My Twitter Feed

14 Απριλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεργασία Nescafé με Staramaki -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Συνεχίζονται τα ράπιντ τεστ -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

“‘Οχι μεταφορά της Λαϊκής Γουμένισσας -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκλίνουμε με την ΕΛΜΕ -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Επιτέλους, σχολικά γεύματα! -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

ΚΕΠ: Τομή στη λειτουργία τους -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός στην εστίαση -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Ζούμε και πάλι μέρες του Νοέμβρη -

Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Συνεργασία Nescafé με Staramaki

Το Nescafé προσφεύγει και στη κιλκισιώτικη συνεταιριστική επιχείρηση Staramaki, που δημιουργεί καλαμάκια από το φυσικό στέλεχος σιτηρών, στην προσπάθεια συμβολής στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, μέσω της πρωτοβουλία του  «Με Σεβασμό για το Μέλλον».

Παράλληλα εγκαινιάζει συνεργασία με την Aegean Rebreath, ώστε τα πλαστικά να μην καταλήγουν στη θάλασσα και την Ενάλεια που δραστηριοποιείται στη συλλογή θαλάσσιων απορριμμάτων.

Για την συνεργασία με τη Nescafé,  η ομάδα της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Staramaki  τόνισε :

«Ενθάρρυνση, Καθοδήγηση, Εμπιστοσύνη, Σεβασμός. Το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνει ο  καφές Nescafé για το staramaki, αποτελεί τόσο επιβράβευση των προσπαθειών μας, όσο και ισχυρό κίνητρο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε θετικό κοινωνικό αντίκτυπο με αρνητικό ανθρακικό αποτύπωμα, για έναν υγιέστερο πλανήτη»

Όσο για τον συνιδρυτή της Εναλείας, Λευτέρη Αραπάκη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τον καφέ Nescafé για την προστασία του Θερμαϊκού από τα υποθαλάσσια πλαστικά απορρίμματα. Μαζί και με τις αλιευτικές κοινότητες θα μπορέσουμε να συλλέξουμε πλαστικό από τη θάλασσα και να αναδείξουμε βιώσιμες λύσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή».

Από την πλευρά του, ο Business Executive Officer Coffees, Nestlé, Χρήστος Αλεβίζος, αφού εξέφρασε την υπερηφάνεια του  για το πρόγραμμα «Με Σεβασμό για το Μέλλον»,επισήμανε:

«Το όραμά μας είναι να είμαστε οδηγός, κι ένα ζωντανό παράδειγμα, στην κατηγορία του καφέ αλλά και πέρα από αυτή, για έναν κόσμο με λιγότερο πλαστικό.

Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μακρά πορεία που απαιτεί δέσμευση, συνεχή προσπάθεια και συνεργασία. Γι’ αυτό και ξεκινάμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας με τρεις εξαιρετικές ομάδες, με τις οποίες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα».

Staramaki

Η Κοιν.Συν. Επιχείρηση  Staramaki  είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που εδρεύει στο Κιλκίς και παράγει καλαμάκια από το φυσικό στέλεχος των σιτηρών, αξιοποιώντας το υποπροϊόν της τοπικής καλλιέργειας.

Στηρίζει το περιβάλλον, την ντόπια αγροτική οικονομία και παράλληλα προσφέρει δυνατότητα εργασιακής ένταξης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με αφετηρία το Κιλκίς, όραμα αυτής της δυναμικής ελληνικής επιχείρησης είναι η ανάπτυξη και άλλων σημείων παραγωγής, στρατηγικά τοποθετημένων εκεί που υπάρχει παραγωγή σιτηρών, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή παροχής πρώτης ύλης, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς και ενισχύοντας τοπικές αγροτικές κοινωνίες.

Σχολιάστε