My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Τονικίδης: Εκδρομές εντός Ελλάδας

ekdromitonikidis1Μ` επιστολή του προς τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, προτείνει να γίνονται οι μαθητικές εκδρομές μόνο εντός Ελλάδας και δηλώνει ότι το Επιμελητήριο είναι στην διάθεση της Σχολικής Κοινότητας για κάθε συνεργασία.

Η επιστολή:

“Αγαπητέ κ. Διευθυντά

Ζητώντας εξ αρχής την κατανόησή σας, θα μου επιτρέψετε να επισημάνω ένα φαινόμενο, που άφορα την σχολική κοινότητα αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα. Η πρωτοβουλία μου αυτή πηγάζει κυρίως από την ιδιότητα μου ως Προέδρου του Επιμελητηρίου. Ενός φορέα που έχει ως βασικότερη καταστατική αρχή την προσπάθεια για ένα καλύτερο πλαίσιο δράσης του κόσμου του επιχειρείν προς όφελος της Τοπικής και της Εθνικής Οικονομίας.

 

Παρατηρείται λοιπόν, και μάλιστα με αυξανόμενους ρυθμούς τελευταία, η επιλογή για τις σχολικές εκδρομές προορισμών εκτός Ελλάδας. Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών σκοπών της Σχολικής κοινότητας, ασφαλώς κάτι τέτοιο είναι θεμιτό και πιθανώς αναγκαίο. Στην εκπαιδευτική διαδικασία τα εθνικά σύνορα δεν ισχύουν προ πολλού.

 

 

Σήμερα όμως επικρατεί με βίαιο τρόπο μια εξαιρετικά ιδιαίτερη συγκυρία που επηρεάζει τα πάντα στην καθημερινότητα μας. Η οικονομική κρίση πιστεύουμε ότι πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την δαπάνη ποσών, έστω και των πλέον μικρών, εκτός της Ελληνικής Επικράτειας.

 

Ασφαλώς και γνωρίζετε οι εκπαιδευτικοί καλύτερα από όλους, ότι η πατρίδα μας διαθέτει προορισμούς που καλύπτουν και τις πλέον υψηλότερες απαιτήσεις: τόσο σε αριθμό, όσο σε ομορφιά άλλα και μοναδική ιστορικότητα. ‘Όλοι αυτοί οι προορισμοί λειτουργούν σε ένα πλαίσιο άρτιας υποδομής σε διαμονή, εστίαση και αναψυχή.

Με αυτά τα γνωστά δεδομένα θα έπρεπε και η Εκπαιδευτική Κοινότητα να αναθεωρήσει τον προσανατολισμό για όσον άφορα στους εκδρομικούς προορισμούς.

 

Πάντα με συνεννόηση και συμφωνία των συμμετεχόντων στην Σχολική Κοινότητα.

Εδώ ίσως θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι πολλοί προορισμοί του εξωτερικού κοστίζουν λιγότερο από ότι ανάλογοι του εσωτερικού. Για την αποτροπή αυτού του δεδομένου θα πρέπει να γίνει μια γενική προσπάθεια σε όλη τη χώρα με τον συστηματικό συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας. Είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν οι καταλληλότερες και επωφελέστερες για όλους επιλογές.

 

Κύριε Διευθυντά,

Με την ελπίδα ότι η επιστολή θα συμβάλει, έστω και ελάχιστα, σας ευχαριστώ για την προσοχή και σας διαβεβαιώνω ότι το Επιμελητήριό μας είναι στην διάθεση της Σχολικής Κοινότητας για κάθε συνεργασία.”

Σχολιάστε