My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων

Θετική γνωμοδότηση με παρατηρήσεις στην πρώτη αναθεώρηση (επικαιροποίηση) του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης της ΠΚΜ, που συνεδρίασε χθες Δευτέρα υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

perifereiakoΣτη συνεδρίαση παραβρέθηκαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, δήμαρχοι και εκπρόσωποι και των 38 δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στην εισήγησή του, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε την ανάγκη για την άμεση ολοκλήρωση της αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, προκειμένου να είναι δυνατή η ένταξη και χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων και δράσεων εντός της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

Η χρηματοδότηση της μελέτης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, εντάχθηκε στην Τεχνική Βοήθεια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020, με προϋπολογισμό 136.000 ευρώ και εκπονήθηκε από τον Περιφερειακό Σύνδεσμο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ο προϋπολογισμός του ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, όπως καταρτίστηκε στη μελέτη, ανέρχεται σε 462.518.440 ευρώ. Από το σύνολο του εκτιμώμενου προϋπολογισμού του ΠΕΣΔΑ Κεντρικής Μακεδονίας, η δημόσια δαπάνη που απαιτείται συνολικά είναι 312.521.865 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «από τους πόρους αυτούς, δηλαδή από τα 108.500.000 ευρώ, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεννόηση με τον Φο.Δ.Σ.Α., θα χρηματοδοτήσει:

-Την ολοκλήρωση και συμπλήρωση υποδομών ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων, όπως την κατασκευή και συμπλήρωση υποδομών ΧΥΤΑ και ΣΜΑ.

-Τις μονάδες κομποστοποίησης βιοαποβλήτων.

-Την ανάπτυξη δικτύων ‘Πράσινων Σημείων’ στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας ιλύος από Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων».

Πηγή: Δελτίο τύπου από τη ΠΚΜ

 

Σχολιάστε