My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μαχαίρι” και στα προνοιακά επιδόματα

Έρχονται μεγάλες μειώσεις και στα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία. Θα περιοριστούν στα 230 από 313 ευρώ που είναι σήμερα.

Αυτό προέκυψε χθες, έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις που είχε το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, ανέφερε ότι το βασικό σενάριο που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο κατάρτισης του πακέτου μέτρων για τη διετία 2013-2014, προβλέπει επιστροφή των αναπηρικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2008. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδακαστάνη, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αναπηρικά επιδόματα θα μειωθούν στα 230 ευρώ από 313 ευρώ που είναι σήμερα.

Το ποσό αυτό λαμβάνει το 65% των αναπήρων. Οι εκπρόσωποι της Συνομοσπονδίας με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο δήλωσαν στους συναρμόδιους υπουργούς ότι αν ληφθεί τέτοια απόφαση, θα σημαίνει στην πράξη ουσιαστική κοινωνική εξαθλίωση των πιο αδύναμων πολιτών αυτής της χώρας και τόνισαν ότι το αναπηρικό κίνημα δεν θα αφήσει να περάσει μία τέτοια απόφαση, οι επιπτώσεις της οποίας θα αγγίξουν ακόμα και το επίπεδο προσδόκιμου ζωής για κάποιες κατηγορίες ατόμων με αναπηρία.

Επίσης ζήτησαν εξαίρεση όλων των συνταξιούχων ΑμεΑ και συνταξιούχων που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία από επικείμενες μειώσεις συντάξεων, κύριων και επικουρικών, του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως του θεσμικού πλαισίου. συνταξιοδότησής τους.

ethnos.gr

Σχολιάστε