My Twitter Feed

27 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τέλος τα τρόφιμα για πολύτεκνους

Κόβουν την δωρεάν διανομή τροφίμων για πολύτεκνους και χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων από ολόκληρη τη χώρα πνέουν μένεα κατά του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης , κάνοντας λόγο για ακόμα ένα χτύπημα εις βάρος τους.

dianomi_trofimonΠράγματι. η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) καταγγέλλει τη διακοπή ουσιαστικά της δωρεάν διανομής τροφίμων που δικαιούνταν  οι πολύτεκνες οικογένειες, βάσει των κριτηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως ευπαθείς ομάδες.

Πράγματι, οι εν λόγω κανονισμοί προβλέπουν τη δωρεάν παροχή τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι πολύτεκνοι, οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι και οι μονογονεϊκές οικογένειες, ωστόσο τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι δικαιούχοι επαφίενται στη δικαιοδοσία του εκάστοτε κράτους-μέλους.

Όπως καταγγέλλουν οι πολύτεκνοι, άποροι θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη έπρεπε να έχει εισόδημα 31.500 ευρώ για να δικαιούται τη βοήθεια. Ωστόσο, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, το όριο μειώθηκε κατά σχεδόν 50%, φτάνοντας στα 20.160 ευρώ, ποσό που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σχολιάστε