My Twitter Feed

28 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΑΟΚ: Απίστευτη ανατροπή από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ -

Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βροντερό “παρών” για την Υγεία -

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΚΚΕ για τη Παθολογική -

Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επισκέψεις ενόψει ευρωεκλογών -

Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης

Στρέφονται πλέον οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα στρέφονται πλέον στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ως μία νόμιμη, ασφαλή και αξιοπρεπή λύση για να μεταβούν σε ευρωπαϊκές χώρες. 

prosfygesΕνδεικτικό μάλιστα της αυξανόμενης ζήτησης είναι το γεγονός ότι εδώ και μόλις μία εβδομάδα, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον ένταξης στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, 2.500 άτομα πανελλαδικά.

Ειδικά στην Ειδομένη, υπάρχουν περισσότεροι από 500 ενδιαφερόμενοι από την περασμένη Παρασκευή, ενώ έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 250 άτομα, τα οποία έμειναν κάποιες μέρες σε μισθωμένα δωμάτια ξενοδοχείων, στο πλαίσιο του προγράμματος, μετέβησαν για αίτημα ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

“Το άτομο στην Ειδομένη που θέλει να ενταχθεί στο πρόγραμμα, εντοπίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία και σε συνεργασία με την PRAKSIS, μεταφέρεται για φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη μέχρι να περάσει από την υπηρεσία ασύλου για να καταθέσει το σχετικό αίτημα μετεγκατάστασης και να αιτηθεί ασύλου” διευκρινίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια επειγόντων βόρειας Ελλάδας της PRAKSIS, Φωτεινή Κελεκτσόγλου.

Σημειώνεται ότι όσοι μπαίνουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, κατά μέσο όρο παραμένουν δύο μήνες φιλοξενούμενοι στην Ελλάδα μέχρι να μεταβούν σε άλλες χώρες.

Τι είναι το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά τη μεταφορά ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας από ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάποιο άλλο.

Απευθύνεται σε υπηκόους χωρών για τις οποίες το ποσοστό χορήγησης διεθνούς προστασίας είναι πάνω από 75% και συγκεκριμένα σε Σύρους, Ιρακινούς, Ερυθραίους, υπηκόους της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και ανιθαγενείς από τις χώρες αυτές. Σε βάθος διετίας προβλέπεται να μετεγκατασταθούν 66.400 άτομα σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχει εισέλθει στην Ελλάδα μετά τις 16/9/2015, να υποβάλει αίτηση ασύλου στην Υπηρεσία Ασύλου και να δακτυλοσκοπηθεί όπως όλοι οι αιτούντες άσυλο.

ΚΙΛΚΙΣ24 με πληροφορίες από makthes.gr

 

Σχολιάστε