My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Τελωνείο: Κλειστόν μέχρι νεωτέρας

Κλειστό έως και αύριο Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον, θα παραμείνει το τελωνείο των Ευζώνων και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, σύμφωνα με απόφαση της χθεσινοβραδινής γενικής συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Ωστόσο, η επιτροπή αποφάσισε να μη συμμετέχουν οι αγρότες του μπλόκου στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα εγκαίνια της 10ης Διεθνούς Έκθεση Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφία «Zootechnia», που θα πραγματοποιήσει στις 19:00 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Χθες οι αγρότες επέτρεψαν τη διέλευση 57 νταλικών που είχαν εγκλωβιστεί στους Ευζώνους, ενώ με αίτημά τους στις αστυνομικές δυνάμεις ζήτησαν να οδηγούνται στο εξής σε παρακαμπτήριους δρόμους και προς το τελωνείο της Δοϊράνης, προκειμένου να διέλθουν τα σύνορα. Πάντως, η διέλευση των φορτηγών και νταλικών με ευπαθή προϊόντα γίνεται κανονικά.

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να μεταβούν στο μπλόκο των Ευζώνων για ενίσχυσή του, αγρότες από Χαλάστρα, Σίνδο και Μάλγαρα.

Τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με 30 τρακτέρ, που θα φτάσουν στις 2 μετά το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ), θα συμμετέχουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που έστησαν το μπλόκο τους στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης -Καβάλας, στο ύψος Δερβενίου, στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη, με αφορμή τα εγκαίνια (19:00) της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας “Ζootechnia”, που ανοίγει τις πύλες της αύριο και θα διαρκέσει έως τις 5/2.

«Κάναμε αίτημα στην Τροχαία και αφού διαβουλεύτηκαν, μας έδωσαν θετική απάντηση για τη μετάβαση των 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζητομάρης.

Συνάντηση στο ΥΜΑΘ προτείνει η συντονιστική επιτροπή Κ. Μακεδονίας

Τετραμερή συνάντηση στο κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, προτείνει η συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, καλώντας τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας σε διάλογο.

Στο μεταξύ, επ΄αόριστον αποκλεισμένο και στα δύο ρεύματα παραμένει για πέμπτη ημέρα σήμερα το σημείο στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), από αγρότες και κτηνοτρόφους Νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριους οδούς και η μετάβαση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” είναι εφικτή, αλλά μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Συμβολικό αποκλεισμό προγραμματίζουν οι αγρότες που εγκαταστάθηκαν από τις 28/1 στα διόδια των Μαλγάρων, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ένας εκ των δύο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής, Κώστας Ανεστίδης, αγρότης και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

 

 

Σχολιάστε