει την Κυριακή που μας έρχεται! Με τη δύναμή σας, με την εμπιστοσύνη σας, με τον ενθουσιασμό σας! Θα νικήσουμε!

Αυτή η νίκη, φίλες και φίλοι, δεν θα είναι μονάχα η κατάληξη ενός ωραίου αγώνα. Δεν θα είναι μονάχα η επιβράβευση των προσπαθειών μας αυτά τα χρόνια στο δήμο. Αυτή η νίκη, φίλες και φίλοι, θα είναι μια ισχυρή εντολή. Θα είναι εντολή για μια Δημοτική Αρχή που θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει το Δήμο, να βάζει προτεραιότητες και να υλοποιεί αυτά που αποφασίζει.

Εντολή για μια Διοίκηση ακέραια, διαφανή και δίκαιη με όλους. Εντολή για ένα Δήμο δίπλα στους δημότες του!

Η νίκη μας την ερχόμενη Κυριακή θα είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορούν να μας κάνουν οι συνδημότες μας.  Για σκεφτείτε πως μας γνώρισαν οι πολίτες στο Δήμο Παιονίας!

Μήπως μας άκουσαν να τάζουμε λαγούς με πετραχήλια;

Mήπως μας είδαν να μοιράζουμε υποσχέσεις δεξιά και αριστερά;

Η μήπως μας είδαν στην τηλεόραση να δίνουμε συνεντεύξεις σε καλογυαλισμένα, άδεια γραφεία;  Όχι, καλοί μου φίλοι, οι συνδημότες μας μας γνώρισαν στα δύσκολα!

Στα δύσκολα και για το Δήμο και κυρίως για τους ίδιους, για τα νοικοκυριά τους.

Έ, λοιπόν, σας λέω ότι όταν βρεθείς με κάποιον στα δύσκολα, τότε μπορείς να τον εκτιμήσεις πραγματικά!

Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για μένα και τους συνεργάτες μου από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας δείχνουν οι δημότες μας σ’αυτά ακριβώς τα δύσκολα χρόνια!

Αυτήν την τιμή, αυτήν την εμπιστοσύνη την θεωρούμε ιερή! Και θα ανταποκριθούμε με όλες μας τις δυνάμεις!

Θα ανταποκριθούμε γιατί, και εγώ και οι συνεργάτες μου, έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να δώσουμε στο Δήμο τη ζωντάνια και την προοπτική που χρειάζεται. Έχουμε την πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε περήφανους τους συνδημότες μας.

Το πιστεύουμε και ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη. Πράξη, φίλοι μου και όχι λόγια του αέρα!  Πράξη καθημερινή, χειροπιαστή!

Όπως ξέρετε, γυρνάμε απ’άκρη σ’άκρη το Δήμο μας και συζητάμε με τους δημότες. Βλέπουμε την ανταπόκριση τους. Βλέπουμε την εμπιστοσύνη τους και την αποδοχή των θέσεών μας .

Γιατί αυτά που λέμε εμείς για την Παιονία της Προόδου αφορούν όλους τους δημότες της Παιονίας, ανεξάρτητα από κομματικές ή προσωπικές προτιμήσεις.

Μας αφορούν όλους!

Ο Καλλικράτης είχε –και έχει- πολλά προβλήματα, αλλά πρέπει να σας πω ότι σήμερα αυτός ο νέος Δήμος, μας δίνει περισσότερη δύναμη απ’ όση πριν, μας βοήθησε πολύ να αντιμετωπίσουμε και την κρίση, …..την οικονομική κρίση που παραλίγο να γονατίσει τη χώρα και να οδηγήσει και τους δήμους σε χρεωκοπία.

Το γεγονός και μόνο ότι είμαστε σήμερα εδώ, ότι μπορούμε να σχεδιάζουμε την επόμενη πενταετία, είναι ένα μικρό κατόρθωμα, σας διαβεβαιώνω.

 Αν με ρωτούσατε  στις αρχές του 2011 να σας απαντήσω ως λογιστής ποιές θα ήταν οι πιθανότητες να τα καταφέρουμε θα σας έλεγα δυσάρεστα πράγματα.

Βρήκα 5.550 ευρώ ταμείο και 11.000.000 χρέη!

 Έχω ακόμα στο νου μου τους αριθμούς όλων των προηγούμενων δήμων… ακόμα θυμάμαι τις προσθέσεις και τους υπολογισμούς που έκανα, ξανά και ξανά, πιστεύοντας ότι κάνω λάθος, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια ελλείμματα, ότι, δεν μπορεί, τουλάχιστον τα τιμολόγιά τους θα είχαν προβλέψει πως να τα πληρώσουν!

Θα μπορούσα να σας μιλάω ώρες γι αυτά αλλά δεν είμαστε σήμερα, εδώ, μαζί, για να ευλογήσουμε τα γένια μας!  Ως αντιδήμαρχος Οικονομικών μπορώ να πω ότι όχι απλώς νοικοκυρέψαμε το Δήμο αλλά βάλαμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

Αυτός είναι ο λόγος που στέκομαι εδώ μπροστά σας.  Το καλύτερο μέλλον της Παιονίας, το καλύτερο μέλλον των δημοτών της Παιονίας! Αυτό το μέλλον, φίλες και φίλοι, είναι κοντά!

Αυτήν την Κυριακή η Παιονία θα ψηφίσει γι αυτό το μέλλον! Και είμαι πλέον σίγουρος ότι θα μας στείλει στο Δημαρχείο για να το εξασφαλίσουμε!

Επιτρέψτε μου να σας δώσω μια σύντομη εικόνα αυτού του μέλλοντος όπως το ονειρεύομαι, όπως το σχεδιάζουμε ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου στην Παιονία της Προόδου.

 Και επειδή, ξέρετε, δεν είμαι συνηθισμένος στα εύκολα λόγια και τις υποσχέσεις, θέλω να τα βάλουμε σε μια σειρά και να τα δώσουμε έτσι και πιο εύκολα και πιο κατανοητά σε όλους τους συνδημότες μας!

Νούμερο Ένα!

Η Παιονία της Γεύσης!

Το λέω εδώ και χρόνια, το λέω από την πρώτη μέρα που ανέλαβα να οδηγήσω αυτόν τον συνδυασμό στις εκλογές, ότι η Παιονία είναι ένα καλάθι από εκλεκτά προϊόντα που γίνονται με μεράκι. Η Παιονία είναι Γεύση! Το πρόγραμμα μας αρχίζει και τελειώνει με την αγροτική ανάπτυξη. Υποδομές απ’τη μια και προβολή απ’την άλλη.

Θέλω μέσα στα τρία επόμενα χρόνια η Παιονία να γίνει Πανελλήνια γνωστή για τα εξαιρετικά της  κρασιά,  τα αγροτικά και τυροκομικά προϊόντα της, φρέσκα και τυποποιημένα. Θέλω να βάλουμε μια στάμπα ποιότητας σε κάθε προϊόν της γης μας και αυτή η στάμπα, «το Καλάθι της Παιονίας», να γίνει ονομαστή και σεβαστή στην Ελλάδα και το εξωτερικό…

Και μπορεί να γίνει, φίλες και φίλοι, όταν ο αγρότης έχει το νερό που χρειάζεται, έχει τους δρόμους που χρειάζεται, έχει την επιμόρφωση και την ενημέρωση που χρειάζεται, έχει την επικοινωνία και την προβολή που χρειάζεται! Αυτή θα είναι η κύρια αποστολή του Δήμου.

Στα πρώτα τρία χρόνια της επόμενης πενταετίας θα εκσυγχρονίσουμε όλο το δίκτυο άρδευσης και οδοποιίας  που χρειάζονται οι αγρότες μας. Θα διαχειριστούμε το νερό, τις πλούσιες πηγές μας, για να ενθαρρύνουμε ακόμα μεγαλύτερη γεωργική παραγωγή, ακόμα πιο ποιοτικά προϊόντα.

Στους πρώτους 6 μήνες θα χαράξουμε το πρόγραμμα επικοινωνίας όπου έχουν κεντρική θέση, οι εκδηλώσεις για το Καλάθι της Παιονίας και η αντίστοιχη ιστοσελίδα για τη διεθνή προβολή των προϊόντων μας.

Θέλω στο σημείο αυτό να δώσω έμφαση στη συνεργασία με τους δημότες, τους αγρότες και τους επιχειρηματίες που επεξεργάζονται και τυποποιούν τα αγροτικά μας προϊόντα. Μέχρι τον επόμενο Μάιο θα έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο των διαβουλεύσεων και θα ξεκινήσουμε συνεργιστικά μια κοινή προσπάθεια. Αυτό είναι το μέλλον, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί μου συντοπίτες!

Δήμος και δημότες μαζί! Είμαι πεισμένος ότι θα πετύχουμε.

Σε τέτοιου είδους προσπάθειες χρειάζεται μεγάλη συναίνεση και πνεύμα συνεργασίας και νομίζω ότι το έχουμε όλοι. Να σας πω μάλιστα και κάτι που με ενόχλησε στην αρχή, με θύμωσε σχεδόν αλλά τώρα το βλέπω θετικά.

Αφότου εισηγήθηκα το «Καλάθι της Παιονίας» και έδωσα έμφαση στα κάστανα είδα ότι    εμφανίστηκαν στις ομιλίες και στο πρόγραμμα άλλου συνδυασμού σχεδόν αυτούσια.

Δεν είναι δικό μας θέμα η έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων , εμάς μας ευχαριστεί ότι αφού συμφωνούν τώρα θα το υποστηρίξουν και αύριο σαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Κι αυτό είναι καλό για την Παιονία!

Με την ευκαιρία να σας πω ότι δυστυχώς κάποιοι από τους ανταγωνιστές μας στη διεκδίκηση του Δήμου παρουσιάζουν μια άγνοια για τα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας.

Δεν είναι αδικαιολόγητο αφού απουσίαζαν, αφού ασχολούνταν με τις δουλειές και τις καριέρες τους στα κρίσιμα χρόνια που πέρασαν. Αυτό που είναι αδικαιολόγητο είναι να μη γνωρίζουν τα στοιχειώδη – αν, για παράδειγμα, ο δρόμος Γρίβας-Καστανερής είναι επαρχιακό ή δημοτικό δίκτυο, αν το σχολείο της Φιλυριάς έχει γκρεμιστεί ή όχι,  ή αν το Πολύπετρο έχει αποχετευτικό από τη δεκαετία του 80!

Και αυτό που είναι απαράδεκτο, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι να προσεγγίζουν τα θέματα του Δήμου με την παλιά νοοτροπία, την παλαιοκομματική –αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία που μας οδήγησε και ως χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής!

Υποσχέσεις, δημόσιες σχέσεις και παχιά λόγια! Ουσία μηδέν! Γι αυτήν τη νοοτροπία μιλάω!

Θα σας δώσω ένα δείγμα που αφορά πρώτα απ’όλα τους αγρότες μας, το πρώτο και σπουδαιότερο θέμα σήμερα. Στον Ευρωπό  και στο Πολύπετρο   έχει γίνει αναδασμός.

Πού είναι τα παράλληλα έργα ; …που είναι και ουσιαστική συμβολή στην αγροτική ανάπτυξη! Τώρα τα θυμήθηκαν στο πρόγραμμα τους για το Δήμο. Δηλαδή ότι δεν έκαναν στη αντιπεριφέρεια που ήταν υποχρέωση τους θα το κάνουν στο δήμο που δεν θα έχουν αρμοδιότητα. Τι θα γίνει με το δρόμο Γρίβας – Καστανερής , πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

 Τι θα γίνει με το ποτάμι στο Βαλτοτόπι και το Καμποχώρι θα πάρει και τα χωριά εκτός από τα χωράφια;Τι να πρωτοπώ για την πύλη δηλώσεων του συνεταιρισμού που στην αρχή χάθηκε   και με την υπερπροσπάθεια   που κατέβαλαν οι συνδικαλιστές σε συνεργασία με βουλευτή του νομού εξασφάλισαν τουλάχιστον την πύλη Α , ώστε να γίνονται οι δηλώσεις ΟΣΔΕ στην Αξιούπολη και όχι στη Θεσσαλονίκη.

Που ήταν η ο αντιπεριφερειάρχης εκεί που είναι η ουσία των πραγμάτων, όχι στις εκδηλώσεις και τα πανηγύρια,αλλά εκεί που κολλάει η ρόδα στη λάσπη, εκεί που βγαίνει το καθημερινό ψωμί;

 Θέλει δουλειά, φίλοι και φίλες, δουλειά και όχι θεωρία και ύφος!

Αυτή θα είναι η στρατηγική μας ως διοίκηση του Δήμου, με την εμπιστοσύνη σας και με τη συνεργασία όλων των δημοτών θα πετύχουμε και στην αγροτική ανάπτυξη. Σας το εγγυώμαι!

Νούμερο Δύο! Τουρισμός!

Σας μίλησα για το σύμφωνο συνεργασίας με τις τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Τώρα θέλω να σκεφτείτε ότι σε μια περιοχή όπως η Παιονία, τα τοπικά προϊόντα και ο τουρισμός πάνε χέρι-χέρι. Στο στρατηγικό σχέδιο επικοινωνίας της περιοχής ανήκουν και οι θεματικές μορφές τουρισμού που μπορεί αξιόπιστα και αποδοτικά να στηρίξει ο τόπος.

Σας τις αναφέρω επιγραμματικά: φυσιολατρικός-περιηγητικός τουρισμός, αγροτοτουρισμός  – οινικός τουρισμός, αρχαιολογικός  – αθλητικός τουρισμός και προσκυνηματικές επισκέψεις .

 Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουμε το Πάικο και τον Αξιό, την παραδοσιακή Καστανερή, τη γαλάζια λίμνη του Σκρα, τα δυο ποτάμια στη Γουμένισσα, την αρχαία Ευρωπό, τις πέντε βρύσες στα Λιβάδια, τον Άγιο Παντελεήμονα στο Μικρόδασος τη Λίμνη Μεταλλείων της Αξιούπολης… και μιας και είπα Μεταλλεία, επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι θεμελιώδες.

 [Δεν μπορείς να στοχεύεις στην αγροτική και την τουριστική ανάπτυξη, να επικοινωνείς τις αξίες του αμόλυντου φυσικού περιβάλλοντος, της υγείας, της χαλάρωσης, της ποιότητας των τροφίμων που εξάγεις και να έχεις εξορύξεις και επεξεργασίες μεταλλευμάτων!

Είναι αδιανόητο!

 Όχι μονάχα λόγω οικολογικής ευαισθησίας αλλά κυρίως λόγω του κινδύνου να μειώσεις, να καταστρέψεις, θα έλεγα, τις πηγές του εισοδήματός σου. ]

Για την Παιονία …….τα μεταλλεία είναι οικονομική ανοησία και γι αυτό δεν μπαίνουν καν σε συζήτηση.

Νούμερο Τρία! Ποιότητα Ζωής!

Πως να κάνεις ποιοτικά προϊόντα και πως να φιλοξενήσεις σωστά τους επισκέπτες σου όταν η κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον υποφέρει; Για μας όλα αυτά είναι αλληλένδετα, είναι μια ενιαία πολιτική που ξεκινάει από την καθημερινότητα του δημότη και καταλήγει στην εικόνα της Παιονίας προς τα έξω. Έχω πει σε όλους τους τόνους ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα των τελευταίων χρόνων ήταν πως κρατήσαμε το δήμο σε λειτουργία και την κοινωνία μας προστατευμένη από τις κακοτοπιές.

 Με το μισό σχεδόν του προϋπολογισμού των προηγούμενων διοικήσεων, ξεπληρώσαμε τα χρέη, αξιοποιήσαμε τις υπηρεσίες μας και δεν έλλειψε τίποτα από τα σχολεία μας, από τα ΚΑΠΗ και από τις άλλες δομές κοινωνικής υποστήριξης.

Η Παιονία λειτούργησε στα δύσκολα και τώρα ξεκινάει από καθαρή θέση.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας δημοτικής αρχής θα προστατέψουμε τα πολύτιμα αγαθά αυτού του τόπου –τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον! Θα είμαστε κοντά στον αδύναμο και τον ανήμπορο, στον άνεργο και  τον ηλικιωμένο, στη μητέρα, ……στον νοικοκύρη και στην νοικοκυρά που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα.

Και δεν είναι λόγια του αέρα, φίλες και φίλοι, αυτά. Όχι τουλάχιστον όταν τα λέει η Παιονία της Προόδου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα, για ένα από τα σπουδαιότερα θέματα της περιοχής, το νερό μας. Το νερό είναι αγαθό και ο τόπος μας από τους  ευλογημένους της Ελλάδας που, προς το παρόν, μας το παρέχει απλόχερα.

Όπως ξέρετε, όταν πληρώνουμε για το λογαριασμό της ΔΕΥΑΠ, δεν αγοράζουμε το νεράκι του θεού, αυτό το πολύτιμο δώρο της φύσης, αλλά πληρώνουμε για να γίνονται τα απαραίτητα ώστε αυτό το δώρο της φύσης να φτάνει στα νοικοκυριά μας και να είναι πόσιμο και αρκετό.

Από το 2011 που ενοποιήθηκε η Δημοτική Επιχείρηση και καλύπτει πλέον όλο το Δήμο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια που έπρεπε να έχει γίνει πριν χρόνια μέσω της Νομαρχίας ή με διαδημοτικές συνεργασίες.

Σήμερα που η ΔΕΥΑΠ έχει ξεχρεώσει το χρέος των 700,000 που παρέλαβε,  ξεκινάμε από ισχυρή θέση.

Μειώνουμε το κόστος της διαχείρισης του νερού (γιατί τώρα μπορούμε να το κάνουμε  ) και από τον Οκτώβριο του 2014, από φέτος δηλαδή, που θα ορίσουμε   την τιμολογιακή πολιτική της επόμενης χρονιάς δεσμευόμαστε ότι θα μειώσουμε όλα τα τιμολόγια, σε όλο το Δήμο!

Εκτός από τη μείωση στα τιμολόγια για όλο το δήμο μελετάμε και ειδικές παρεμβάσεις.

Δεσμευόμαστε για τα ορεινά χωριά ότι θα αυξηθεί το όριο του παγίου τη χειμερινή περίοδο που οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να αφήνουν τις βρύσες ανοικτές λόγω του παγετού και εφαρμόζουμε χαμηλότερο τιμολόγιο στους οικισμούς που έχουν δικό τους δίκτυο από πηγές.

 Αν, λοιπόν, χρειαζόμαστε μισό εκατομμύριο για να πληρώνουμε το ρεύμα που χρειάζονται οι γεωτρήσεις που αντλούν και στέλνουν στα σπίτια το νερό, τότε αυτό θα κοστίζει ακριβά. Αν, αντίθετα, αξιοποιήσουμε το καλό νερό που σήμερα καταλήγει στη θάλασσα  χωρίς    αντλίες που καίνε ρεύμα  τότε το νερό θα έρχεται φθηνότερο. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην Παιονία.

Με τη μείωση του κόστους για την άντληση του πόσιμου νερού δημιουργούμε  δυνατότητες για δεύτερη μείωση των τιμολογίων πέραν αυτής που θα κάνουμε τον Οκτώβριο.

Αυτά είναι ουσιαστικά και βιώσιμα πράγματα, δεν είναι λόγια του αέρα, δεν είναι ψεύτικες υποσχέσεις και κουβέντες των άσχετων που θέλουν να πάρουν το τιμόνι ίσα-ίσα επειδή τα λένε ωραία!

Πού ήταν οι κύριοι και οι κυρίες όταν εδώ δίναμε τη μάχη χωρίς ευρώ στα ταμεία του Δήμου, όταν στύβαμε το μυαλό μας και ξενυχτάγαμε στο Δήμο για να βρούμε λύσεις για να κρατήσουμε τις υπηρεσίες ανοιχτές, να λειτουργήσουμε τους παιδικούς σταθμούς ,το βοήθεια στο σπίτι , για να βρούμε πετρέλαιο για τα σχολεία.

Πού ήταν; 

Aντί να έρθουν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που παραλάβαμε στο Δήμο,   και να βάλουν πλάτη να τα καταφέρουμε, έκαναν υψηλή πολιτική και δημόσιες σχέσεις! Και τώρα διαγωνίζονται μεταξύ τους σε λαϊκισμό!

Λένε για παράδειγμα ότι θα καταργήσουν το 80% της ΔΕΥΑΠ. Από πότε κυρίες και κύριοι έχει ένας Δήμαρχος το δικαίωμα να καταργεί ένα νόμο

Το 80% είναι επιβεβλημένο από το νόμο, από την Ελληνική πολιτεία και ισχύει σε όλους τους δήμους, σε όλες τις περιοχές!

Αυτό που σχεδιάζουμε εμείς είναι ουσιαστικό, χειροπιαστό, θα γίνει και θα ελαφρύνει το κόστος που πληρώνει ο δημότης. Έτσι γίνονται οι σοβαρές δουλειές, όχι με λόγια, ούτε με ανέφικτες υποσχέσεις και δήθεν διεκδικήσεις! Aπό λόγια έχουμε καεί σ’αυτόν τον τόπο.

Η Γουμένισσα ιδιαίτερα έχει πικρή εμπειρία από κούφια λόγια και  υποσχέσεις. Αυτά που έγιναν εδώ είναι απίστευτα   !

Με δυο λόγια, οι διοικήσεις του Δήμου Γουμένισσας μέχρι το 2010 χρέωναν το νερό χωρίς μετρήσεις, αργούσαν ή δεν ειδοποιούσαν ποτέ τους κατοίκους και μετά κάποιοι τους προέτρεπαν να μην πληρώσουν χωρίς όμως να διαγράφουν τις οφειλές τους!.

Αυτό το  χάος που ντροπιάζει   ολόκληρη την Παιονία, ήρθε σταδιακά στο φως από τις προσπάθειες των στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΠ) και δημοτικών μας συμβούλων! Ο κανονισμός ύδρευσης που είχε ψηφιστεί από το τέως ΔΣ Γουμένισσας δεν τηρήθηκε ποτέ, δεν εκδίδονταν λογαριασμοί, δεν ελέγχονταν τα υδρόμετρα.

Έβγαιναν ανακοινώσεις που καλούσαν τον κόσμο να πληρώσει το νερό. Δεν ελέγχονταν όμως από κανένα ποιος πλήρωσε και ποιος όχι. Κανένας δεν πλήρωνε τέλος σύνδεσης νερού και αποχέτευσης. Υπάρχουν αιτήσεις διακοπής νερού που δεν έγιναν ποτέ. Έχουν έρθει οφειλές σε πολλούς που έχουν πεθάνει από τους οποίους άλλοι έχουν κληρονόμους και άλλοι όχι.

Άλλοι δεν πλήρωναν, στα ακατοίκητα σπίτια είχαν όμως υδρόμετρο. Υπάρχουν υδρόμετρα χρεωμένα σε λάθος ονόματα. Μέχρι και υπεξαίρεση έγινε από υπάλληλο που εισέπραττε δήθεν με πρόχειρες αποδείξεις! Αίσχη δηλαδή και αδικίες για τους νοικοκυραίους που ήταν εντάξει με τις υποχρεώσεις τους! Αρκεί να σας πω ότι υπάρχουν παλιές οφειλές από το 1992,1993,1996,2000 και οι δημότες μας λένε ότι στο παρελθόν   τους έλεγαν «μην πληρώνεις και θα δούμε», χωρίς όμως να σβήσει το χρέος .Τέλος με αυτά τα αίσχη.

 Βάλαμε τάξη στο χάος , και προχωράμε!            Δεσμεύομαι ότι θα εξετάσουμε τη περίπτωση του κάθε κατοίκου που έχει πρόβλημα ξεχωριστά μία- μία. Όσοι δικαιούνται διαγραφής ή έχουν πληρώσει και φαίνονται αδίκως ότι οφείλουν θα δικαιωθούν.

Όσοι δε, οφείλουν πραγματικά, έχουν τη δυνατότητα μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, ώστε να γλυτώσουν τους τόκους και να πληρώσουν με δόσεις. Όταν ακούτε, λοιπόν, παχιά λόγια για το νερό μας, να είστε κουμπωμένοι! Και επειδή σας έχω εμπιστοσύνη, είμαι σίγουρος ότι αυτοί που λαϊκίζουν με το νερό, στο τέλος θα φύγουν σα βρεγμένες γάτες!!

Και τώρα λίγα λόγια για τη πόλη.

Πραγματοποιήσαμε και  συνεχίζουμε συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας .

Συντηρήσαμε τον αρδευτικό τσιμενταύλακα.

Σχεδιάζουμε την επέκταση και τη βελτίωση του αρδευτικού της Γουμένισσας , είναι αίτημα των παραγωγών και δέσμευση μας.

Προγραμματίζουμε την κατασκευή δύο σημείων ανεφοδιασμού για ραντιστικά με ταυτόχρονη μελέτη  περιβαλλοντικών επιπτώσεων.   Πρέπει να προστατέψουμε τη γη και τα προϊόντα μας   από τις συσκευασίες των φαρμάκων.

Πραγματοποιήσαμε ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις κρασπέδων εντός του οικισμού ,  στην οδό Ελ.Βενιζέλου και στην Ίωνος Δραγούμη. Συνεχίζουμε στο περιφερειακό από την Πυροσβεστική προς το λύκειο όπου θα χρησιμοποιηθεί και σαν πίστα εξετάσεων δικύκλων από το Συγκοινωνιών.

Γίνεται τώρα ασφαλτόστρωση μπροστά στην Μητρόπολη με ταυτόχρονη αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε την άριστη συνεννόηση που υπήρξε με τους κατοίκους στην κατασκευή του έργου.

Κατασκευάσαμε φρεάτια ομβρίων και αποκαταστάσεις πεζοδρομίων κι συνεχίζουμε στο δρόμο προς τη Γρίβα.

Προχωράμε την βελτίωση φωτισμού στην έξοδο για Γρίβα και στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου.

Κάναμε εκτεταμένες συντηρήσεις στο πολιτιστικό κέντρο και στο κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου- Λυκείου όπου συνεχίζουμε με την επισκευή της στέγης του γυμναστηρίου , με την κατασκευή ράμπας και τουαλέτας στο πολιτιστικό.

Κάνουμε επέκταση των κοιμητηρίων.

Παραχωρήσαμε  χώρο στέγασης στο Κέντρο εξυπηρέτησης φορολογουμένων.

Πραγματοποιήσαμε εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων κτιρίων όπως:

Συντήρηση και επισκευή του Δημαρχείου.

 Βάψιμο του 1ου δημοτικού ,του 1ου νηπιαγωγείου .

 Βάψιμο και τσιμεντόστρωση της πίσω αυλής του 2ου Δημοτικού. Βάψιμο του 2ου νηπιαγωγείου. Βάψιμο του γυμνασίου και του λυκείου. Βάψιμο παιδικού σταθμού. Βάψιμο του γραφείου συγκοινωνιών και του γραφείου γεωργικής ανάπτυξης. Διαμόρφωση χώρου , βάψιμο αποδυτηρίων και συντήρηση του αρδευτικού του γηπέδου.

Διαμόρφωση της παιδικής χαράς στο 1ο νηπιαγωγείο σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Μικρή παιδική χαρά και διαμόρφωση ράμπας στις εργατικές κατοικίες.

Διαμόρφωση του χώρου εξετάσεων (σήματα) του γραφείου συγκοινωνιών.

Προγραμματίζουμε :

Την άμεση αντικατάσταση των καθισμάτων του πολιτιστικού κέντρου.

Την αλλαγή των κουφωμάτων στο 1ο νηπιαγωγείο και το 2ο δημοτικό.

Την κατασκευή αίθουσας προκάτ πολλαπλών χρήσεων και μιας αίθουσας διδασκαλίας στο 2ο δημοτικό.

Αποκαταστήσαμε τους χώρους υγιεινής και τον εκσυγχρονισμό του λεβητοστασίου στο 1ο Δημοτικό.

Πραγματοποιήσαμε τέλος το μεγάλο έργο ανάπλασης των πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης.

Δημιουργήσαμε  τμήματα ωδείου .

Ιδρύσαμε και λειτουργούμε στη Γουμένισσα   κοινωνικό φαρμακείο σε συνεργασία με εθελοντές.

Διοργανώσαμε και στηρίξαμε με επιτυχία όλες τις θρησκευτικές και παραδοσιακές εκδηλώσεις της πόλης.

Σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση με διαλέξεις , εκθέσεις , εκδώσεις και με τον λαμπρό εορτασμό της 23ης Οκτωβρίου.

Συνεργαζόμαστε με δύο κτηνιάτρους για την παρακολούθηση των αδέσποτων ζώων. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Θα πρέπει να γνωρίζεται όμως ότι όταν η κεντρική εξουσία μας πρόσθεσε την αρμοδιότητα αυτή δεν φρόντισε να μας διαθέσει τους απαραίτητους πόρους.

Από το 2011 ξεκινήσαμε σε συνεργασία με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Γουμένισσας ένα κοινό αγώνα προκειμένου το νοσοκομείο, όχι μόνο να μην κλείσει όπως ακουγόταν κατά καιρούς, αλλά και να ενισχυθεί. Η προσπάθεια αυτή κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του νομού. Το νοσοκομείο Γουμένισσας απέκτησε νέο τμήμα χρονίων παθήσεων  που  με νόμο   εξασφαλίζει την ύπαρξη παθολογικής και χειρουργικής κλινικής.

Οι Κασσάνδρες  διαψεύστηκαν και αυτό είναι καλό για την Παιονία.

Σχετικά με την ύδρευση

Εφαρμόζουμε πολιτική ελέγχου και πρόληψης, πραγματοποιούμε ποιοτικές αναλύσεις και στο εργαστήριο που δημιουργήσαμε και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χλωριώνουμε δεξαμενές και δίκτυα όπως προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις και οι σύγχρονες προδιαγραφές. Ανακοινώνουμε τις αναλύσεις για ενημέρωση των δημοτών.

Προχωρήσαμε σε  παρεμβάσεις στο δίκτυο αποχέτευσης κατασκευάζοντας φρεάτια. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν.

Η Γουμένισσα έχει ενταχθεί στο σύστημα 24 ωρης παρακολούθησης βλαβών της ΔΕΥΑΠ.

Συντάσσουμε τέλος μελέτη  αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης από της πηγές έως την δεξαμενή ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερη παροχή νερού στη πόλη.

Όταν αναλάβαμε το 2011 ο Δήμος λειτουργούσε με τέσσερεις ΧΑΔΑ ( Σκουπιδότοπους), σήμερα όχι μόνο δεν θάβουμε σκουπίδια στην Παιονία αλλά μεταμορφώνουμε αυτές τις πηγές μόλυνσης, σε περιοχές φυσικού κάλους. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί η εργασίες στην Αξιούπολη   στο Πολύκαστρο,  και στη Γουμένισσα . Ο εργολάβος  δουλεύει τώρα στο Ευρωπό.

Το έργο περιλαμβάνει καθαρισμό και 4 επιστρώσεις με   διαφορετικά χώματα. Το συνολικό ύψος της επιχωμάτωσης είναι 1 μέτρο και 60 εκατοστά.

Στη συνέχεια με δένδρα που έχουμε εξασφαλίσει από το δασαρχείο  θα προχωρήσουμε σε δενδροφύτευση.

Στη δενδροφύτευση θα επιδιώξουμε τη εθελοντική συμμετοχή των μαθητών και των νέων, θα είναι  συμβολικό , εκεί που εμείς πετάγαμε σκουπίδια, τα παιδιά μας  να   φυτέψουν δένδρα

Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ ήταν το πρώτο βήμα. Προχωράμε σε  κομποστοποίηση  οργανικών απορριμμάτων (αναμένουμε ένταξη) ,  ενισχύουμε   την ανακύκλωση   και  στοχεύουμε στην κατασκευή  Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( αναμένουμε ένταξη.

Με αυτά κυρίες και κύριοι ,αλλάζουμε οριστικά το ισοζύγιο περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στη Παιονία.

Το άλλο μεγάλο έργο πνοής για την Γουμένισσα είναι ο Βιολογικός καθαρισμός με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών.

Φίλες και φίλοι ,

Γνωρίζεται ότι πλέον οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να έχουν άδειες χρήσης νερού. Το νερό με το οποίο αρδεύονται οι  καλλιέργειες είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα της παραγωγής τους.

Ο βιολογικός καθαρισμός της Γουμένισσας δεν  θα ωφελήσει  μονάχα   στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αλλά και στην ενίσχυση της ποιοτικής ταυτότητας των προϊόντων της περιοχής. Θα προστατέψει τους παραγωγούς από την υποβάθμιση της ποιότητας και κατ’ επέκταση τη αγοραστικής αξίας των προϊόντων τους.

Εδώ επιτρέψτε μου να σας πω μερικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να γνωρίζεται , κάποιοι κύριοι  που ήταν στην διοίκηση του Δήμου , τώρα είναι απέναντι μας  , είχαν αναλάβει να διευθετήσουν την αγορά των χωραφιών και επέδειξαν ανεξήγητη αδιαφορία.   Το έργο μάλιστα κινδύνεψε να αποσταχθεί …να χαθεί.

Ευτυχώς το προλάβαμε , σήμερα τα χωράφια έχουν βρεθεί , υπάρχει συμφωνία με τους ιδιοκτήτες και το έργο βαδίζει για δημοπράτηση σε λίγους μήνες. Δεν είναι δυνατόν η πόλη που σηματοδοτεί το Πάικο , το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό να μην έχει Βιολογικό καθαρισμό. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.!

 

Ένα θέμα για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος και μάλιστα αποτελεί το δόρυ της προεκλογικού λόγου υποψηφίου της πόλης είναι η αξιοποίηση του στρατοπέδου.

Να τα βάλουμε σε μια σειρά λοιπόν. Ο Δήμαρχος με τον αντιδήμαρχο  τεχνικών έργων συνάντησαν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ζήτησαν την παραχώρηση του στρατοπέδου στο Δήμο Παιονίας.  Έκτοτε κάποιοι σύμβουλοι ξύπνησαν και θέλησαν να παρουσιάσουν αυτήν την διεκδίκηση σαν προσωπικό τους αγώνα.  Αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου ! Ας κερδίζει η Παιονία και ας εμφανίζονται σαν πατέρες της νίκης όσοι θέλουν.

Αλλά να είναι νίκη όμως ! Όχι να πιάνουμε ένα χαρτί στα χέρια μας και χωρίς να το διαβάσουμε και να καταλάβουμε τι λέει , να νομίζουμε ότι βρήκαμε φλέβα χρυσού.

Ξεκάθαρα και σταράτα σας λέω : η παραχώρηση που έκανε στο Δήμο το υπουργείο είναι σκέτη κοροϊδία. Είναι ένας μεγάλος μύθος που κάποιοι τον έκαναν σημαία.

Η παραχώρηση αναφέρει ότι θα γίνει πράξη εφαρμογής και από εκεί ο δήμος θα πάρει τις κοινόχρηστες   εκτάσεις το 40% δηλαδή , ενώ ο στρατός θα πάρει ότι είναι χρήσιμο και δομήσιμο το 60%. Δηλαδή να κατασκευάσουμε εμείς τα έργα   , αυτοί   να πάρουν τα κτίρια και εμείς τους δρόμους και τα παγκάκια. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά!

Λοιπόν το λέμε σε όλους τους τόνους .Ναι το στρατόπεδο μας ενδιαφέρει και θα το διεκδικήσουμε ξανά, ολόκληρο  ! Αλλά δεν πρόκειται να διαθέσουμε ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών μας για να φτιάξουμε κάτι που δεν θα  τους ανήκει  και θα ανήκει στο στρατό.

Στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις και τα κτίρια της Γουμένισσας   και προχωρήσαμε σε συνεργασία με την μητρόπολη, σε προγραμματική σύμβαση με το ΑΠΘ, μέσα από ένα ερευνητικό πρόγραμμα, για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του παλαιού  διδακτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Όσο για αυτούς που τελευταία σήκωσαν τη σημαία της κοινωνικής ευαισθησίας και καταγγέλλουν  το Δήμο ότι δήθεν δεν πήρε, ενώ μπορούσε, τη διαχείριση των προνοιακών επιδομάτων και έτσι οι δικαιούχοι ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας στο Κιλκίς απαντάμε: Επιτέλους σταματήστε τα ψέματα, με  νόμο, η διαχείριση των προνοιακών επιδομάτων γίνεται από τον δήμο της πρωτεύουσας του κάθε νομού. Δηλαδή στο Κιλκίς.

Φτάνει πια με το ψέμα! Από το Σεπτέμβριο θα εφαρμόσουμε την νέα νομοθετική ρύθμιση που ήρθε τον Απρίλιο.

Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα του ρυμοτομικού και των διατηρητέων.

Για τα διατηρητέα δεσμευόμαστε ότι θα ασκήσουμε την μέγιστη πίεση και θα διεκδικήσουμε  λύση ώστε να ξεφύγουν από την ομηρία οι κάτοικοι που σήμερα  είναι σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι η τροποποίηση του ρυμοτομικού . Πρέπει να  αποκαταστήσουμε τις αστοχίες του παλαιού.

Τέλος, η πράξη εφαρμογής για τον περιφερειακό δρόμο θα γίνει κομμάτι – κομμάτι.

Επειδή αυτό θα έχει μεγάλο κόστος και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από δημοτικούς πόρους, δεσμεύομαι ότι το μόνο δάνειο που θα πάρουμε σαν δήμος Παιονίας θα είναι για τη πράξη εφαρμογής του περιφερειακού της Γουμένισσας.

Η Γουμένισσα το δικαιούται διότι δεν είχε δάνειο πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη!

Θα πετύχουμε, φίλοι και φίλες, θα πετύχουμε γιατί είμαστε η πλειοψηφική δύναμη της γνώσης, της ενότητας, της συναίνεσης και κυρίως της αξίας! Αυτός είναι ο συνδυασμός μας. Αυτή είναι η Παιονία της Προόδου! Είμαι πραγματικά περήφανος γι αυτόν το συνδυασμό. Έχει τους καλύτερους. Οι 7 στους 10 είναι νέοι και νεοεισερχόμενοι στην Αυτοδιοίκηση –είναι οι φορείς των φρέσκων ιδεών, της μεγάλης όρεξης για δουλειά και προσφορά στα κοινά. Είναι αυτοί που κοντά στους πιο έμπειρους από εμάς θα κάνουν τη διαφορά!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή, ξέρετε, για ένα υποψήφιο δήμαρχο από αυτήν! Να σε εμπιστεύονται οι καλύτεροι του κάθε τόπου! Με τη δύναμη που μου δίνει η δική τους εμπιστοσύνη, απευθύνομαι και σε σας. Ζητώ και τη δική σας εμπιστοσύνη! Στηρίξτε την «Παιονία της Προόδου». Αυτή θα είναι η επόμενη δημοτική αρχή επειδή εσείς θα τη στείλετε να κάνει τη δουλειά που πρέπει. Όχι μόνο στα πανηγύρια και στις χαρές αλλά και στα δύσκολα! Όχι μόνο στη διεκδίκηση και τα παράπονα αλλά και στην τοπική προσπάθεια για προκοπή και επιτυχία.

Εγώ σας υπόσχομαι ότι θα σας βγάλω ασπροπρόσωπους! Ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε την Παιονία που θέλουμε! Ότι δεν θα ησυχάσω αν δεν δω και το τελευταίο ευρώ που δικαιούμαστε από το Σχέδιο Εταιρικής Συνεργασίας 2014-1020 ( το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή) να μπαίνει στα ταμεία του Δήμου και  να γίνεται έργο ουσίας, επένδυση για το αύριο του τόπου μας. Σας διαβεβαιώνω ότι έχω την ίδια δέσμευση όλων μου των συνεργατών. Στα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα μείνει ευκαιρία ανάπτυξης αναξιοποίητη!

Η Παιονία θα προοδεύσει γιατί από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το γραφείο του Δημάρχου μέχρι τον ταμιευτήρα άρδευσης στα  Λιβάδια, όλοι οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, όλοι οι άνθρωποι της Παιονίας της Προόδου θα είναι εκεί! Παρόντες! Στο έργο!

Στην προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο, για ένα πιο παραγωγικό και αποδοτικό μέλλον για μας και τα παιδιά μας! Μαζί μας θα είναι και οι δημότες της Παιονίας γιατί καταλαβαίνουν ότι είμαστε η εγγύηση για το μέλλον του Δήμου. Γιατί θέλουν να προοδεύει το τόπος τους!

Αγαπητοί μου φίλοι, αγαπητοί μου συνδημότες, θα πετύχουμε γιατί οι στόχοι μας είναι οι στόχοι ολόκληρου του δήμου. Με τη δική σας στήριξη, με την ψήφο του καθενός και της καθεμιάς από σας, η Παιονία της Προόδου θα είναι η μεγάλη νικήτρια στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι και η διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θα είναι διοίκηση για να υπηρετήσει την Παιονία και τους δημότες της. Έχουμε τη δύναμη να διοικήσουμε σωστά, ακέραια, τίμια και αποδοτικά..Έχετε τη δύναμη ο καθένας σας να κάνει την σοφή επιλογή, την άξια επιλογή και να ψηφίσει στις 18 Μαΐου τον συνδυασμό της εγγύησης και της προοπτικής. Έχετε τη δύναμη να στείλετε στο Δημαρχείο της Παιονίας ………..την Παιονία της Προόδου!

Σας ευχαριστώ!

Δελτίο τύπου από Παιονία της Προόδου

Σχολιάστε