My Twitter Feed

18 Φεβρουάριος, 2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

«Φυσιολογική» ήττα εκτός, του Αλέξανδρου -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

ΓΑΣΚ: Μεγάλη νίκη επί της Άρτας -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη εναρκτήρια εκδήλωση -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Μεγάλη η συγκέντρωση Σιωνίδη -

Δευτέρα, 18 Φεβρουάριος, 2019

Το Πάϊκο πήρε το ντέρμπι της Παιονίας -

Κυριακή, 17 Φεβρουάριος, 2019

«Παρεμβάσεις τώρα στη ΠΑΘΕ» -

Σάββατο, 16 Φεβρουάριος, 2019

«Οι άποροι δεν χρειάζονται σόου» -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

Ανασχηματισμός της κυβέρνησης -

Παρασκευή, 15 Φεβρουάριος, 2019

O ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ

Tης Ειρήνης Αγαθοπούλου (Βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ)

——————————————————————————————————————————————————————————————————–Με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ως αφετηρία ξεκινά και το έργο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή καλείται να παίξει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια κυβέρνηση που έκανε από πολύ νωρίς γνωστές και ξεκάθαρες τις προθέσεις της. Χωρίς να θέτει σε κανένα σημείο των προγραμματικών της δηλώσεων ως προτεραιότητα την ανακούφιση και το όφελος του κοινωνικού συνόλου, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου.

Γι’ αυτό και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το κοινοβούλιο θα είναι εξαιρετικά σημαντικός και δύσκολος. Καλούμαστε να παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις και τις προθέσεις της κυβέρνησης, να ασκούμε αυστηρή κριτική στη νεοφιλελεύθερη πολιτική και φυσικά να αντιπροτείνουμε σχέδια και προτάσεις νόμου στο πλαίσιο του δικού μας φιλολαϊκού προγράμματος που σκοπό έχει την ανασύσταση αυτής της χώρας από τα συντρίμμια της  και στην επαναπροώθηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη δημιουργήσει Επιτροπές Κυβερνητικού Ελέγχου, ανάλογες με τα Υπουργεία της σημερινής Κυβέρνησης στα οποία υπάγονται όλοι οι βουλευτές του. Εγώ έχω την τιμή αλλά και την ευθύνη να βρίσκομαι στην ΕΚΕ του Υπουργείου Υγείας, η οποία ανήκει στη Διαρκή Μόνιμη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, μαζί με το Υπουργείο Εργασίας. Μια επιτροπή η οποία θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν πρώτα απ’ όλα με την επιβίωση του ανθρώπου και γι’ αυτό θα πρέπει το έργο μας να είναι πολύ υπεύθυνο. Στην επιτροπή αυτή υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από διάφορους τομείς της Υγείας – ιδιώτες γιατροί, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί, πανεπιστημιακοί κ. ά. – οι οποίοι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία του ο καθένας, για να συμβάλλουμε θετικά στο έργο το οποίο μας ανέθεσε η κοινωνία.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι ο παραπάνω διαχωρισμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αποκλείει σε καμία περίπτωση να ασχοληθούν με θέματα εκτός της επιτροπής τους, και φυσικά μπορούν ανά πάσα στιγμή να συμμετέχουν σε όποια επιτροπή πιστεύουν ότι μπορούν να συμβάλλουν θετικά και να βοηθήσουν. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εγώ προσωπικά, απευθυνόμενη στους πολίτες του Ν. Κιλκίς, είμαστε διατεθειμένοι να  φέρουμε στο Κοινοβούλιο οποιοδήποτε θέμα κρίνουν οι τοπικές μας κοινωνίες ότι πρέπει να μεταφέρουμε.

Οι προεκλογικές μας δηλώσεις για άμεση και αμφίδρομη σχέση του κόσμου με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τους βουλευτές του επιθυμούμε να γίνουν πράξη άμεσα ώστε η φωνή της Κοινωνίας να ακούγεται δυνατά και υπεύθυνα στο κοινοβούλιο και όλοι μαζί, μέσα και έξω από τη Βουλή να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο μεγάλο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, στο μεγάλο ξεπούλημα της αξιοπρέπειάς μας.

Σχολιάστε