My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η ΝΟΔΕ Κιλκίς για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα της ΝΟΔΕ Κιλκίς για την 25η Μαρτίου:

Συμπληρώνονται φέτος 198 χρόνια από την Μεγάλη εκείνη Ημέρα του Ελληνισμού την 25η Μαρτίου 1821 τότε που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων ευλόγησε (λόγω και της Μεγάλης Εορτής της Χριστιανοσύνης τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου) και ύψωσε την σημαία της Επαναστάσεως των υπόδουλων έως τότε Ελλήνων επί 400 χρόνια στον οθωμανικό ζυγό.

Δίνοντας έτσι το έναυσμα, το νάμα της φλόγας της Ελευθερίας στις καρδιές των απανταχού της γης Ελλήνων για να ξεσηκωθούν και να αποτινάξουν τα δεσμά της σκλαβιάς και τυραννίας που υπέστησαν τέσσερις αιώνες από τους Τούρκους.

Με σύμμαχο την βαθιά Πίστη στον Υψιστο Πατέρα μας- που σαν εκείνη την μέρα ευλόγησε με τη βοήθεια της ανοιξιάτικης φύσης την Υπεραγία Θεοτόκο για να φέρει στη ζωή τον Υιόν του τον Αγαπητό -και με ΄΄όπλα΄΄ τον ηρωισμό, την ανδρεία και το μεγαλείο ψυχής οι Ηρωες οπλαρχηγοί μας σε αγαστή συνεργασία με τους απόδημους Ελληνες που στήριξαν με τις ιδέες και τις οικονομίες τους τον νυν υπέρ πάντων αγών της Εθνικής Παλλιγενεσίας ξεκίνησαν την προσπάθεια τους που έμελλε να λάβει σάρκα και οστά εννέα χρόνια μετά (3 Φεβρουαρίου 1830).

Όταν στο Λονδίνο υπεγράφη το Πρωτόκολλο που φέρει το όνομα της πρωτεύουσας της Αγγλίας και με βάσει το οποίο το Οραμα ολάκερου τους Εθνους μας γινόταν πράξη καθώς οι Μεγάλες Δυνάμεις αναγνώριζαν διεθνώς την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους (Πρωτόκολλο του Λονδίνου – 3/02/1830).

Η Ελληνική Επανάσταση δύο σχεδόν αιώνες μετά οδηγεί και θα συνεχίζει να στηρίζει και να μπολιάζει καθημερινά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες όπου κι αν κατοικούν με τις αξίες και τα ιδεώδη που αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης ώστε η 25η Μαρτίου 1821 να είναι η ημερομηνία ορόσημο όχι μόνο για την Πατρίδα μας αλλά και για την παγκόσμια Ιστορία. Που μια χούφτα ανθρώπων με απαράμιλλο θάρρος και με ορμή γιγάντων και την Θεία Χάρη αντιτάχθηκαν στις ορδές των Οθωμανών για να κερδίσουν την πολυπόθητη Λευτεριά.

Όπως πολύ εύστοχα διατύπωσε ο Ι. Τριανταφύλλου – Μακρυγιάννης : Κι αν είμαστε ολίγοι εις το πλήθος του Μπραϊμη, παρηγοριόμαστε μ’ ένα τρόπον, ότι η τύχη μας έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. …… όλα τα θεριά πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε. Τρώνε από μας και μένει και μαγιά. Αυτή τη μαγιά την λέω σπίθα. Είναι η σπίθα που καίει αθάνατη μέσα στα σωθικά της Ελλάδας.

Σήμερα που και πάλι το Εθνος αντιμετωπίζει με περηφάνεια και μεγαλείο ψυχής ανάλογες δυσκολίες στα πεδία της οικονομίας και της διπλωματίας με στόχο όπως και τότε να αποκτήσει και πάλι την Ελευθερία, την Εθνική ανεξαρτησία και την Αξιοπρέπεια του oι Ελληνες όπου γης με τη βοήθεια του Θεού και φέρνοντας στη μνήμη μας τους Ηρωες του ΄21 και πάλι θα νικήσουν.

Κρατώντας καλά φυλαγμένα μέσα μας βαθιά τα Ιερά και τα Όσια του Εθνους, της Φυλής, που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας τους οποίους τιμούμε είμαστε βέβαιοι ότι και πάλι θα μεγαλουργήσουμε και θα νικήσουμε. Κοιτώντας και μαθαίνοντας από το χθες και πάλι θα τα καταφέρουμε. Με όπλο μας την πλούσια Ιστορία μας που μας διδάσκει. Γιατί ένας λαός που ξέρει την ιστορία του όχι μόνο δεν φοβάται αλλά αντιθέτως χαλυβδώνεται με όλα εκείνα τα απαραίτητα μέσα και κίνητρα για να αντιμετωπίσει και να αντεπεξέλθει σε κάθε δυσκολία. Χωρίς … να τον σκιάζει φοβέρα καμιά…

Και ακόμη γιατί πάντοτε και παρά τα δεινά και τα προβλήματα που μας εμφανίζονται παραμένουν αναλλοίωτα και επίκαιρα τα λόγια του μεγάλου Ελληνα πολιτικού: Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση. Οσο και αν Αποφάσεις και Συνθήκες προσπαθούν να υποκαταστήσουν τα δίκαιο στο τέλος αυτό επικρατεί και κερδίζει. Και το δίκαιο στις μέρες μας είναι με την Ελλάδα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ σε όσους θυσιάστηκαν στους αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Η ΟΝΝΕΔ Κιλκίς

Άγιες και Ηρωικές Μέρες για τον απανταχού Ελληνισμό. Τιμάμε και θυμόμαστε, σήμερα λίγο παραπάνω, όλες και όλους που έδωσαν την ζωή τους για την Πατρίδα.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα. Ζήτω το Έθνος!

Σχολιάστε