My Twitter Feed

20 Οκτωβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Κυριακίδης: Για τα έργα της ΔΕΥΑΚ -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Σοβαρές ελλείψεις στην Ειδ. Αγωγή -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Απόγνωση καστανοπαραγωγών -

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022

Πρώτο πρόβλημα το Νοσοκομείο -

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022

Οι γονείς για τα θέματα της Παιδείας -

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου, 2022

Εκ νέου υποψήφιος ο Κ. Σιωνίδης -

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, 2022

Μνήμη των μαρτυρικών χωριών -

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, 2022

Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 6μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια, στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας που προκηρύχτηκε για την ίδια μέρα.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψη σωματείων και φορέων του ν. Κιλκίς, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, έπειτα από κάλεσμα των Κλαδικών Σωματείων στα Τρόφιμα-Ποτά, Μετάλλου, Τύπου-Χάρτου Κ. Μακεδονίας, της Πρωτοβουλίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Κιλκίς και του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς.

Στη σχετική ανακοίνωση των φορέων αναφέρονται και τα εξής:

“Μέσα από την κεντρική εισήγηση της Σύσκεψης που έγινε από την Νικολαϊδου Σταυρούλα μέλους του Δ.Σ του Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων-Ποτών Κ. Μακεδονίας, αναδείχθηκε η ανάγκη για: «Αγώνα ενωτικό, που να φέρνει πλάι- πλάι τους εργαζόμενους που παλεύουν που οργανώνονται, ανεξάρτητα από τον κλάδο, ανεξάρτητα αν δουλεύουν στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα. Με κοινή πάλη με αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες που βιώνουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων και εργοδοτών.

Αγώνα σφυρηλατημένο στην αλληλεγγύη του λαού. Που θα κάνει πράξη το σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους!». Που να μετατρέπει κάθε πρόβλημα σε ζήτημα όλων των σωματείων και φορέων του νομού μας. Σε μια περιοχή, το Κιλκίς, που οι πολλοί ζουν στην ανασφάλεια και λίγοι θησαυρίζουν, ενώ οι επίδοξοι κυβερνήτες διαδοχικά φορτώνουν το μάρμαρο σε εμάς, απαντάμε: Κανένας μόνος του ! Απέναντι στις απολύσεις, στους πλειστηριασμούς , τις διακοπές ρεύματος , δίνουμε το χέρι ο ένας στον άλλο για να σταθούμε στα πόδια μας και να αντεπιτεθούμε!»

Συζήτησαν τα προβλήματα που οξύνονται, αντάλλαξαν πείρα από τους τόπους δουλειάς και αποφάσισαν να διοργανώσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 9/11, στις 10:30 π.μ στην πλατεία Ειρήνης, ενάντια στην πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους στη φτώχεια, την ανασφάλεια, στους μισθούς πείνας, στις απολύσεις.

Στην Σύσκεψη τον λόγο πήραν ο Κολογκούνης Παναγιώτης, πρόεδρος του Δ.Σ του Σωματείου Μετάλλου Κ. Μακεδονίας, ο Σιδηρόπουλος Κώστας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Παιονίας, η Σμυδάκη-Χαμουρούδη Καλλιόπη από τον Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, ο Βασιλακάκης Τάσος από το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας, ο Τσαουσίδης Κώστας από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς και ο Καλλιστρατίδης Αποστόλης από την Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς. Μέσα από τις τοποθετήσεις τους αναδείχθηκαν τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες του Κιλκίς αλλά και η ρίζα των οξυμμένων προβλημάτων που είναι κοινή για όλους.

Στη Σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από τον ΣΕΠΕ Κιλκίς, το Σωματείο Μικροπωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κιλκίς, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ αλλά και εργαζόμενοι από διάφορους χώρους δουλειάς.

Ενόψει της απεργίας, η Σύσκεψη αποφάσισε να πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο Ενάντια στην Ακρίβεια την Τετάρτη 2/11 στις 6μ.μ. στην πλατεία Ειρήνης και καλεί όλα τα Σωματεία και Φορείς του νομού να συμμετέχουν.

Σχολιάστε