My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Επίκαιρη ερώτηση για ΓΝΚ

Το `πε και το `κανε: Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «τραγικές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς» κατέθεσε σήμερα Τετάρτη προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς.

Το κείμενο:

«Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς (Ε.Ν.Ι.Κ.) χθες, 26 Φεβρουαρίου 2019, κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς και όλα τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να τους ενημερώσει για τα επείγοντα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς σε σχέση με τις τρομερές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε γιατρούς. Μια κραυγή αγωνίας των γιατρών που προσπαθούν με αυταπάρνηση  να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες του Νοσοκομείου, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει μειωθεί τραγικά ο αριθμός τόσο του μόνιμου ιατρικού προσωπικού όσο και των ειδικευόμενων.

Η Ε.Ν.Ι.Κ. και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς επισημαίνουν την ανάγκη να καλυφθούν με «υπερεπείγουσες» διαδικασίες οι θέσεις 18 μόνιμων ιατρών από τις συνολικά 43 κενές, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια οι κλινικές. Αυτή τη στιγμή η χειρουργική κλινική υπολειτουργεί καθώς τα τακτικά χειρουργεία αναβάλλονται και οι εφημερίες καλύπτονται μετά από «εντέλεσθαι» του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Οι γιατροί πλέον εργάζονται πέρα από τα όρια τους και πολλές φορές υποχρεώνονται σε αναστολή της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων. Όλα αυτά θέτουν κρίσημα ερωτήματα για τη λειτουργία των κλινικών σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες και τον κίνδυνο οι ελλείψεις αυτές να έχουν επίπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νοσηλευόμενους. Δυστυχώς η Διοίκηση του Νοσοκομείου ούτε προγραμμάτισε σωστά, ούτε κατόρθωσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά με πρωτοβουλίες της την τραγική αυτή έλλειψη προσωπικού.

Με βάση τα ανωτέρω ερωτάσθε:

Τί άμεσα μέτρα προτίθεστε να πάρετε προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τραγική κατάσταση έλλειψης ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ώστε να τηρούνται οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη λειτουργία των κλινικών και να μην υπάρξει επίπτωση  στο επίπεδο της παροχής των υπηρεσιών υγείας στο Νομό;»

Σχολιάστε